Jeg heter Thea, er 19 år gammel og kommer fra Bergen. Jeg går siste året på videregående skole for å få generell studiekompetanse, slik at jeg kan utdanne meg til det jeg ønsker. For tiden vil jeg bli politi eller makeup artist. Jeg liker å trene og gå tur i fjellet. Jeg er glad i mennesker rundt meg, og liker å bli kjent med nye folk. Omsorgsfull ...og empatisk beskriver meg best, og jeg utfordrer meg selv ved å gå ut av komfortsonen min. More

Å bli kreftsyk forandrer alt

IMG_1610

Èn av tre i Norge blir rammet av kreft i løpet av livet, og det er ganske mange mennesker. Heldigvis overlever syv av ti nordmenn. Men hva med resten..?

Ofte oppdager man kreften gjennom en kul ved sjekk, og gjerne symptomer som følger med. Av og til er ikke denne kulen merkbar, noe som gjør at når man først finner ut at det er kreft, er det kanskje for sent. For at enda flere skal overleve kreft, krefttyper der alle mennesker utenfor "syv av ti nordmenn overlever" som er vanskelig å helbrede, trenger mer forskning.

Å bli diagnosert med en slik sykdom påvirker den som blir rammet, og de rundt personen. Det er vanskelig for alle parter. Jeg har selv nære relasjoner som har fått kreft, og vet hvilken tøff kamp det er. Dette er da en av grunnene til at jeg går som bøssebærer for Kreftforeningen. I dag gikk jeg med min beste venninne og vi hadde heldigvis været med oss, til tross for at det er i Bergen!

Ved årets innsamlingsaksjon Krafttak mot kreft, går pengene til forskning på kreftformer som få overlever, i tillegg til gode omsorgstilbud for pårørende og pasienten selv. Da er det snakk om de mest dødeligste kreftformene. Det er bukspyttkjertelkreft, lungekreft, galleblærekreft, leverkreft og spiserørskreft. Så gjenstår spørsmålet: Hvordan kan flere overleve kreft?

Ti av ti nordmenn skal få mulighet til å overleve, da må vi være med å bidra til dette. Det kan du gjøre ved å støtte Kreftforeningens innsamlingsaksjon, Krafttak mot kreft. Vil du gi bidrag? Klikk HER.

 

Vil du bli min samarbeidspartner? Kontakt meg på mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. for et hyggelig tilbud.

 

Min Instagram: @theajamne

Min Facebookside: Thea Jamne

 

  186 Hits
186 Hits

Hva er din oppfatning av skjønnhet?

IMG_4350-copy

Hva er egentlig skjønnhet? Er det den peneste jenten i klassen? Er det Norges vakreste kvinne? Eller det den norske natur? Alle har forskjellige meninger om hva skjønnhet er, og det er et stort tema i dagens samfunn som kanskje ikke prates så mye om. Hovedsakelig defineres skjønnhet som det skjønne, det sanne og det gode. Du får en følelse av velbehag rundt ekte skjønnhet. Nettopp dette setter vi skjønnhetsutøvere fokus på i Miss Norway.

Du har sikkert hørt uttaket "Skjønnhet kommer innenfra". Det er i mine øyne, sant. Eksempelvis at du føler deg bra, og har en god dag, de rundt deg både ser og merker det. Det stråler fra deg, akkurat fordi dette er din indre naturlige utstråling. Om det du gjør er ekte, noe du virkelig brenner for, så skinner det godt gjennom. Det samme gjelder motsatt. Om du er falsk, gjør noe bare for oppmerksomhet mens du egentlig ikke kunne brydd deg mindre, skinner det også godt gjennom. Her spiller det sanne og det gode inn. At du som person er god med andre, å bry seg, vise ekte følelser. Det er skjønnhet for meg.

I missekonkurranser har det seg slik at det er forbudt å reklamere for skjønnhetsoperasjoner. Hvorfor det? Får ikke folk lov å gjøre hva de vil med utseende sitt? Joda, så lenge du er over 18 står du fritt til å gjøre nesten hva du vil. En miss i en skjønnhetskonkurranse skal være et godt menneske og alt du gjør kommer fra hjertet. Du bryr deg og viser at du er bra nok som du er. Naturligvis blir det da feil å reklamere for å endre på utseende sitt. Noe vi alle vet, er at alle er forskjellig og unik på hver sin måte. Alle har sine komplekser, noe man vil endre på, kanskje til og med fjerne. Komplekser skapes som oftest av en selv og sine egne tanker, fordi man er kritisk. Så lenge du ikke tenker på kompleksene dine, er det ingen som legger merke til det. Ikke deg selv engang, og den følelsen synes jeg er veldig befriende. Du trenger ikke å operere nesen din fordi du er misfornøyd med dens utseende. Det er den nesen du er født med, det er dine gener og best av alt, bare din.

