fbpx

Veien til voksenlivet

profilbilde-svart

Hei!

Nå nærmer det seg søknadsfristen for høyere utdanning, og vi er vel mange som i den siste tiden har grublet over og vurdert hva som kan være det riktige for akkurat meg. Hva skal jeg bli og hva skal jeg gjøre til neste år, eller hva skal jeg gjøre de neste årene? For noen er det slik at de ikke vet om de vil studere eller jobbe, men fristen for hva som skal skje til høsten er nå.

 

Det er så mange muligheter og valg, og vi bombarderes med informasjon om utdanninger slik at det til tider blir vanskelig å orientere seg. Hvilken utdanning passer for meg, hva er mine ressurser og hva er faktisk smart å velge med tanke på framtiden og jobbmuligheter? I tillegg kommer alle gode råd og meninger fra foreldre, slektninger, bekjente og fra rådgivere.

 

Vi som skal ut å søke skoleplass oppsøker utdanningsmesser og de videregående skolene får besøk av ulike høgskoler/universitet. Alle snakker varmt om sine utdanninger og til slutt kan det oppleves helt overveldende og forvirrende om man ikke allerede har bestemt seg for hva man ønsker.  Og når man endelig har tenkt ut noe man tenker passer for seg, så kommer det enda flere valg. Hvor skal jeg studere og skal jeg eventuelt studere i utlandet, er disse studiene godkjente for framtidige jobber i Norge, og er de innenfor det som lånekassen gir studiefinansiering til? Skal jeg velge privatskole eller offentlig?

 

Foto: www.aj-angelsphotography.com

For noen av oss unge er dette en litt kaotisk periode, for kanskje har du allerede tatt noen valg for noen år siden som setter begrensninger for hva du kan velge nå. Valgte du yrkesfag eller studiespesialisering da du startet på videregående, eller hvilke programfag du har tatt setter begrensninger for valgene man nå har.  Vil man f.eks bli veterinær eller lege, så må du ha tatt de riktige fagene disse årene, men da var man kanskje for ung til å vite at det var det man ville bli, og dermed ikke tenkte på fagkombinasjoner.

 

Mange er stressa for å velge feil eller å ikke mestre, men jeg tenker at uansett om man skulle oppdage at man har valgt feil studie eller velger å jobbe et år, så får man både kunnskaper og livserfaringer som man kan benytte senere i livet. Man lærer alltid noe, både av positive og negative erfaringer. Det viktigste er å tørre å ta et valg og ta de erfaringene som kommer; da er du uansett mange erfaringer rikere som kan hjelpe deg som arbeidstaker senere i livet.

 Om dere vil samarbeide med meg, kontakt meg gjerne på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg meg gjerne på mine sosiale medier:

Instagram: henriettejhauge

Facebook: Henriette J. Hauge

 

Raskt vekttap er ekstremt farlig!
My first activity with Save The Children
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på