fbpx

No one is useless in this world who lightens the burdens of another

Hei til dere alle, beautiful people out there!

”Mental Helse” og fokuset jeg har på det. Det er jo en sak jeg har valgt å kjempe for, og jeg har begynt å engasjere meg mer for det . En mental helse er jo noe vi alle har. Og i likhet med den fysiske helsen, er også den mentale helsen noe vi må ta vare på.
Det er også en av årsakene til at jeg synes ”Mental Helse” er en veldig bra organisasjon.Gjennom politisk påvirkningsarbeid, folkeopplysning og formidling av brukererfaring, jobber Mental Helse for økt åpenhet, bedre forebygging og behandling av psykiske helseproblemer. Mental Helses visjon er at alle har rett til et meningsfylt liv og en opplevelse av egenverd og mestring. Det er et lavterskeltilbud og unge og voksne som sliter får muligheten til å delta på sosiale aktiviteter uten at det skal koste dem så mye. Jeg tenker i hovedsak på det å komme seg ut døra og møte opp på aktivitetene, men mental helse bruker å dekke en del eller hele aktiviteten, slik at de som sliter med økonomien, også får mulighet til å være med på ting. Aktivitetene kan være for eksempel kino, bowling, go-cart lazer x osv. Eller en koselig hyttetur i ny og ned.

Jeg har vært i kontakt med Veronica Winther, som jobber i ”Mental Helse Levanger”. Jeg må si jeg ser på henne med beundring, og det arbeidet hun gjør. Også de andre som sitter i styret til ”Mental Helse” og jobber for at andre skal få litt mer glede i hverdagen. ”Den største gleden man kan ha, det er å gjøre andre glad” er det et ordtak som heter.Jeg vil oppfordre dere alle som leser nå, om dere sliter selv, eller kjenner noen, bare fortell de om ”Mental Helse” og mulighetene. Jeg har selv vært litt aktiv i ”Mental Helse Levanger” nå i det siste, og alle er velkommen hit. Om du føler du sliter mye eller lite, det spiller ingen rolle, ingen skal bli ekskludert her.

For at ”Mental Helse” skal fungere, er man avhengig at det er flere frivillige som jobber der gratis og faktisk gjør en innsats. De som jobber eller er frivillige i ”Mental Helse”, er ingen behandlere som har i oppgave å løse de som er medlem sine problemer. Dette er mer et sted man kan komme til, for å ha det hyggelig og være sosial, uten at det stilles noen krav til den enkelte. De som sitter i styret, har regelmessig møter, hvor de blant annet planlegger hva slags aktiviteter som skal bli holdt fremover.
På Levanger har de møter 1 gang i uka, noen ganger 2 ganger. Jeg kommer dit som frivillig noen ganger. Jeg må si jeg synes alle de jeg har møtt der, folkene, de er veldig trivelige. Så jeg er glad jeg også får være en del av dette og delta.

Hvordan få til en billig ferie og en sykt fin oppl...
En av mine hjertesaker er mental helse
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Administrasjonen på onsdag 20. februar 2019 13:44

Så fint innlegg du har skrevet! Merker jeg brenner for samme sak! Detter er så utrolig viktig, ikke minst å fremme at mental helse er noe folk ofte sliter med, og at vi normaliserer det! Det er nemlig ikke flaut å ha noe på hjerte! Samt at vi går til legen dersom vi faller å slår oss, så burde det være helt normalt å tenkte at vi går til en psykolog dersom de mentale følelsene ikke er helt på plass!

1
Så fint innlegg du har skrevet! :D Merker jeg brenner for samme sak! Detter er så utrolig viktig, ikke minst å fremme at mental helse er noe folk ofte sliter med, og at vi normaliserer det! Det er nemlig ikke flaut å ha noe på hjerte! Samt at vi går til legen dersom vi faller å slår oss, så burde det være helt normalt å tenkte at vi går til en psykolog dersom de mentale følelsene ikke er helt på plass!
Nina Bye på torsdag 21. februar 2019 09:37

Jeg er veldig enig i det du sier vem som helst i verden Så det er veldig fint å høre at du engasjerer deg i dette!

0
Jeg er veldig enig i det du sier vem som helst i verden :( Så det er veldig fint å høre at du engasjerer deg i dette!
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på