Motivasjon er det som forårsaker aktivitet hos deg og meg, holder aktiviteten ved like og gir den mål og mening. Motiverte mennesker kommer raskere igang, er engasjerte og mer målrettede, har utholdenhet og positive tanker om arbeide, prosjekter og sine medmennesker, konkurrenter og kolleger. 

12 til semifinale i Miss Norway 2019

missnorway-krone-2019 Miss Norway krone 2019

Det har vært over 180 påmeldte til årets Miss Norway, som er ny rekord i dette tiåret. Av over 120 valgt ut i første opptak går nå 12 topp-utøvere videre til semifinale-løpet i Miss Norway. Det avgjørende har vært aktiviteter med blogging, innleverte foto, presse, sponsoroppdrag og veldedig arbeide.

Flere i konkurransen sier det er utrolig morsomt med alle aktivitetene i konkurransen, der de står på med fotoshoot, presse og sponsorarbeide. Dette er oppgaver som er en helt sentral del av det å konkurrere i Miss Norway, og helt avgjørende i internasjonale skjønnhetskonkurranser som Miss Universe.

Veien videre

Alle semifinalister vil nå stå på videre i semifinale-løpet fram til finaleuttaket 9. mai 2019. Det vil skje flere aktiviteter ledet av tidligere års topp-utøvere og vinnere. Det vil være gjennomgang av hvordan man lager god presentasjonsvideo og hva som skjer i internasjonale konkurranser.

Det er også beauty-camp 2. juni til sommeren og vi regner med at finalen blir i slutten av juli / begynnelsen av august.

Aktivitetene med foto, presse, blogging, sponsoroppdrag og veldedighet er helt avgjørende for å gå videre også i finaleuttaket i begynnelsen av mai. Publikum blir deretter invitert med på  SMS-avstemming, som påvirker poengene i konkurransen.

Tøff konkurranse

Konkurransen går over nesten et helt år. Flere som nå går til semifinale har konkurrert i Miss Norway i tidligere sesonger. Dette for å forberede seg til mulig internasjonal deltagelse, hvor man konkurrerer i over en måned, med trening og forberedelser fra tidlig om morgenen til sent på kveld.

Vinner av Miss Universe i 2015, Pia Wurtzbach konkurrerte i tre år på rad før hun vant den nasjonale konkurransen på Filippinene, og gikk videre til Miss Universe som hun vant. Wurtzbach har siden hun var i tenårene jobbet som modell og forsørget moren og broren. Deltakere i Miss Universe er kvinner med enorme ressurser.

Det er stor interesse internasjonalt for skjønnhetskonkurranser. Miss Universe er sammen med Miss World et av verdens mest sette realityshow på TV. De er størst ved siden av Eurovision Song Contest (Melodi Grand Prix). Deltakerne fra over 100 land trener i flere år for å konkurrere nasjonalt. Miss Universe TV-sendes i 160 land til over 650 millioner seere.

Vi ønsker alle 12 semifinalister lykke til videre mot finaleuttak og mulig finale. De som ikke har gått videre i denne omgang, er ønsket velkommen tilbake som utøvere i 2020-sesongen (påmelding).

Liste over semifinalister Miss Norway 2019

Navn Alder Bostedsfylke Kommer fra Bloggen
Helene Abildsnes 21 Vest-Agder Kristiansand https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/klar-for-semifinalen.html
Nina Silsith Bye 24 Nord-Trøndelag Levanger https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/semifinalen-nermer-seg.html
Karina Razeva 19 Hordaland Krim https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/semifinaleuttaket-2019.html
Lea Stefine Tryggvason 19 Oslo Bærum https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/loft-blikket-over-den-f.html
Eirin Grinde Tunheim 26 Buskerud Buriram https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/who-are-going-to-the-semifinal-in-miss-norway-2019.html
Thea Madelen Jamne 19 Hordaland Bergen https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/semifinaleuttaket-naermer-seg.html
Simat Al-Kuhaili 21 Østfold Irak https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/det-spennende-semifinale-uttaket-er-her.html
Winnie Tenne Cooper 23 Sør-Trøndelag Monrovia https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/it-is-almost-here.html
Henriette J. Hauge 18 Akershus Akershus https://missnorway.org/blogg/missublogg/entry/semifinaleuttak-2019.html
Nikita Banken Torp 20 Hedmark Hedmark https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/kjaere-kvinner-bilder-til-semifinaleluttak.html
Belul Zayd 23 Buskerud Asmara https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/semifinaleuttaket-2019-1-1.html
Gulsum Tulun 25 Oslo Oslo https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/semifinaleuttaket-2019-1.html

 Navn er sortert i tilfeldig rekkefølge. Foto av Miss Norway krone: Line Loholt. 

