Beauty is not who you are on the outside, it is the wisdom and time you give away to save another struggling soul like you.

Er dere ikke enige i at det å se et annet menneske glad for noe dere ha gjort, er den beste følelsen noensinne? Jeg er som tidligere nevnt, halvt Thai. Min mor er da oppvokst i Surin, en landsby der de lever et veldig primitivt liv. Selv om de ikke har midler eller mye penger, klarer de likevel å unngå å gjøre penger til en bekymring, slik som mange av oss i Norge gjør. De kunne selvfølgelig hatt det bedre; men det virker som de har det greit, til tross for at de ikke har det nyeste av teknologi osv. Min mor har nå startet en thai restaurant i Spania, hvor hun har bodd i litt over ti år. Men hun nevner faktisk gjentatte ganger at hun vil tilbake til landsbyen i Thailand når hun blir pensjonist. Så selv om de ikke lever det mest materialistiske livet i landsbyen, er det veldig fint der! Naturen er ikke tuklet med. Alt er vokst frem helt naturlig fra moder jord sin side. Det føles egentlig litt som en fin resort, der hvor du er omgitt av palmer og planter. Jeg kan legge ut noen bilder i senere innlegg på bloggen!

Også noe jeg ser frem til hver gang jeg er i Thailand, er å besøke den lokale skolen og barnehagen. Dessverre har ikke de søte barna der de samme mulighetene som norske barn har når det kommer til skole og undervisning. Klasserommene har for eksempel hverken stoler eller benker, heller ikke alt det nødvendige av skrivesaker. Mangel på penger og ressurser gjør det også vanskelig å aktivisere barna med fritidsaktiviter. Så de gangene vi er her, har vi med skoleutstyr og eventuelle leker eller noe de kan aktivisere seg med. Noen ganger dukker jeg bare opp for å lese engelske historier for de i engelsk timene, der de også leser thai historier til meg. Stikker også innom barnehagen med lunch for å tilbringe tid med barna. Jeg koser meg veldig mye med de, for selv om de har så lite, så er de de mest fantastiske barna jeg har møtt. Jeg vil si for min del gir det meg like mye glede å tilbringe tid med de, og jeg lærer bare mer og mer ifra de.

Skole nr 2

Noen bilder av meg ifra da jeg overasket barnehagen med lunch

Bildet kan inneholde: 9 personer, inkludert ราตรี ศิลสิทธิ์ og Nina Silsith Bye, personer smiler, folk som sitter og innendørsBildet kan inneholde: 10 personer, inkludert ราตรี ศิลสิทธิ์ og Nina Silsith Bye, personer smiler, folk som sitter, folk som står og innendørsBildet kan inneholde: 2 personer

 

 

Gi stjerner til dette innlegget:
141 Hits

Grunnen til at jeg meldte meg på MissNorway.

Først og fremst var og er grunnen til at jeg meldte meg på Miss Norway, å få gjøre noen forandringer her i verden. Som ei lita jente har jeg alltid uroet meg selv med det konseptet at mennesker trenger hjelp der ute. Men det er en sak jeg brenner litt ekstra for, og det er mental helse. Nesten 3 av 10 jenter som går på videregående viser symptomer på depresjoner. De fleste barn og unge har god fysisk helse, imildertidig er det en betydelig andel av barn og unge som sliter med angst og depresjon og andre pysiske vansker. Blant ungdom har det vært langt flere jenter enn gutter med psykiske vansker. 25 elever på ungdomsskolen har blitt plaget med søvnproblemer i løpet av de siste ukene. 

Dette er veldig viktig for meg, for jeg føler ikke mentale problemer blant mennesker blir tatt like seriøst og viktig, som man kanskje gjør med en fysisk skade. En mental lidelse kan være like dødelig som en eventuell fysisk sykdom. Mange finner en destruktiv måte å selvmedisere seg selv på; som for eksepmel rus og selvskading. Og i de verste tilfellene, ender det dessverre også med døden for noen. 

Og til deg som leser dette; følg meg videre og prøv å få noen endringer på dette. Og til dere som sitter alene i kjelleren deres, jeg ønsker at dere skal vite at dere ikke er alene.

Gi stjerner til dette innlegget:
310 Hits

En liten introduksjon

Hei. Mitt navn er Nina Bye, kommer ifra en vakker liten by kalt Levanger, som ligger i Trøndelag. Her bruker jeg mesteparten av tiden min til å trene eller bare tilbringe tid sammen med venner og familie. Og når jeg ikke er her, driver jeg og reiser litt kloden rundt;) På den måten kan jeg bli kjent med flere mennesker og forskjellige kulturer, og det er en lærdom jeg setter pris på. Jeg er takknemlig for dette privilegiet. Jeg var nylig i Thailand i fem måneder.

Siden dette er introen, må jeg også nevne at jeg er halvt Thai. Derfor har jeg en stor tilknytning til dette landet. Mens jeg var i Thailand, var jeg også innom flere skoler i landsbyområdene. Det er langt ifra som i Norge, de har mangel på en del ressurser; som for eksempel skolebøker, skriveutstyr, hobbyartikler og diverse. Jeg skal komme nærmere inn på temaer som Thailand, ting jeg brenner for og hvorfor jeg søkte på Miss Norge, i senere innlegg. Jeg håper også min deltagelse i denne konkurransen kan være et hjelpemiddel som vil gjøre det enklere for meg å faktisk gjøre en endring på de tingene jeg mener burde bedres, både her i Norge og ellers i verden. 

Håper dere vil finne bloggen min interessant, og vil følge meg videre på reisen til Miss Norge. :) 

Gi stjerner til dette innlegget:
250 Hits
Påmelding for 2019 er i gang

Påmelding til Miss Norway 2019 er full gang etter at semifinaleuttaket for 2018-sesogen er gjennomført. Vi gleder oss til å se din påmelding. Det er lurt å følge med på årets deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på.

Beste hilsener fra Susanne Næss Guttorm, Miss Norway 2018

Logg inn

Meld deg på