fbpx

En av mine hjertesaker er mental helse

Mental Helse

Jeg tror noen mennesker er mer utsatt og disponert for å få en eller annen psykisk lidelse, eller bare føle mer på ubehaget psyken kan gi. Hvorfor noen er mer disponert, har jeg ikke svaret på, men det er veldig viktig at vi tenker det ikke er noe mer tabu å få hjelp for den psykiske helsen, enn hva det er å gå til en fysioterapeut for eksempel. Jeg føler det i de siste årene har blitt mer åpenhet også om den mentale helsen, og utfordringer eller diagnoser man kan ha, og det føler jeg er veldig positivt. Husk det er ikke alltid det er noen grunn til at man opplever angst, og det er heller ikke noe man kan noe for selv. Akkurat på lik linje som for eksempel ryggproblemer eller det å ha vondt i en fot.

Photo: Marta Murawska 

Dette er hva jeg tror kan hjelpe, hvis du sliter litt selv, eller kanskje kjenner noen som sliter. Det aller første er å respektere at alle har sine ulikheter. Du har kanskje dine grenser, mens din venn har andre grenser. Hvis du har en avtale med en venn for eksempel, men vennen din ikke klarer å møte opp, fordi han eller hun har en skikkelig dårlig dag, så prøv å ikke bli sur på vedkommende. Men likeså til deg som har en dårlig dag. Hvis du har en avtale med noen, som du ikke klarer å holde, fordi du føler deg helt ned i kjelleren; heller vær ærlig om det, enn å finne på andre unnskyldninger. Ærlighet er ofte det beste. Dine virkelige venner vil forstå. Det kan bare hende det tar litt tid.

 

Vi har alle våre problemer, og vi er så forskjellige, så vi må bare bli flinkere til å kommunisere med hverandre og være åpne om hva som er galt, når det er noe galt. Hvis du har en venn som ikke er så flink til å ta initiativ, kanskje må du pushe på litt ekstra, men samtidig ikke presse for mye. Jeg tror litt av stikkordet her er, å klare å inkludere, men samtidig gi den andre parten muligheten til å være i fred eller få tid. Respekter hverandres ulikheter, men også jobb for å finne felles interesser. Av og til kan en sosial aktivitet redde en dårlig dag. Om det så er harrytur til Sverige eller en filmkveld med popcorn og brus. Grunnen til at jeg skriver dette innlegget er at du er aldri alene med dette. Jeg blir å poste et til innlegg om andre muligheter du også kan ha om du føler du har ingen snakke med i neste innlegg som følger..

 

Ønsker du et samarbeid med meg eller har spørsmål angående dette,  send meg gjerne en epost på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller min facebook side Nina Bye - reisen til miss norway 2018 så hører du fra meg snart!

No one is useless in this world who lightens the b...
Det som skulle bli en rolig ferie ble noe helt ann...
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på