fbpx

Det var en gang en søknad

Hei! Nå er det kun 5 dager før finalen fyrer løs. Mange har spurt hvordan det hele startet. Det begynte faktisk med at jeg kom over ei venninne som hadde søkt og blitt plukket ut til å være med. Jeg gikk inn og likte facebook siden hennes, og tenkte det var vanvittig dumt at jeg ikke hadde fulgt med bedre slik at jeg også kunne ha meldt meg på. Jeg regnet jo med at søknadsfristen var gått ut! Heldigvis trykket jeg meg inn for å lese et blogg innlegg dager etter, og kom over informasjon om søknaden nederst på siden; Det var fortsatt mulighet for å søke. Jeg stoppet opp, tenkte meg om, og fyrte løs. I Søknaden var det mye informasjonen om deg selv som skulle føres inn, og noen bilder. Aldri hadde jeg den gang kunne sett for meg hva denne reisen skulle innebære.

Etter allerede noen dager mottok jeg en E-post hvor det var bekreftet at jeg var plukket. Neste steg var misseskolen hvor vi fikk utrolig mye nyttig informasjon om konkurransen. Jeg var enda litt usikker, for hvis dette var noe jeg skulle måtte jeg virkelig gå 100% inn for det. Men hvor ofte er det en slik sjanse dukker opp? Veldig veldig sjeldent. Jeg tror jeg hadde angret meg bittert om jeg hadde satt dette til side. Konkurransen er så mye mer enn å vinne. Det handler om å «finne» deg selv, stole på deg selv og ikke minst se det beste for deg selv. Du skal igjennom konkurransen finne samarbeidspartnere. Det å finne disse innebærer at du oppsøker mange nye mennesker. Mennesker som kanskje har fordommer mot konkurransen akkurat fordi de sitter med forlite kunnskap. Da er det din oppgave å gi de nok informasjon til å endre synspunktet de har, og kanskje få de med på laget.

Mine første aktivitetspoeng ble presseoppslag (Det kan dere lese her: http://www.laagendalsposten.no/nyheter/uvdal/mote/malin-kan-bli-miss-norway/s/5-64-257149 ), og min første sponsor ble Spar handelslag fra Geilo. Jeg syns det var vanskelig til tider og hele tiden skulle være i kontakt med nye mennesker, men igjen har jeg fått igjen for det at jeg har blitt mer selvsikker, og føler jeg kan mestre mye mer. 

Konkurransen har satt sine spor, men allikevel er det noe man vil huske bedre enn andre ting. 

Min første catwalk trening: Jeg var så klar for å komme i gang og ikke minst ta til meg ny lærdom. Det å gå på 12 cm høye hæler er i mine øyne en kunst. Klara Szalai, Knut Yrvin og Christina Waage (Miss Norway 2016) var med under dagen, og det ble i all øvingen mye morro. I tillegg kom Fred Hamelten (dommer i Miss Norway) innom for å hilse på og ta noen filmer når vi gikk catwalk. Her ble jeg nervøs for jeg ville jo så gjerne gjøre mitt aller beste! Før tenkte jeg alltid over hvor dumt og irriterende det var å bli nervøs, men i bunn og grunn handler det jo bare om at du er skjerpet og virkelig vil få frem det beste i deg selv. Foto: Knut Yrvin

Foto: Knut Yrvin (Fred - dommer, meg og Christina - Miss Norway 2016) 

Foto: Knut Yrvin

Min første photoshoot ble med fotograf Stine Tragethon i Hemsedal. Jeg ville ha bilder som representere meg, akkurat slik jeg er. Vi kjøre derfor litt opp i fjellene og knipset bilder i vinterjakke og ullgenser. 

Vår første innsending ble i Januar. Da skulle vi sende inn bilder av oss selv. Portrett, helfigur i kjole og bikini, innen en tidsfrist. Dette skulle være med å avgjøre semifinalistene. Jeg var så spent! Jeg husker det som om det var i går når jeg bladde nedover listen over hvem semifinalistene var. Jeg hadde faktisk bursdagsfeiring med ei god venninne og kollega, da Knut Yrvin sendte meg en link og skrev " jeg tror du skal lese igjennom denne". Hjerte mitt stoppet nesten opp, og det falt noen gledes tårer - jeg var videre i konkurransen. 

