fbpx

Bli med på toppen!

                                                                                                                        //sponset 

(Foto: Knut Nyheim, Kamerina Kulturverksted)

Hei! Jeg har vært så heldig å få med meg gaustabanen som min sponsor i konkurransen! Dette er jo mitt i blinken for meg, og jeg er så vanvittig stolt av å ha de med på laget. For to uker siden var jeg på Gaustatoppen for å fotografere litt bilder, hvor jeg fikk tatt både banen opp og ned og ikke minst sett alt som er å se både inne og ute.

(Foto: Knut Nyheim, Kamerina Kulturverksted)

Det jobber så mange trivelig mennesker her, som er opptatt av at akkurat du skal få en flott tur, og et minne for livet.  Ikke visste jeg at det fantes så vanvittig mye historie bak dette fjellet. Da ideen om gaustabanen ble lansert i 1953 var egentlig drømmen å bygge et turistanlegg, noe som etter hvert ble mer og mer brukt av forsvaret. Da banen var ferdig i 1959 var turismen borte, og det ble et hermetisk lukket NATO- anlegg. De brukte banen til å frakte folk og utstyr for montering av radiolinjer på Gaustatoppen. Nå i senere tid har turismen bare økt, og forsetter å øke. Mange velger å ta banen opp, da dette i seg selv er en stor opplevelse. Det å fyke oppover fjellet i noen maskiner som går på skinner er utrolig, og her snakker vi ikke «litt» oppover men rett opp.

(Foto: Knut Nyheim, Kamerina Kulturverksted)

Det som er det mest fantastiske er jo utsikten fra toppen. Første gang jeg var på Gaustatoppen hadde jeg dessverre tåke store deler av turen, det var derfor veldig artig å komme opp igjen forrige uke. Altså, jeg kjente meg nesten ikke igjen! Det var helt magisk. Litt vind, men himmelen var helt klar. Når du står her på toppen kan du se 1/6 av Norge, og du har en følelse av at du er på toppen av landet ditt. Jeg kjenner jeg blir så stolt, stolt av å være norsk, stolt av å ha denne naturen under mine bein.

Gaustabanen åpnet 24. juni og vil holde åpent frem til 15 oktober. Den starter hver dag klokken 09:00 og avslutter klokken 18:00. Flott mulighet for de som ønsker å se MYE av Norge på kort tid. For de som kanskje skulle ha interessen av å se landskapet på vinteren, og kanskje ta skituren ned igjen, er banen åpen fra 11. Februar til 30. Mai (09.00 – 17.00). Enjoy!

Foto: Trond Stegarud

  1607 Hits
1607 Hits

Det var en gang en søknad

Hei! Nå er det kun 5 dager før finalen fyrer løs. Mange har spurt hvordan det hele startet. Det begynte faktisk med at jeg kom over ei venninne som hadde søkt og blitt plukket ut til å være med. Jeg gikk inn og likte facebook siden hennes, og tenkte det var vanvittig dumt at jeg ikke hadde fulgt med bedre slik at jeg også kunne ha meldt meg på. Jeg regnet jo med at søknadsfristen var gått ut! Heldigvis trykket jeg meg inn for å lese et blogg innlegg dager etter, og kom over informasjon om søknaden nederst på siden; Det var fortsatt mulighet for å søke. Jeg stoppet opp, tenkte meg om, og fyrte løs. I Søknaden var det mye informasjonen om deg selv som skulle føres inn, og noen bilder. Aldri hadde jeg den gang kunne sett for meg hva denne reisen skulle innebære.

Etter allerede noen dager mottok jeg en E-post hvor det var bekreftet at jeg var plukket. Neste steg var misseskolen hvor vi fikk utrolig mye nyttig informasjon om konkurransen. Jeg var enda litt usikker, for hvis dette var noe jeg skulle måtte jeg virkelig gå 100% inn for det. Men hvor ofte er det en slik sjanse dukker opp? Veldig veldig sjeldent. Jeg tror jeg hadde angret meg bittert om jeg hadde satt dette til side. Konkurransen er så mye mer enn å vinne. Det handler om å «finne» deg selv, stole på deg selv og ikke minst se det beste for deg selv. Du skal igjennom konkurransen finne samarbeidspartnere. Det å finne disse innebærer at du oppsøker mange nye mennesker. Mennesker som kanskje har fordommer mot konkurransen akkurat fordi de sitter med forlite kunnskap. Da er det din oppgave å gi de nok informasjon til å endre synspunktet de har, og kanskje få de med på laget.