  1568 Hits
1568 Hits

Vinnere Miss Norway 2018

(Bilde er tatt på Åpen Scene i Oslo. Foto krediteres Daniel Milan og Miss Norway. Flere bilder i lenke nederst i bloggen)

Karasjok-jenta Susanne Næss Guttorm ble lørdag kveld kåret til Miss Norway 2018. Ubeskrivelig sier Miss Norway-vinner Susanne Guttorm til NRK. Jubelen stod også i taket når Madelen Michelsen fra Kolltveit rett utenfor Bergen vant Miss World Norway 2018.

Susanne som same fra Karasjok i Finnmark bor for tiden i Oslo, der hun studerer for å bli byggingeniør. Dette er første gang en samisk jente har vunnet og fått muligheten til å representere Norge i Miss Universe. En av de to ledende skjønnhetskonkurransene i verden som TV-sendes 650 millioner i 190 land.

Madelen som også har sydd egen finalekjole sier at konkurransen handler om så mye mer enn bare utseende. I tillegg til at jeg er opptatt av skjønnhet, mote og sminke, er jeg utrolig opptatt av likestilling blant mennesker. Madelen vil delta for Norge i Miss World med over 118 forskjellige land. Finalen går i Sanya i Kina med start i begynnelsen av November med finale 8. desember. Miss World når ut til over 2,5 milliarder mennesker.

Krevende

Veien til den norske finalen har vært lang for de åtte finalistene. De har blitt plukket ut blant 160 påmeldte. De har vært gjennom utallige timer med trening og forberedelser i snart et år.

Konkurransen har ikke bare gått ut på å se fin ut på bilder eller på scenen, men det har blitt utdelt poeng for en rekke utførte aktiviteter. Finalistene har utført 57 veldedige aktiviteter. Det har vært mange presseoppslag og flere titalls oppdrag i reklame og markedsføring. Finalistene har også vært med på catwalk-trening og beauty-camp.

Poengene fra aktivitetene har gitt juryen en indikasjon på om finalistene har evnen til å markedsføre seg selv, snakke med pressen og om de er i stand til å utføre oppdrag på en profesjonell og ydmyk måte. Alt er egenskaper som er helt avgjørende i verdensledende konkurranser som Miss World og Miss Universe. I tillegg kommer det aktiviteter innen sport, talentkonkurranse, veldedig arbeide og forskjellige typer dans.

Juryens oppgave var å velge en representant for Norge, med et vakkert ytre, intelligens, selvsikkerhet, stil og karisma, som kan føre seg på en scene.

Juryen ble ledet av øyenbrynstylist og gründer Fred Hamelten, som er blitt kåret til en av verdens 10 beste skjønnhetsbehandlinger av bladet Costume. Nytt av året var at Miss Norway 2016, Christina Waage har blitt med i juryen. I tillegg til jurymedlemmene Svetlana Jouini som er mangeårig vinner av den norske og internasjonale frisørkonkurranser, og Jesse Ambrosio er redaktør for den nordiske delen av Missosology.com - verdens største nettsted om skjønnhetskonkurranser med en million daglige lesere.

Resultater:

Tittel Navn Bosted Alder Nettprofil
Miss Norway / Miss Universe Norway Susanne Næss Guttorm Karasjok, Oslo 21 http://www.missnorway.org/min-profil/757-susanne-naess-guttorm.html
Miss World Norway Madelen Michelsen Kolltveit utenfor Bergen, Hordaland 19 http://www.missnorway.org/min-profil/833-madelen-michelsen.html
1st runner Helene Abildsnes Kristiansand 19 http://www.missnorway.org/min-profil/827-helene-abildsnes.html
2nd runner up Rebecca Bjørk Tønsberg, New York 24 http://www.missnorway.org/min-profil/812-rebecca-bjork.html
3rd runner up Nadia Helena Shabbir Gustavsen Oslo 22 http://www.missnorway.org/min-profil/nadia-helena-shabbir-gustavsen.html
4th runner up Ina Kollset Svinndal 18 http://www.missnorway.org/min-profil/865-ina-kollset-brusevolddalen.html
Finalist Imen Myren Habes Oslo 20 http://www.missnorway.org/min-profil/883-imen-myren-habes.html
Finalist Sandra Afriyie Tito Bodø 19 http://www.missnorway.org/min-profil/853-sandra-afriyie-tito.html