Tenk at jeg hadde denne fine gjengen rundt meg på en så spesiell kveld! Jeg er så heldig. 

Det morsomste minne jeg har er qnippsit sin lanseringsfest. Jeg hadde en vanvittig fin kveld med flotte mennesker, god mat, og underholdning (både Sandra Lyng Haugen og Temur sto på scenen). Vi fikk også testet oss litt på scenen, da vi ble presenter en og en og gikk en liten catwalk.

Foto: Knut Yrvin 

Foto: Knut Yrvin 

 

Mitt beste presseoppslag ble Hallindølen sin to sider oppslag da jeg var tatt ut som finalist. Du kan lese det her: http://www.hallingdolen.no/kjop-tilgang?aId=1.1734509.  Vi var innom mange viktige temaer som omhandler det å stille i miss norway konkurransen, noe som jeg syns er utrolig viktig kommer ut til andre som står rundt. Når folk vet mer om konkurransen blir det færre fordommer.

Foto: Hallingdølen 

Foto: Hallingdølen 

Foto: Hallingdølen 

 

Den mest krevende oppgaven var å lage presentasjons videoen, men kanskje en av tingene som jeg husker best, og er mest stolt over. Fimen er altså en del av kriteriene som må oppfylles for å gå videre som finalist. Den måtte leveres innen 31 mars, og skulle inneholde en liten fremføring om deg selv på minimum 1 minutt og maks 2. Vi hadde egentlig veldig få regler vi måtte følge, noe som kan være både positivt og negativt. Du har rett og slett alle slags muligheter for hvordan du vil representere deg selv på best mulig måte! Under filmingen tok vi også litt bilder slik at vi hadde litt variasjon i arbeidet. 

Foto: Christina Brun 

Foto: Christina Brun 

Foto: Christina Brun 

Foto: Christina Brun 

Foto: Christina Brun 

Foto: Christina Brun 

Jeg satt igjen med mest erfaring etter Beautycampen. Her var vi innom det meste som en misse skal igjennom. Fra catwalk til misseparade til photoshoot. Vanvittig gøy! Vi hadde Catwalk kurs med Klara Szalai, hvor vi skulle gå innom litt teknikker og gange til selve finalen i Miss Norway. Samtidig som vi gikk igjennom dette var det tre og tre som ble tatt ut for make up og styling med Studio S. Vi hadde jo misseparade etterpå, så her skulle både klær og sminke være på topp. Under misseparaden ble det tatt mange bilder, og jeg tror jeg husker jeg var litt sliten i munnvikene etter å ha smilt såpass lenge! Hihi. Vi fikk også med oss show på Wallsmans, med god mat og drikke. 

Foto: Knut Yrvin 

Foto: Knut Yrvin 

Foto: Knut Yrvin 

Foto: César Arturo 

Foto: Knut Yrvin 

 En erfaring igjennom sponsorarbeid som jeg kommer til å huske godt må bli photoshooten på Gaustatoppen. Jeg var så heldig å fikk med Gaustabanen som sponsor, og i den anledningen ble det en natt på toppen av fjellet med både frokost og middag. Vanvittig trivelige mennesker, og noe helt nytt i hverdagen. 

Foto: Knut Nyheim (Kamerina Kulturverksted) 

Foto: Knut Nyheim (Kamerina Kulturverksted) 

Foto: Knut Nyheim (Kamerina Kulturverksted) 

Foto: Knut Nyheim (Kamerina Kulturverksted) 

Foto: Knut Nyheim (Kamerina Kulturverksted) 

Min hjertesak er å bidra til at dyr får en høyere status i verden. At dyremishandling vil bli redusert, og hundekjøtthandel forbudt. Hvis alle yter litt vil vi tilslutt klare å forby hundefestivalen i Kina, innføre dyre politi i flere fylker og gjøre velferdsloven om dyr enda sterkere. 
Les gjerne mitt forrige innlegg som omhandler akkurat dette: http://www.missnorway.org/blogg/missublogg/blogger/malinsvim.html?limitstart=0 

Jeg vil takke alle som har gitt meg støtte og engasjert seg igjennom min deltakelse frem til finalen. Jeg håper dette er starten på et nytt kapittel. 

Husk at du fortsatt kan stemme på meg frem til finalen. MISSU 10 til 1963

Vi vil aldri forstå
FINALEUKA ER HER!
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://missnorway.org/

Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på