Mine første aktivitetspoeng ble presseoppslag (Det kan dere lese her: http://www.laagendalsposten.no/nyheter/uvdal/mote/malin-kan-bli-miss-norway/s/5-64-257149 ), og min første sponsor ble Spar handelslag fra Geilo. Jeg syns det var vanskelig til tider og hele tiden skulle være i kontakt med nye mennesker, men igjen har jeg fått igjen for det at jeg har blitt mer selvsikker, og føler jeg kan mestre mye mer. 

Konkurransen har satt sine spor, men allikevel er det noe man vil huske bedre enn andre ting. 

Min første catwalk trening: Jeg var så klar for å komme i gang og ikke minst ta til meg ny lærdom. Det å gå på 12 cm høye hæler er i mine øyne en kunst. Klara Szalai, Knut Yrvin og Christina Waage (Miss Norway 2016) var med under dagen, og det ble i all øvingen mye morro. I tillegg kom Fred Hamelten (dommer i Miss Norway) innom for å hilse på og ta noen filmer når vi gikk catwalk. Her ble jeg nervøs for jeg ville jo så gjerne gjøre mitt aller beste! Før tenkte jeg alltid over hvor dumt og irriterende det var å bli nervøs, men i bunn og grunn handler det jo bare om at du er skjerpet og virkelig vil få frem det beste i deg selv. Foto: Knut Yrvin

Foto: Knut Yrvin (Fred - dommer, meg og Christina - Miss Norway 2016) 

Foto: Knut Yrvin

Min første photoshoot ble med fotograf Stine Tragethon i Hemsedal. Jeg ville ha bilder som representere meg, akkurat slik jeg er. Vi kjøre derfor litt opp i fjellene og knipset bilder i vinterjakke og ullgenser. 

Vår første innsending ble i Januar. Da skulle vi sende inn bilder av oss selv. Portrett, helfigur i kjole og bikini, innen en tidsfrist. Dette skulle være med å avgjøre semifinalistene. Jeg var så spent! Jeg husker det som om det var i går når jeg bladde nedover listen over hvem semifinalistene var. Jeg hadde faktisk bursdagsfeiring med ei god venninne og kollega, da Knut Yrvin sendte meg en link og skrev " jeg tror du skal lese igjennom denne". Hjerte mitt stoppet nesten opp, og det falt noen gledes tårer - jeg var videre i konkurransen. 

Tenk at jeg hadde denne fine gjengen rundt meg på en så spesiell kveld! Jeg er så heldig. 

Det morsomste minne jeg har er qnippsit sin lanseringsfest. Jeg hadde en vanvittig fin kveld med flotte mennesker, god mat, og underholdning (både Sandra Lyng Haugen og Temur sto på scenen). Vi fikk også testet oss litt på scenen, da vi ble presenter en og en og gikk en liten catwalk.

Foto: Knut Yrvin 

Foto: Knut Yrvin 

 

Mitt beste presseoppslag ble Hallindølen sin to sider oppslag da jeg var tatt ut som finalist. Du kan lese det her: http://www.hallingdolen.no/kjop-tilgang?aId=1.1734509.  Vi var innom mange viktige temaer som omhandler det å stille i miss norway konkurransen, noe som jeg syns er utrolig viktig kommer ut til andre som står rundt. Når folk vet mer om konkurransen blir det færre fordommer.

Foto: Hallingdølen 

Foto: Hallingdølen 

Foto: Hallingdølen 

 

Den mest krevende oppgaven var å lage presentasjons videoen, men kanskje en av tingene som jeg husker best, og er mest stolt over. Fimen er altså en del av kriteriene som må oppfylles for å gå videre som finalist. Den måtte leveres innen 31 mars, og skulle inneholde en liten fremføring om deg selv på minimum 1 minutt og maks 2. Vi hadde egentlig veldig få regler vi måtte følge, noe som kan være både positivt og negativt. Du har rett og slett alle slags muligheter for hvordan du vil representere deg selv på best mulig måte! Under filmingen tok vi også litt bilder slik at vi hadde litt variasjon i arbeidet. 