Alle har noe godt i seg, vær deg selv og la ting skje på en naturlig måte. Du er god nok som du er.

 

Foto: Iselin Jamne

 

Jeg er på utkikk etter samarbeidspartnere, så hvis dette høres interessant ut - send meg en mail for å høre hva jeg har å tilby: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Min Instagram: @theajamne

Min Facebookside: Thea Jamne

  187 Hits
187 Hits

Semifinaleplassene er bestemt

IMG_4387

Jeg har ventet i spenning med sommerfugler i magen, og nå er semifinaleplassene bestemt.

Jeg kan endelig fortelle dere at jeg nå er semifinalist i Miss Norway! Ord kan ikke beskrive hvor takknemlig jeg er, for å få denne sjansen til å slå gjennom med hva jeg er god for. Vi er 12 vakre semifinalister som konkurrerer om å kjempe seg til førsteplassen. Jeg skal fortsette å gjøre mitt aller beste, og så vil jeg takke alle dere som leser bloggen min, og støtter meg gjennom konkurransen.

Videre fremover skal jeg lage en presentasjonsvideo om meg, som skal være klar til finaleuttaket. Det kan dere glede dere til, det gjør i hvert fall jeg! Jeg skal også fortsette arbeidet med å skaffe meg presseoppslag, sponsorer, øve på catwalk, og selvfølgelig blogge. Det synes jeg er utrolig gøy, det gir en annerledes og spennende utfordring i hverdagen.

Foto: Iselin Jamne

 

Vil du være min samarbeidspartner? Kontakt meg på mail for å få et hyggelig tilbud: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Følg meg gjerne på Instagram!

Lik og del min Facebookside :)

 

  402 Hits
402 Hits

En verden full av kvinner

IMG_4413-_20190308-145040_1

Think equal, build smart, innovate for change er temaet for kvinnedagen 2019, med fokus på innovasjon.

Det er ingen hemmelighet at kvinner over hele verden blir behandlet ulikt i forhold til menn, dessverre. Kvinner kjemper for sine rettigheter, og for å få likestilling. Brudd på menneskerettigheter skjer ved at kvinner blir diskriminert, undertrykt, og opplever vold, noe som gjør at jenter og kvinner ikke får utviklet seg slik dem skal.

For å snakke om jenters og kvinners helse, har de spesielt mangel på rettigheter og vern mot sykdommer, overgrep, tilgang på prevensjonsmidler, og å gjennomføre graviditet og fødsel etter egne behov og ønsker. FN jobber med at tvangsekteskap, menneskehandel og kjønnslemlesting skal stoppes, og dette innen 2030. Dette er bærekraftige mål, og disse er laget for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet, diskriminering av kvinner og klimaendringer. Da må store globale endringer skje, vi kjemper tross alt for en verden fullt av likestilte kvinner og menn.

Vi må fortsette å kjempe, gratulerer med dagen!

Foto: Iselin Jamne

 

Jeg er på utkikk etter samarbeidspartnere, kontakt meg på mail for å høre hva jeg har å tilby: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Instagram: @theajamne

Facebook: Thea Jamne

  265 Hits
265 Hits

Slik får du motivasjon

IMG_4347-2

Jeg merker at at det er mye som skal gjøres framover. Jeg jobber med skole for å forberede meg til eksamen som ikke er altfor lenge til, jeg jobber med å finne sponsorer, skaffe meg presseoppslag, og mye annet i Miss Norway. Jeg tar meg gjerne en treningsøkt oppi alt dette, samtidig som jeg skal ha et privatliv sammen med familie og venner. Jeg skal være ærlig og si at motivasjonen synker til tider, men da gjør jeg det jeg kan for at den skal komme på plass igjen. Det er ikke bare meg som opplever dette - det er noe alle kjenner på, enten om de vil si det eller ikke. Å føle seg umotivert er noe av det kjedeligste jeg vet om. Det er da jeg må finne mine egne metoder som gjør at jeg får motivasjonen på topp.

