fbpx

Du er god nok

5446552_orig

I dag markeres Verdensdagen for psykisk helse over hele landet - og i resten av verden.


Dette er en årlig markering, som startet i 1992 av World Federation for Mental Health (WFMH) og er en egen markeringsdag den 10.oktober. Psykisk helse er noe alle har, om det er god psykisk helse, eller dårlig.

På denne dagen skal vi få økt kunnskap, skape mer åpenhet rundt psykisk helse, på lik linje som vi snakker om fysisk helse. 

Å ta vare på sin psykiske helse er viktig for å ha det best mulig med seg selv og kunne håndtere utfordringer i hverdagen på en grei måte. Noen mennesker har psykiske lidelser som er arvelig, mens andre har psykiske problemer. Psykiske problemer kommer som regel av en eller flere hendelser, eller påkjenninger fra hverdagen som kan være vanskelig. Stress er også med å påvirke den psykiske helsen. Husk at det er helt vanlig å ha psykiske plager i løpet av livet, da gjelder det å ta tak!

Å takle vanskelige situasjoner kan være utfordrende. Det er viktig å ha tro på seg selv for å håndtere dette på en god måte som du selv er fornøyd med. Tanker og følelser spiller inn her, så vi må lære oss å møte noe man er redd for, og akseptere følelsene våre. Snakk med noen om vanskelige tanker. Prøv å utfordre tankene dine ved å finne ut om det har rot i virkeligheten. Har du har problemer som vokser seg større er det lurt å dele dem opp. Da tar man ett steg om gangen slik at det blir lettere å løse.


 

Bilde lånt fra www.verdensdagen.no

 Hva kan du gjøre for å ivareta din psykiske helse?

  • Snakke med noen om det du tenker på eller det som føles vanskelig
  • Finn på hyggelige aktiviteter alene eller med sammen med andre
  • Hold deg aktiv hver dag
  • Spis sunn og næringsrik mat
  • Si fine ord til deg selv
  • Skriv ned positive tanker 
  • Smil hver dag 
  • Tro på deg selv
  • Du er god nok

 

Foto: Iselin Jamne

 

 

Miss World er rett rundt hjørnet
Dette er meg!
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://missnorway.org/

Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på