Flere foto fra finalen

Kreditering: Foto Daniel Milan og Miss Norway

Følg lenken til: Miss Norway 2018 finalebilder

Pressekontakt

Pressekontakt Knut Yrvin: +47 93479561 / Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

  3308 Hits
3308 Hits

Miss Norway-finalen til lørdag, 28. juli!

finale-miss-norway-2018

Nå er det knapt to døgn til finalen i Miss Norway med spente og forventningsfulle finalister. 

Veien har vært lang med fullt med kursing, trening, veldedighet, foto, sponsorarbeide, filming, presse og sosiale medier siden høsten i fjor. Vår erfaring er at det handler om mye mer enn selve konkurransen. Man får venner og erfaringer for livet. 

Ta gjerne en tur innom finalen nå til lørdag 28. juli for å se innsatsen. Sted: Åpen Scene i Oslo, toppetasjen i Badstugata 2. Trykk på lenken: 

Finalebilletter Miss Norway lørdag 28. juli

Finalistene

Name Bosted Alder Nettprofil
Helene Abildsnes Kristiansand 19 http://www.missnorway.org/min-profil/827-helene-abildsnes.html
Imen Myren Habes Oslo 20 http://www.missnorway.org/min-profil/883-imen-myren-habes.html
Ina Kollset Svinndal 18 http://www.missnorway.org/min-profil/865-ina-kollset-brusevolddalen.html
Madelen Michelsen Kolltveit utenfor Bergen, Hordaland 19 http://www.missnorway.org/min-profil/833-madelen-michelsen.html
Nadia Helena Shabbir Gustavsen Oslo 22 http://www.missnorway.org/min-profil/nadia-helena-shabbir-gustavsen.html
Rebecca Bjørk Tønsberg, New York 24 http://www.missnorway.org/min-profil/812-rebecca-bjork.html
Sandra Afriyie Tito Bodø 19 http://www.missnorway.org/min-profil/853-sandra-afriyie-tito.html
Susanne Næss Guttorm Karasjok, Oslo 21 http://www.missnorway.org/min-profil/757-susanne-naess-guttorm.html

(Finalistene er sortert alfabetisk på fornavn). 

Vi gleder oss til å se alle i aksjon på lørdag. Velkommen!

  726 Hits
726 Hits

Finaledommere i Miss Norway 2018

Finalen i Miss Norway går av stabelen på Åpen Scene nå til helgen, lørdag 28 juli.

Med det har vi gleden av å presentere juryen.

  • Dommer 2018: Christina Waage - student, modell og Miss Norway/ Miss Universe Norway 2016. Oslo. Til venstre. 
  • Dommer siden 2017: Jesse Ambrosio - Redaktør, Missosology Nordic, København. Øverst til høyre. 
  • Dommer siden 2015: Svetlana Jouini - hårstylist og eier, Studio S. Style. Lillestrøm. Midten til høyre.  
  • Juryformann siden 2014: Fred Hamelten - grunder, forretningsmann og øyenbrynskonge. Oslo. Høyre nederst. 

 

Ledende i skjønnhetskonkurranser

Miss Norway er Norges ledende organisasjon innen skjønnhetskonkurranser. På verdensbasis finnes det et hav av internasjonale missekonkurranser, men Miss Norway retter seg primært inn mot "Grand Slam", som Miss Universe og Miss World, TV-produserte verdensfinaler som til sammen når ut til over 3 milliarder seere i henholdsvis 190 og 230 land.

Hensikten med kvalifiseringssystemet til Miss Norway, som pågår over 9 - 10 måneder, er for å finne ut om deltakerne kan markedsføre seg selv, takle det å være i søkelyset samt å kunne levere på avtaler. Under finalen den 28. juli vil juryen i tillegg vurdere finalistenes egnethet i form av:

  • Gange, posering og kroppsholdning
  • Utstråling, selvtillit og hvordan man presenterer seg
  • Eleganse, figur og fysisk skjønnhet

 

Finaledømmingen foregår (siden 2013) på følgende måte:

Når poeng er lagt sammen fra før finalen på alle aktiviteter og SMS har dommerne en overordnet oppgave å velge vinnere som er BEST EGNET til å representere Norge i Miss Universe og Miss World. Dette skjer ved at dommerne gir poeng og sine overordnede vurderinger under- og rett etter finaleshowet.

