fbpx

Slik får du motivasjon

IMG_4347-2

Jeg merker at at det er mye som skal gjøres framover. Jeg jobber med skole for å forberede meg til eksamen som ikke er altfor lenge til, jeg jobber med å finne sponsorer, skaffe meg presseoppslag, og mye annet i Miss Norway. Jeg tar meg gjerne en treningsøkt oppi alt dette, samtidig som jeg skal ha et privatliv sammen med familie og venner. Jeg skal være ærlig og si at motivasjonen synker til tider, men da gjør jeg det jeg kan for at den skal komme på plass igjen. Det er ikke bare meg som opplever dette - det er noe alle kjenner på, enten om de vil si det eller ikke. Å føle seg umotivert er noe av det kjedeligste jeg vet om. Det er da jeg må finne mine egne metoder som gjør at jeg får motivasjonen på topp.

Når motivasjonen ikke er på plass, er det lett for å ikke orke å utføre gjøremålene dine. Motivasjon er drivkraften til handling. Det er svaret på hva som får deg til å gjennomføre ulike handlinger og aktiviteter, og hvordan du gjør dette. For å nå bestemte mål slik at du kan oppnå ønskede resultater, må du sikte på det du skal klare. Sett deg et mål og fokuser på det. Motivasjonen styrer atferden din, og påvirker ditt humør og energinivå i hverdagen.

Det skilles mellom to typer motivasjon: indre og ytre motivasjon. Indre motivasjon er den naturlige lysten som kommer innenifra, at du vil og har lyst til å gjøre noe. Du er mer interessert, kreativiteten settes i gang, du blir mer utholdende og fleksibel, i tillegg til at du trives bedre. Det er din nysgjerrighet. Ytre motivasjon kommer fra ytre påvirkninger og omgivelsene, der du blir motivert av forpliktelser og forventninger.

For at du skal få motivasjon på en naturlig måte, må du kjenne på din egen selvbestemmelse, føle at du har kompetanse, og at du har relasjoner til andre mennesker. Når du lærer og får til noe nytt, får du mestringsfølelse. Da føler du gleden av det du har klart, du får også god selvfølelse, og det kjennes godt. Dette ligget naturlig i oss, så det gjelder bare å finne ut hva som funker for deg :) For at jeg skal holde motivasjonen oppe, liker jeg å si til meg selv at jeg får til det jeg bestemmer jeg for, jeg er god nok som jeg er, og jeg duger til det jeg vil!

Hva gjør du for å få motivasjon? Og hvordan opprettholder du motivasjonen din?

Foto: Iselin Jamne

 

Jeg er på utkikk etter samarbeidspartnere. Dersom du vil vite hva jeg har å tilby, kontakt meg på mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Min Instagram: theajamne

Min Facebookside: Thea Jamne

Semifinaleuttaket 2019
Blodmåne !
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://missnorway.org/

Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på