Når motivasjonen ikke er på plass, er det lett for å ikke orke å utføre gjøremålene dine. Motivasjon er drivkraften til handling. Det er svaret på hva som får deg til å gjennomføre ulike handlinger og aktiviteter, og hvordan du gjør dette. For å nå bestemte mål slik at du kan oppnå ønskede resultater, må du sikte på det du skal klare. Sett deg et mål og fokuser på det. Motivasjonen styrer atferden din, og påvirker ditt humør og energinivå i hverdagen.

Det skilles mellom to typer motivasjon: indre og ytre motivasjon. Indre motivasjon er den naturlige lysten som kommer innenifra, at du vil og har lyst til å gjøre noe. Du er mer interessert, kreativiteten settes i gang, du blir mer utholdende og fleksibel, i tillegg til at du trives bedre. Det er din nysgjerrighet. Ytre motivasjon kommer fra ytre påvirkninger og omgivelsene, der du blir motivert av forpliktelser og forventninger.

For at du skal få motivasjon på en naturlig måte, må du kjenne på din egen selvbestemmelse, føle at du har kompetanse, og at du har relasjoner til andre mennesker. Når du lærer og får til noe nytt, får du mestringsfølelse. Da føler du gleden av det du har klart, du får også god selvfølelse, og det kjennes godt. Dette ligget naturlig i oss, så det gjelder bare å finne ut hva som funker for deg :) For at jeg skal holde motivasjonen oppe, liker jeg å si til meg selv at jeg får til det jeg bestemmer jeg for, jeg er god nok som jeg er, og jeg duger til det jeg vil!

Hva gjør du for å få motivasjon? Og hvordan opprettholder du motivasjonen din?

Foto: Iselin Jamne

 

Jeg er på utkikk etter samarbeidspartnere. Dersom du vil vite hva jeg har å tilby, kontakt meg på mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Min Instagram: theajamne

Min Facebookside: Thea Jamne

  214 Hits
214 Hits

Semifinaleuttaket nærmer seg

IMG_4186

Nå er det knapt en uke til semifinaleuttaket kommer. Vi er nå 20 deltakere, og mindre skal det bli for å kjempe seg til toppen. Jeg husker enda den følelsen jeg fikk, da jeg åpnet mailen og så at jeg ble plukket ut til førsteuttaket, at jeg nå var deltaker i Miss Norway 2019. Jeg var helt i ekstase!


I løpet av dette halve året har jeg blogget, vært på radio hos P5 Bergen, gjennomført fotoshoots, gått som bøssebærer for Kirkens Bymisjon, blitt intervjuet i lokalavisen Sydvesten (det kommer et eget blogginnlegg om dette), øver på catwalk, og noe jeg fortsatt jobber veldig hardt med - skaffe meg sponsorer. Dette er vel det som er mest utfordrende i konkurransen. Da er det viktig å holde motet oppe, ha troen på seg selv, jobbe beinhardt og være fokusert på det du gjør.

Alle mennesker er unike og verdt like mye. Spør deg selv - hva synes jeg om meg? Ikke fokuser på hva andre tenker og mener, den eneste som bestemmer om du er bra nok er bare deg. Din indre utstråling skinner godt gjennom, så hvis du ser på deg selv som et bra menneske, gjør andre det også. Husk at du er vakker og unik, for det finnes bare èn av deg.

Miss Norway handler om mye mer enn bare skjønnhet og utseende. Du skal komme deg ut av komfortsonen din, utfordre deg selv, og tørre å gjøre noe du ellers ikke hadde gjort. Å stå foran et kamera, ikke på en strand, men i studio, eller på en scene, føles ikke så naturlig. Det er lett for å bli ukomfortabel og kjenne at dette ikke er noe man har lyst til. Vinneren av Miss Universe Norway og Miss World Norway blir sendt til de store internasjonale konkurransene, Miss Universe og Miss World. Dette er TV-sendte missekonurranser som sendes hvert år, og blir sett av over en milliard mennesker i 180 land. Her - og gjennom Miss Norway konkurransen, er selvtillit nøkkelordet. Ta scenen med storm, og vis hva man er god for.

Foto: Iselin Jamne

 

Jeg er på utkikk etter samarbeidspartnere, dersom dette høres interessant ut - send meg en mail til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Følg meg gjerne på Instagram, og lik + del Facebooksiden min :)

Tusen takk til alle som følger meg gjennom konkurransen!

  578 Hits
578 Hits
Påmelding for 2020

Påmelding til Miss Norway 2020 har startet. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Beste hilsener fra Susanne Næss Guttorm, Miss Norway 2018

Logg inn

Meld deg på