Dommerne diskuterer innsatsen til hver enkelt kandidat til siste slutt. Dette skjer i flere jurymøter før, under og fram til rett etter siste scene-opptreden. Samtlige finalister er i utgangspunktet egnet til å vinne, dertil er det juryens oppgave å bestemme hvilke finalister som passer best. Ingenting er forhåndsbestemt, og uansett antall poeng og SMS-stemmer før finalen vil det fremdeles være åpent for alle finalistene å gå til topps.

Finalen i Miss Norway blir som alltid ulidelig spennende. På vegne av juryen i Miss Norway 2018 ønsker vi alle kandidatene lykke til!

Når det gjelder billetter til finalen er dette et lukket arrangement - kun inviterte gjester og det er finalistene som inviterer sin familie, venner og sponsorer. Ta i tilfelle kontakt med din finalist eller kjøp billett her (kr 595,- pr. stk.):

Billetter til finalen i Miss Norway lørdag 28. juli, 2018.

 Ha en fortsatt god sommer!

 

  1352 Hits
1352 Hits

Svært dyktige finalister til Miss Norway 2018

bilde-miss-universe

Vi er svært stolte av å kunne presentere hele 9 dyktige finalister i årets Miss Norway. Konkurransen startet allerede i august i fjor, og har hatt flere nye og krevende steg i konkurransen enn tidligere år.  

Finalen i Miss Norway vil avholdes i slutten av juli 2018. Med finaleplass i Miss Norway kan alle finalister takke støtteapparat, fans, oppdragsgivere og media for all støtte og hjelp.

Veien videre

Alle finalister vil delta på beauty-camp i Oslo en lørdag i juni. Der blir det blant annet øving til finaleshowet i koreografi på høye tynne hæler. Tiden fram til finalen går selvsagt med til å skaffe eventyrlige kjoler og show-antrekk. Følg med på forberedelsene i blogger på missnorway.org og i sosiale medier.

Billetter til finalen legges ut for salg straks sted er klart.  Finalen planlegges å være 28. juli med forbehold om endring.

Publikum kan påvirke hvem som vinner Miss Norway med SMS-avstemning. Hver SMS-stemme blir regnet inn i den endelige poengsummen med aktiviteter i konkurransen og dommerpoeng.

Finalister i Miss Norway 2018

Navn

Sted

Miss Norway-profil med bilder, blogg og video

Rebecca Bjørk

Tønsberg, New York

http://www.missnorway.org/component/community/812-rebecca-bjork/profile.html

Susanne Næss Guttorm

Karasjok, Oslo

http://www.missnorway.org/component/community/757-susanne-naess-guttorm/profile.html

Madelen Michelsen

Kolltveit utenfor Bergen, Hordaland

http://www.missnorway.org/component/community/833-madelen-michelsen/profile.html

Imen Myren Habes

Oslo

http://www.missnorway.org/component/community/883-imen-myren-habes/profile.html

Ina Kollset

Svinndal

http://www.missnorway.org/component/community/865-ina-kollset-brusevolddalen/profile.html

Nadia Helena Shabbir Gustavsen

Oslo

http://www.missnorway.org/component/community/nadia-helena-shabbir-gustavsen/profile.html

Marte Fredriksen

Bodø

http://www.missnorway.org/component/community/916-marte-fredriksen/profile.html

Helene Abildsnes

Kristiansand

http://www.missnorway.org/component/community/827-helene-abildsnes/profile.html

Sandra Afriyie Tito

Bodø

http://www.missnorway.org/component/community/853-sandra-afriyie-tito/profile.html


Spørsmål kan rettes til hver enkelt finalist. Kontaktopplysninger for pressen fås av operasjons- og presseansvarlig: Knut Yrvin, tlf: 93479561 / e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Bildet er kreditert Miss Universe Organization 

  7323 Hits
7323 Hits

Semifinaleuttak Miss Norway 2018

bilde-annonsering-semifinaleuttak-2018

Rundt 150 er påmeldte årets Miss Norway. Nå går 11 semifinalister videre etter konkurransen startet i august i fjor. Det nye i år er at hver utøver måtte gjennom catwalk-kurs og intervju med flere dommere. Dette i tillegg misseskolen og de vanlige aktiviteter i konkurransen med blogging, foto, presse, veldedighet og sponsoroppdrag. (Foto: Per-Martin Grambo)

