fbpx

Refleksjoner på 8. Mai '20

Refleksjoner på 8. Mai '20

Hei hei alle!  

Håper dere alle har hatt en fin dag, og har husket å flagge.

8. Mai 1945 kom freden tilbake til Norge etter fem år med krig og nazistisk okkupasjon. Og i dag markeres dagen 75 år. Okkupasjonsårene preget Norge stort. Mange nordmenn mistet noen kjære og mange ble sterkt preget av traumatiske opplevelser. Det var store ødeleggelser over hele landet, og kanskje spesielt i Finnmark og Nord-Troms. I juni 1940 ble Narvik totalødelagt etter Slaget om Narvik. Og mot slutten av krigen ble Nord-Norge hardt rammet, når tyske nazimyndigheter brente ned byer som mot-taktikk mot Sovjetiske styrker som kom for å befri Øst-Finnmark. I Kirkenes sto det kun 28 hus igjen til slutt og i Vadsø ble to tredeler av byen ødelagt. 25. Oktober 1944 befridde sovjetiske styrker Bjørnevatn nær Kirkenes, der ca3500 mennesker hadde gjemt seg i gruvetunnelen og bodd i ukesvis. Og de ble de aller første som heiste det norske flagget på et frigjort, norsk område. 

Jeg synes det er så viktig å huske på denne dagen, markere og reflektere over hva den egentlig står for. Slik tror jeg vi kan forhindre at noe lignende blir å gjenta seg. Det er også en påminnelse om at jødehat og antisemittisme var og er en reel ting. Og at hat kan drive noen mennesker til å utføre utenkelige handlinger. Derfor er det viktig at vi aldri glemmer den uretten som har blitt gjort, og at vi jobber for et samfunn der alle er inkludert og respektert.  

Vi må også huske på det positive. Denne dagen er også en påminning om hvor sterkt det norske folk er. Og det skal vi være stolt av. 

- Isabel 

Dersom DU eller noen du kjenner ønsker å bli min sponsor, kontakt meg gjerne på mail, eller Instagram.

 

De siste dagene
Stemmingen i finalen er åpnet
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://missnorway.org/

Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2021 fortsetter. Vi har introduksjonskurs 30. januar og 20. februar. Kanskje vil det siste kurset holdes i mars. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post.

Beste hilsener fra Sunniva Høiåsen Frigstad, Miss Norway 2020

Logg inn

Meld deg på