Foto: Christina Brun 

Foto: Christina Brun 

Foto: Christina Brun 

Foto: Christina Brun 

Foto: Christina Brun 

Foto: Christina Brun 

Jeg satt igjen med mest erfaring etter Beautycampen. Her var vi innom det meste som en misse skal igjennom. Fra catwalk til misseparade til photoshoot. Vanvittig gøy! Vi hadde Catwalk kurs med Klara Szalai, hvor vi skulle gå innom litt teknikker og gange til selve finalen i Miss Norway. Samtidig som vi gikk igjennom dette var det tre og tre som ble tatt ut for make up og styling med Studio S. Vi hadde jo misseparade etterpå, så her skulle både klær og sminke være på topp. Under misseparaden ble det tatt mange bilder, og jeg tror jeg husker jeg var litt sliten i munnvikene etter å ha smilt såpass lenge! Hihi. Vi fikk også med oss show på Wallsmans, med god mat og drikke. 

Foto: Knut Yrvin 

Foto: Knut Yrvin 

Foto: Knut Yrvin 

Foto: César Arturo 

Foto: Knut Yrvin 

 En erfaring igjennom sponsorarbeid som jeg kommer til å huske godt må bli photoshooten på Gaustatoppen. Jeg var så heldig å fikk med Gaustabanen som sponsor, og i den anledningen ble det en natt på toppen av fjellet med både frokost og middag. Vanvittig trivelige mennesker, og noe helt nytt i hverdagen. 

Foto: Knut Nyheim (Kamerina Kulturverksted) 

Foto: Knut Nyheim (Kamerina Kulturverksted) 

Foto: Knut Nyheim (Kamerina Kulturverksted) 

Foto: Knut Nyheim (Kamerina Kulturverksted) 

Foto: Knut Nyheim (Kamerina Kulturverksted) 

Min hjertesak er å bidra til at dyr får en høyere status i verden. At dyremishandling vil bli redusert, og hundekjøtthandel forbudt. Hvis alle yter litt vil vi tilslutt klare å forby hundefestivalen i Kina, innføre dyre politi i flere fylker og gjøre velferdsloven om dyr enda sterkere. 
Les gjerne mitt forrige innlegg som omhandler akkurat dette: http://www.missnorway.org/blogg/missublogg/blogger/malinsvim.html?limitstart=0 

Jeg vil takke alle som har gitt meg støtte og engasjert seg igjennom min deltakelse frem til finalen. Jeg håper dette er starten på et nytt kapittel. 

Husk at du fortsatt kan stemme på meg frem til finalen. MISSU 10 til 1963

  2241 Hits
2241 Hits

Gjør en forskjell!

Hei, og god morgen!

Nå er vi allerede i juli, og det er under en måned til finalen. Spennende! Jeg tenkte jeg skulle lage et blogg innlegg om noe som ikke er fullt så bra, men som trenger å komme frem i lyset. Vi skal til Kina til et sted som heter Yulin, hvor det arrangeres en årlig hundefestival. Jeg vil og jeg har lyst til å forstå kultur og tro, men i denne sammenhengen er det i mine øyne ingenting å forstå lenger. Det er regn ondskap. Om det er ku eller hund spiller ingen som helst rolle, ingen skal lide og bli torturert for glede og smak. Hvorfor har vi ikke kommet lenger? Hvorfor forstår ikke mennesker alvoret i dette? Her i Norge diskuterer vi i kapp om det er humant og la sauene stå på en lastebil før slakting, mens det enda foregår grove handlinger av dyr i forbindelse med slakting i store deler av verden. I Asia er det veldig vanlig med hundekjøtt, akkurat som vi i Norge spiser gris. Men i deres overtro vil adrenalinnivået gjøre kjøttet bedre, og dyrene blir utsatt for ekstrem frykt og smerte før de blir drept.

 

Jeg ønsker å gjøre en forskjell. Jeg ønsker å stoppe dette. Dyr er svake individer i vår verden, og de trenger alltid noen til å kjempe for de. Vise at de faktisk har rettigheter. Denne festivalen burde vært avsluttet for lengst, forbudt!

