fbpx

Bli med på toppen!

                                                                                                                        //sponset 

(Foto: Knut Nyheim, Kamerina Kulturverksted)

Hei! Jeg har vært så heldig å få med meg gaustabanen som min sponsor i konkurransen! Dette er jo mitt i blinken for meg, og jeg er så vanvittig stolt av å ha de med på laget. For to uker siden var jeg på Gaustatoppen for å fotografere litt bilder, hvor jeg fikk tatt både banen opp og ned og ikke minst sett alt som er å se både inne og ute.

(Foto: Knut Nyheim, Kamerina Kulturverksted)

Det jobber så mange trivelig mennesker her, som er opptatt av at akkurat du skal få en flott tur, og et minne for livet.  Ikke visste jeg at det fantes så vanvittig mye historie bak dette fjellet. Da ideen om gaustabanen ble lansert i 1953 var egentlig drømmen å bygge et turistanlegg, noe som etter hvert ble mer og mer brukt av forsvaret. Da banen var ferdig i 1959 var turismen borte, og det ble et hermetisk lukket NATO- anlegg. De brukte banen til å frakte folk og utstyr for montering av radiolinjer på Gaustatoppen. Nå i senere tid har turismen bare økt, og forsetter å øke. Mange velger å ta banen opp, da dette i seg selv er en stor opplevelse. Det å fyke oppover fjellet i noen maskiner som går på skinner er utrolig, og her snakker vi ikke «litt» oppover men rett opp.

(Foto: Knut Nyheim, Kamerina Kulturverksted)

Det som er det mest fantastiske er jo utsikten fra toppen. Første gang jeg var på Gaustatoppen hadde jeg dessverre tåke store deler av turen, det var derfor veldig artig å komme opp igjen forrige uke. Altså, jeg kjente meg nesten ikke igjen! Det var helt magisk. Litt vind, men himmelen var helt klar. Når du står her på toppen kan du se 1/6 av Norge, og du har en følelse av at du er på toppen av landet ditt. Jeg kjenner jeg blir så stolt, stolt av å være norsk, stolt av å ha denne naturen under mine bein.

Gaustabanen åpnet 24. juni og vil holde åpent frem til 15 oktober. Den starter hver dag klokken 09:00 og avslutter klokken 18:00. Flott mulighet for de som ønsker å se MYE av Norge på kort tid. For de som kanskje skulle ha interessen av å se landskapet på vinteren, og kanskje ta skituren ned igjen, er banen åpen fra 11. Februar til 30. Mai (09.00 – 17.00). Enjoy!

Foto: Trond Stegarud

SISTE PHOTOSHOOT FØR FINALE
Den utrolige reisen
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://missnorway.org/

Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på