fbpx

Gi det tid-Verdensdagen for psykisk helse

Hei dere!

I dag er en utrolig viktig dag. Nemlig verdensdagen for psykisk helse. Det er en årlig markering som holdes den 10.oktober. Det er Norges største kampanje for psykisk helse. Tema i år er "Gi det tid". Årets kampanje har som mål å oppfordre oss til å bruke tiden vår på å gjøre ting som er positivt for den psykiske helsen. Det er veldig viktig med sånne dager. At vi tenker på hvordan vi, og andre har det. Dette er noe vi selvfølgelig burde gjøre hver eneste dag, og ikke en dag i året. Jeg synes at vi burde sette mye mer fokus på dette i det daglige, og ikke bare når det er en årlig markering. 

Vi har ikke mange timer i døgnet, og hver dag skulle jeg ønske at jeg hadde mere tid. Mere tid til de jeg er glad i, og de som trenger meg. Både de som trenger meg i hverdagen, og de som sliter ute i verden.Tid er verdifullt. Det er ikke noe vi kan sette en prislapp på, eller kjøpe i butikken. Derfor er kanskje den beste gaven å gi av sin egen tid. Ikke bare tid, men det å også være tilstede. 

Vi må gi av vår tid til andre. Vi må vise at vi bryr oss. Mange i verden, Norge, og i nabolaget ditt, sliter med sin egen psykisk helse. Bare et lite smil, eller ta seg tid til å si hei til naboen, kan utgjøre en stor forskjell for mange. Det finnes så mange fine tiltak, og de er helt gratis. 

Da jeg leste at det var " Gi det tid" som var årets kampanje, var jeg sikker på at de mente at tiden leger alle sår. For ting blir faktisk bedre med tiden. Innimellom blir det rifter i såret, og vanskelige perioder. Gi det tid, så gror det litt for litt, og ting blir litt bedre for hver dag som går. Ikke vær redd for å søke, eller å spørre om hjelp. Det er absolutt ikke flaut, men sterkt. Du er sterk hvis du klarer å skjønne at du trenger hjelp, og ikke minst langt på vei.  

Ta vare på hverandre. Ikke bare i dag, men hver eneste dag.

 Dere kan også bare sende meg en mail hvis dere trenger noen å snakke med! Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.il.com

Den internasjonale jentedagen!
Knall kjekt!
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://missnorway.org/

Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på