Jeg håper du vil ta deg tid til å bare skrive under for kampanjen som er oppe og går. Du tenker kanskje «tja, men det er vel ikke så viktig at jeg skriver under, jeg er jo bare 1», men jo det er vanvittig viktig at akkurat du gjør det – sammen er vi sterke! Jeg håper og tror at det vil bli en ende på denne festivalen, som i hovedsak aldri skulle eksistert. 
Her kan man signere en underskriftskampanje mot all hundekjøtthandel i Asia: https://action.hsi.org/ea-action/action…

To fra Norge har reist ned for å jobbe sammen med organisasjonen The Animal Hope & Wellness Foundation for å hjelpe hundene der, les artikkelen på vg.no: http://www.vg.no/…/jeanette-32-og-soran-36-redd…/a/24085938/

(Jeg har med vilje ikke lagt med videoer, eller bilder – da jeg vet hvor voldsomt det kan være for mange å se, spesielt yngre. Jeg tror de fleste er kjent med denne festivalen og forstår hvilken tortur det er snakk om.)

<3 

  980 Hits
980 Hits

Presseoppslag og fjelltur

Hei! Håper dere nyter fin været like mye som jeg! Jeg har selvfølgelig vært så heldig å få en av de på fjellet, og det er bokstavelig talt helt magisk. Det er ikke ofte det er vindstille og varmt i fjellet, men nå kjenner jeg det begynner å hjelpe. Juli/August pleier å være de beste, så jeg håper på en telttur eller to de neste ukene. Tenkte det kanskje kunne være litt interessant å se litt bilder fra fjellturen? Vi gikk innover et sted som heter Budalen her på Geilo. Det er en av de finere plassene, og du går ved hallingskarvet som er Geilo's hjerte. Jeg er jo utrolig glad i og ta bilder, spesielt dyr og natur! Når jeg er på fjellet og tar bilder, er alle problemer lagt igjen hjemme. Det er vanvittig befriende. 
Malamuten på bilde er forresten hunden til ei god venninne. Chihuahuaene er mine to søtinger. 

Jeg har vært så heldig å bli intervjuet av hallingdølen igjen, siden det begynner å nærme seg finale. Hvis du er interessert i å ta en titt på artikkelen kan du trykke deg inn her: http://www.hallingdolen.no/kjop-tilgang?aId=1.1991432 (Siden krever at du har abonnent). 


Ellers vil jeg dele med dere har jeg har fullt opp med planer nå, og jeg gleder meg til å vise. 

Håper dere tar dere tid til å gi meg en stemme eller to, om dere mener jeg burde representere Norge. 1 stemme gjør utrolig stor forskjell. For å stemme sender du MISSU 10 til 1963 (10kr) 

Kunne du tenkt deg å blitt min sponsor i Miss Norway 2017? Ikke nøl med å ta kontakt på: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Ha en fortsatt en fin helg! 

  1281 Hits
1281 Hits

SPAR - min første sponsor

 

                                                                                                                                                    //sponset
                                                          

Hei! Som dere kanskje har fått med dere ble SPAR min første sponsor. I denne butikken kan du finne alt du trenger til din daglige handel pluss litt til. De har stort utvalg av frukt og grønnsaker, ferske brød og bakevarer og ferskvareavdelig med varm og kald mat.  De legger stor vekt på å gi kunden god personlig service, og ikke minst at kunden finner inspirasjon til hektiske hverdager.

Det beste med butikken er lokalmaten som fryder plassen sin i en «bod» i butikken. De engasjerer seg også i lokalmiljøet og sponser små og store idrettslag.

