fbpx

Det skadelige skjønnhetsbildet

 (foto: Larisa Gabu)

Hvor ofte finner du deg i å sammenligne deg selv med andre du ser på nett? Konseptet bak skjønnhetsidealer er mange ting, men alle peker fremdeles mot det samme; Det perfekte utseende. Å ha et fyldig glansfullt hår (gjerne blond), se ungdommelig ut, ha en velformet timeglass figur, lange ben, glødende frisk hud, plettfri sminke, filte lakkerte negler, fulle lepper, livlige øyne. Listen er lang. Skjønnhetsbildet for kvinner er til stadig i endring, spesielt når det kommer til kroppen. Da kommer det inn utrolig mange urealistiske mål som gjør at en del ikke ser annen mulighet enn å gå under kniven. Det er trist hvor mye kropspress du må tåle for å være kvinne. Kanskje du ikke har satt de selv, men du har helt sikkert fått slengt på deg kommentarer av andre.

Jeg husker spesifikt da jeg gikk på videregående, at gymlæreren trakk meg til side for å fortelle meg at vi måtte ha en ganske så seriøs samtale. Uvitende på hva som kom til å skje så fulgte jeg etter. Da vi var alene så uttrykket han sin store bekymring for kvisene mine. Han mente det var et alvorlig problem og ikke noe pent å se på for andre. Han foreslo da at jeg burde snakke med en lege og anbefalte meg videre å begynne på p-piller. Dette var en godt voksen mann som burde visst bedre, etter min mening. Ordene hannes gjorde mer smerte enn godt. Etter den dagen så ble jeg veldig bevisst på hudproblemene mine, som om jeg ikke var det nok fra før av. Det gjorde også slik at jeg fikk et mye verre selvbilde.

Vi blir eksponert for the beauty image allerede fra vi er barn av. Tanken bak skjønnhet er overskrevet i magasiner, vi ser fiktive tegnefilm karakterer med fine kropper, har tynne timeglass dukker og figurer, får opp reklamer for diett, sminkeprodukter som er laget for barn å bruke som kommer i blader, og nå vokser flere og flere barn opp med sosiale medier og på nett..

Skjønnhetsindustrien tjener godt på kvinner som føler seg utilstrekkelige. Vi er lett å påvirke til å følge strømmen, det er ingen som har lyst å henge igjen. Om du kan se ut som din beste versjon, vil du ikke det da? Klart menn er også mottakelige for press om utseende, men kvinner har et spesielt trykk på å være mottakelig for forslaget på «ingen vil elske deg med mindre du ser pen ut».

Jeg vil derfor bare avslutte med å understreke viktigheten med å fortelle at selv hvor mye missekonkurranser virker til å være om det overfladiske, så er det så mye mer til det. Vi melder oss ikke på for å prøve å være et skjønnhetsikon, alle som er med i konkurransen gjør dette for å ta opp viktige samfunnstema og prøve å gjøre verdenen til en bedre plass for alle.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Mine favoritt Life Quotes
Har du husket å vaske sminkekostene?

Relatert

 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2025

Påmelding for 2024 er avsluttet. Meld deg på 2025-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs på høsten og vinteren. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Miss Norway

Logg inn

Meld deg på