fbpx

Den internasjonale jentedagen!

FOTO: Pål Hodne

foto: Pål Hodne, Studio Hodne

 

Hei alle dere!

I dag den 11. Oktober er den internasjonale jentedagen. Jentedagen skal rette søkelyset på jenters rettigheter og de utfordringene som jenter møter. Noen av de grunnleggende rettighetene er skolegang, beskyttelse og mulighet til å bryte ut av fattigdom. 

Selv om vi har har kommet langt med likestilling og vi i Norge har det veldig bra, så er det stadig et godt stykke til reel likestilling. 

Jenter er de fattigste, og færre jenter enn gutter fullfører grunnskolen, på toppen av det utsettes jenter for mer kjønnsbasert vold enn gutter.
Hvert år blir 12 millioner jenter giftet bort. De får ikke gå på skole, blir fratatt frihet og ofte utsatt for vold samt seksuelle overgrep. Malawi er verdens femte fattigste land, og der blir 40% av jentene giftet bort før de er 18 år. Før de giftes bort blir de sendt på en ukes «camp» der de må lære hvordan de skal tilfredsstille menn og bli en god kone. Dette ritualet skjer ofte når de er i alderen 9-14 år. Det er skremmende å vite at barn blir seksualisert og fratatt en fremtid! Det er så viktig at vi får stanset dette. Ingen barn fortjener en slik oppvekst. 

Disse dystre tallene er grunnen til at vi trenger en slik internasjonal jentedag. I Norge har vi en strategi mot skadelige skikker. Og ulike aktører både lokalt, nasjonalt og internasjonalt har i alt hindret 25 millioner barneekteskap det siste tiåret.
Og jeg håper vi kan vise vei, og lære andre land hvordan vi sammen kan jobbe for jenters levekår.

Vi jenter må stå sammen, og bygge hverandre opp. Så jeg håper dagen i dag inspirerer alle til å støtte jenter over hele verden.  

«Amazing things happen when women help other women.» - Kasia Gospos

Ha en fantastisk dag videre!

-Isabel

 


Dersom DU eller noen du kjenner ønsker å samarbeide med meg send meg gjerne en mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  

FN-dager- Den internasjonale jentedagen

Facebook:  Isabel Kemi MissNorway 2020 deltaker Facebook

 

 

 

 

 

Kjærlighet på fire ben
Gi det tid-Verdensdagen for psykisk helse
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://missnorway.org/

Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på