SPAR drives i 40 land, med mer enn 12. 000 butikker. Den ble først stiftet i Nederland i 1932, før den senere åpnet i Norge på 1980 – tallet. Helt siden da har spar vært opptatt av både kvalitet og miljø. De skal sikre at maten er helsemessig sikker å spise, noe som utgjør at de har stor fokus på at deres personale har optimal kunnskap og at varer blir kontrollert. (Kilde: www.spar.no

Det å drive en butikk på fjellet innebærer noe helt annen. Her lever vi på turister og markedsføring igjennom hverandre. Hyggelig mennesker, service på toppnivå og utvalg så det holder, er det vi søker når vi går inn i en butikk. Hvis dette ikke finner sted på et så lite sted er det det som kanskje blir temaet på jobben dagen etter, og vipps så mistet du potensielle kunder. Enn skal også være behjelpelig med det meste. Turister kan til tider ville ha noe annet enn bare mat varer. Kanskje mangler de en stekepanne? Eller ikke har noen til å handle eller hente varene? Da tar det ikke lang tid før hjelpen er på vei, for dette er noe av de vanlige arbeidsoppgavene til Spar Geilo. Med ansatte som alltid har et smil rundt munnen, og er innstilte på å gjøre det optimale for deg som kunde, er det en glede å gå rundt i butikken. 

Så det er ikke tvil: Skal du en tur til fjells eller bare kjører forbi, ta deg en tur innom Geilo handelslag  – De har tilbudene ingen andre har! ;-) 

 

Ønsker du å bli min neste sponsor i Miss Norway 2017? Kontakt meg på: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

  1792 Hits
1792 Hits

Beauty Camp i Oslo!

Hei

På lørdagen var jeg på Beauty Camp i Oslo med de andre finalistene. Veldig veldig lærerikt. Jeg måtte stå opp kl. 01:30, for å ta natt-toget siden jeg bestemte meg for å ikke kjøre selv. Jeg har i det siste kjørt så vanvittig mye selv at jeg rett å slett ikke orket tanken på å sette meg i en bil å kjøre til Oslo igjen.  Togturen tok ca. 4 timer og jeg var på plass på jernbanestasjonen kl. 06.30, hvor jeg møtte to av de andre deltagerne. Vi skulle møte kl. 08.00 på Grand Cafe for å få servert frokost og få litt informasjon før opplegget var i gang.

Det var mye vi skulle rekke på denne dagen, og vi var faktisk ikke ferdig før kl 00.00. Etter frokosten skulle vi ha Catwalk kurs med Klara Szalai, her skulle vi gå innom litt teknikker og gange til selve finalen i Miss Norway. Det er ikke bare bare å gå i 12 cm høye hæler, og i tillegg se bra ut. Men Klara har stålkontroll og gir oss alltid gode tilbakemeldinger på hva vi kan bli bedre på. Det er alltid noe enn kan bli bedre på når det kommer til catwalk. Samtidig som vi gikk igjennom dette var det tre og tre som ble tatt ut for make up og styling med Studio S (har hoved salongen i Lillestrøm), siden vi skulle gå misseparade i Karl Johan og ta en del bilder senere. Veldig dyktige og flinke jenter, som det var lett å samarbeide med.

Misseparaden var egentlig det jeg så for meg skulle bli litt små flaut, men som snudde om til å være noe av det morsomste. Veldig mange som stoppet for å ta bilder, og vi hadde til og med to vakter på hver side for å komme oss igjennom folkemengden.

 
Photo: Knut Yrvin


Photo: Knut Yrvin


Photo: Knut Yrvin


Photo: Knut Yrvin

Tiden ble (som den alltid blir) litt knapp. Derfor måtte vi være effektive med fotoshooten hvor vi skulle ha treningsklær og finklær på. Vi tok noen bilder på broen ved Wallsmanns, og noen portrett bilder inne i lokale. Vi har fått sponset treningsklær fra Gofit! Helt fantastisk kvalitet og ikke minst fine å se på. Dette er ett av antrekket vi skal ha med i finalen. Det var selve César Arturo som fotograf. Han er den offisielle fotografen til Miss Mexico Organization, og svært dyktig. Gleder meg stort til å se bildene.


Photo: Knut YrvinPhoto: Knut Yrvin 

På slutten var det fire retters middag på Wallsmanns og show. Det var jo ikke noe annet enn fantastisk gøy! De var utrolig flinke, og maten smakte vanvittig bra. Anbefaler alle å få med seg et slikt show.

Igjennom hele dagen hadde vi sponset vann fra Voss, så drikke var det aldri noe mangel på.

 

Stem på meg ved å sende MISSU 10 til 1963 

Ønsker du å bli min sponsor? Kontakt meg på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

 

Ha en fantastisk fin dag. 

 

 

  1486 Hits
1486 Hits
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på