Dommerne har gjennomført intervjuer med hver av utøverne på catwalk-kurset for å finne ut om de forstår hva det kreves når man går videre til semifinalen, og mulig finalen i Miss Norway. Det handler om utøvere har forståelse av hvor mye innsats som må til. Det går også på om man leverer svar på spørsmål og innleveringer innen tidsfrister, og unngår regelbrudd med uønskede bilder og innlegg i sosiale medier. På den måten er hver enkelt semifinalist mer forberedt på hva som må til for å representere Norge i verdens ledende skjønnhetskonkurranser som f.eks. Miss World og Miss Universe.

Konkurransen i Miss Norway går i nærmere et helt år. Internasjonale konkurranser går i fire eller fem uker. Utøvere som representerer Norge i utlandet vil møte konkurrenter som har trent mye, og kanskje i flere år. F.eks. deltok Pia Wurtzbach i Miss Filippinene tre år på rad før hun vant nasjonalt, og gikk videre til Miss Universe som hun vant i 2015. Wurtzbach har stått på som modell og forsørget moren og broren siden hun var 16 år. Vi snakker om kvinner med enorme ressurser. 

Miss World og Miss Universe er blant verdens mest sette TV-realityshow, ved siden av Eurovision Song Contest (Melodi Grand Prix). Deltagerne fra forskjellige land trener i flere år, og deltar i flere konkurranser nasjonalt før de vinner, og representerer hjemlandet i internasjonale konkurranser.

Veien videre til finalen

Hver semifinalist vil nå stå på framover med alle aktivitetene i konkurransen, og de vil lage presentasjonsvideo av seg selv med innsending 18. mars. Det vil skje flere aktiviteter ledet av tidligere års topp-utøvere og vinnere. Det vil være gjennomgang av hvordan man lager god presentasjonsvideo og hva som skjer i internasjonale konkurranser. Dette er innsats som blir avgjørende for finaleuttaket 25. mars i år. I april - juli vil det også være SMS-avstemming for publikum. Og beauty camp i juni-juli, med finale i slutten av juli eller begynnelsen av august.

Vi ønsker alle 11 semifinalister lykke til videre i konkurransen. De som ikke har gått videre i denne omgang, er ønsket velkommen tilbake som utøvere i 2019-sesongen. Påmelding til 2019-sesongen er igang. 2019-sesongen starter i slutten av august i år.

Semifinalistene i Miss Norway 2018: 

Navn

Sted

*Alder

Miss Norway-profil

Imen Myren Habes

Oslo

20

http://www.missnorway.org/min-profil/883-imen-myren-habes.html

Madelen Michelsen

Kolltveit utenfor Bergen, Hordaland

19

http://www.missnorway.org/min-profil/833-madelen-michelsen.html

Helene Abildsnes

Kristiansand

19

http://www.missnorway.org/min-profil/827-helene-abildsnes.html

Susanne Næss Guttorm

Karasjok, Oslo

21

http://www.missnorway.org/min-profil/757-susanne-naess-guttorm.html

Ina Kollset

Svinndal

18

http://www.missnorway.org/min-profil/865-ina-kollset-brusevolddalen.html

Kristine Eiden

Skedsmokorset, Akershus

19

http://www.missnorway.org/min-profil/799-kristine-eiden.html

Rebecca Bjørk

Tønsberg, New York

24

http://www.missnorway.org/min-profil/812-rebecca-bjork.html

Reeah Mode

Oslo

27

http://www.missnorway.org/min-profil/819maria-osttveit.html

Nadia Helena Shabbir Gustavsen

Oslo

22

http://www.missnorway.org/min-profil/nadia-helena-shabbir-gustavsen.html

Sandra Afriyie Tito

Bodø

19

http://www.missnorway.org/min-profil/853-sandra-afriyie-tito.html

Marte Fredriksen

Bodø

21

http://www.missnorway.org/min-profil/916-marte-fredriksen.html

* Alder regnet ut fra 21. januar 2018 

  3722 Hits
3722 Hits
Påmelding for 2020

Påmelding til Miss Norway 2020 har startet. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Beste hilsener fra Susanne Næss Guttorm, Miss Norway 2018

Logg inn

Meld deg på