fbpx

Sove? Det kan vi gjøre når vi kommer hjem!

Screenshot_20240610_192600 Foto: Miss Universe Organization. Vinner 2017 Demi Leigh til venstre. Miss Norway Kaja Kojan til høyre

De fire første dagene hadde vi trent i 30 timer på sceneshowet, forteller Kaja på debrief etter Miss Universe-finalen. Jeg kunne ikke vært mer glad for at Miss Norway-organisasjonen med Klara og Christina hadde pushet henne til å trene med over 12 cm høye tynne hæler, i nesten et år før finalen, forteller Kaja.

Kaja er hjemme fra Miss Universe etter flere uker med konkurranse fram til finalen i  Miss Universe 26. november 2017. Fra klokka sju om morgenen til nærmere midnatt gikk det i trening, veldedighet, representasjon, sponsoroppdrag og media. De hadde egne sikkerhetsvakter som måtte kaste vekk ivrige fans som forsøkte å nå fram til noen av deltakerne.

Vi fikk en prat med Kaja og erfaringene fra Miss Universe på lørdag. Kanskje det mest rare var at det stod rekke på rekke med fans, store deler av døgnet, i håp om å få glimt av en av de 92 finalistene.  Det rett og slett veldig annerledes enn i Norge hvor man kan gå trygt for seg selv, fortalte Kaja.

Buksedrama 

Vi må selvsagt spørre om nasjonaldrakten. Jo, den ble en suksess forteller Kaja. Hun var svært heldig med kjolesponsor og kjoledesigner Hilde Marie Johansen som la så mye arbeid ned i nasjonaldrakt og aftenkjole. Det var litt ekstra med nasjonaldrakten fordi den først var som en trang og kort kjole rundt hoften, som var veldig vanskelig å bevege seg i på scenen.

Hun måtte skaffe en passende underdel til nasjonalkostymen i hvitt, noe som var svært vanskelig å få tak i, noe sted i Las Vegas. Det var for det meste undertøy, og man skal jo ikke se gjennom stoffet på scenen, fortalte Kaja. Så det ble til slutt at hun kjøpte en slags buksedress, klippet den til, og brukte teip oppe på låret for at buksen skulle skulle sitte.

Hvordan var det hektiske programmet spurte vi, med aktiviteter fra omtrent klokka sju om morgenen til nærmere midnatt i tre knalltøffe uker. Hun fikk bare sove i fire timer de tre siste døgnene, grunnet all treningen og oppspilthet. Familie og venner både fra Norge og Vietnam fulgte med på konkurransen.

Noen dager litt rolig i starten, som også gav raskere «innsjekking» i konkurransen. Det tok kortere tid totalt, og hun fikk snakket mer med de som hjalp til. De som kom på dagen med “innsjekking” måtte stå i timesvis i kø å vente.

30 timer showtrening på fire dager

De fire første dagene hadde vi trent i 30 timer på sceneshowet. Jeg kunne ikke vært mer glad for at Miss Norway-organisasjonen med Klara og Christina hadde pushet henne til å trene med over 12 cm høye tynne hæler, i nesten et år før finalen, forteller Kaja. Hælene må være tynne sier hun, fordi man skal være forberedt på scenen som føles glatt, og man kan føle seg ustødig. All treningen i Miss Norway gjorde at jeg leverte stødig og selvsikker gang. Fikk bare tommelen opp av de som trente oss til TV-showene.

Flere konkurrenter angret på at de ikke hadde trent på høye tynne hæler. De klarte ikke bevege seg trygt på scenen. Flere sjanglet i begynnelsen. En utøver falt sammen under trening og forstuet ankelen. Det tok mange dager før hun ble såpass at hun kunne trene på TV-showet igjen. Jeg er så takknemlig til Miss Norway-organisasjonen for disse rådene med høye hæler.

Tidlig oppe, sent i seng

Dagene varte ofte fra sju om morgenen til nærmere midnatt. De siste tre dagene sov jeg bare fire timer, forteller Kaja. Etter en litt rolig start de første dagene, fordi vi kom tidlig til «innsjekk». Så gikk det i et med trening på sceneshowet, veldedig arbeide, sponsoroppdrag og representasjon. Media var der hele tiden. Det ble ikke mange timene søvn. Så jeg og Miss Sverige bestemte oss for at dette var en hendelse for livet. Vi skal være med på alt med godt humør. Sove får vi gjøre når vi kommer hjem.

Gode venner for livet

Kaja fortalte mye hvor gøy det var å bli kjent med de andre, både fra Sverige, Sør-Afrika, Namibia, Israel og Portugal. Alle i samme gruppe med den dyktige supervisoren Monie. Hun passet på at alle beskjeder kom fram og at alle var på plass der de skulle i en stor konkurranse med topputøvere fra 92 nasjoner. De vil selvsagt holde kontakten videre. Vi for vår del håper Miss Universe kommer til Norge for å treffe Kaja.

Markedsføring og næringsutvikling

Nå gjelder det å satse videre på den plattformen Miss Norway har gitt sier Kaja mot slutten av samtalen. Det gode nettverket som er bygd opp med dyktig kjolesponsor og designer, videoproduksjon og markedsføring på nett og i sosiale medier. Kaja sikter på markedsføringsutdanning med fokus på Internett, og har sagt hun vil bidra til å bygge kompetanse om netthandel.

Etter den hyggelige praten hastet Kaja avgårde til T-banen for å treffe noen venninner, mens hun pratet om å skaffe hybel nær Lillestrøm nær Høgskolen i Oslo og Akershus på Kjeller.

Oslo, 2. desember 2017.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Litt bilder med den nye sashen!
Beauty Camp 2024!

Relatert

 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2025

Påmelding for 2024 er avsluttet. Meld deg på 2025-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs på høsten og vinteren. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Miss Norway

Logg inn

Meld deg på