Semifinalen nermer seg !

2019-03-08-01.52.50-1

Jeg vil starte dette inlegginn med å gratulere alle dere Kvinner der ute med kvinnedagen! Dette innlegget blir ikke så veldig langt, men jeg ønsker å dele semifinale bildene mine med alla dere der ute! Dette har vært 2 spennende shooter Der jeg  har vært svert heldig å hatt et famfantast team som har hjulpet meg . jeg har hatt fotografer , stylist og i tillegg filmet den ene shooter min. Jeg blir å  lage en internasjonal YouTube kanal der jeg blir å snakke engelsk slik at alle som følger meg kan få se info fantastiske reise i Miss Norway 2019. Gleder meg til å vise dere alle den første videoen. Jeg er svært takknemlig for all hjelp jeg har fått så langt og jeg gleder meg til å se alle de kule resultatene vi kan skape senere.

Tusen takk til: Nobra foto for disse fantastiske bildene ❤️

Takk Til: Ingunn Marie Roel for Hair and Makeup❤️

Takk til : Marta Murawaka for disse fantastiske Bildene og hjelpen jeg får til å lage min YouTube video !❤️

Dere som har hjulpet meg i dette semifinale løpet er fantastisk , jeg er svært takknemlig og jeg er så heldig som har dere❤️

  608 Hits
608 Hits

Hvorfor jeg vil bli Miss Norway/Miss Universe.

Hey there beautiful people!

Det første inntrykket de fleste får når de hører om Miss Norway, Miss Universe, Miss World osv. er at det kun er en skjønnhetskonkurranse. Der hovedfokuset er at man skal være pen, ha god selvtillit, ha den beste gangen, den beste kroppen, vel, alt innen ytre faktorer. Det er jo selvfølgelig veldig viktig det også når man går foran dommerpanelet og i første runde skal gjøre et godt inntrykk, men for meg så betyr denne konkurransen mye mer, og det tror jeg de som engasjerer seg i organisasjonen som både deltaker og ansatt også føler.

Mens andre tenker, hva er forskjellen mellom Miss Norway, Miss World, Miss Universe og en “vanlig” fashion modell?

Det er det jeg har lyst til å utdype for dere i dag. I dagens samfunn går vel kanskje vi deltakerne og ikke minst de som ender opp med å få kronen som “influencers”.
“Influencers” er noen som er med på å påvirke samfunnet vårt gjennom et medium og da på både positive og negative måter. Dessverre mange som misbruker den makten de får gjennom sosiale medier.

Hovedforskjellen er vel at vi er nødt til å gå gjennom en prosess hvor vi blir testet på alle våre kvaliteter, har vi den viljestyrken og disiplinen vi trenger for å kunne utgjøre en forskjell? Vil vi det beste for samfunnet? Kan vi være et positivt forbilde for andre kvinner? Forstår vi de daglige utfordringene som verden står overfor i dag? Kan vi presentere oss på en profesjonell måte og gjøre et bra inntrykk, for ja… førsteinntrykket betyr mye.

Det jeg prøver å si, er at skjønnhets delen virkelig bare spiller 20% av poengene du skårer.

Se tilbake på de inspirerende kvinnene som ikke bare har vunnet tittelen, men alle de inspirerende kvinnene som i det hele tatt har deltatt. Alle har hjulpet sine samfunn lokalt, internasjonalt, gjort verden oppmerksom på ulike situasjoner, forebygging av sykdommer. Misforstå meg rett, det er mange inspirerende folk som gjør dette på daglig basis, og det er jeg evig takknemlig for, men dessverre er det veldig vanskelig for mindre organisasjoner eller enkeltpersoner likevel om de har dedikert hele livet sitt til dette å klare å påvirke nok mennesker til at det utgjør stor forskjell globalt. Og det er her Miss World, Miss Universe og andre store organisasjon har muligheten til å hjelpe, for de har konstant mye oppmerksomhet rettet på seg, spesielt under finalen hvor det er flere millioner mennesker som sitter foran TV skjermen og ikke minst alle postene på sosiale media.
Og med frykt for å høres forfengelig ut så må jeg si at det også hjelper om talspersonen er flink til å fange blikk enten ved å være svært karismatisk eller har penere ytre faktorer.

 

Men dette betyr absolutt ikke at ikke den “minste” personen burde gjøre at de kan for en bedre verden. Det betyr at vi sammen kan gjøre det enda bedre. ❤

Derfor meldte jeg meg på Miss Norway 2019 fordi jeg ønsker å delta å gjøre endringer i denne verden. Jeg får gjort mye mere med tittelen Miss Norway/Miss World/Miss Universe enn jeg kan som Nina Bye. Og uansett om jeg ikke vinner tittelen, vet jeg at jeg allerede har fått utgjort en forskjell for mange.

Slik som Mark Twain sitt ordtak “Action speaks louder than words but not nearly as often” jeg tolker det som at alle kan snakke om en situasjon, men skal du fikse problemet må du ta initiativ til å gjøre noe med situasjonen

 

Ønsker du et samarbeid med meg eller har spørsmål angående dette, send meg gjerne en epost på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller min facebook side Nina Bye - reisen til miss norway 2019 så hører du fra meg snart!

  246 Hits
246 Hits

Thank you for never giving up on me !

Dette innlegget er til alle dere der ute, som har gitt meg støtte i denne konkurransen. Å være i en beauty pageant er mye mer utfordrende enn folk faktisk tror. Det er ikke bare å melde seg på, gå på en scene og se bra ut; det er mye mer forarbeid før man kommer seg ut på scenen. Jeg kommer til å skrive videre om forarbeidet i senere innlegg.  

 

 

Når man deltar i en skjønnhetskonkurranse, er man selvfølgelig nødt til å vise litt selvdisiplin. Men det som også er veldig viktig, er å ha et support-team som hjelper deg med alt ifra fotografering, sponsing og medieomtaler. Det er definitivt noe som får meg til å kjempe og holde meg i gang. Jeg leser igjennom alle kommentarer og meldinger jeg får på sosiale medier. Jeg blir så glad når jeg føler at andre mennesker heier på meg. Det setter jeg så inderlig stor pris på (Thank you for being Awesome!).

 

 

Jeg vil også dele gleden jeg følte da jeg så at Mr. International 2002, Dean Kelly og Miss universe 2005, Natalie Glebova, kommenterte en post av meg på facebook. Disse to personene har jeg fulgt veldig lenge. Natalie Glebova har skrevet en bok den heter «I Am Winnning». Og Dean Kelly har startet et eget firma som heter Travelbook. At 2 slike inspirerende mennesker har troen på meg, gjør meg 100 prosent sikker på at jeg har tatt det riktige valget her.

  

 

Det er så mange fantastiske gode mennesker der ute, jeg er svært takknemlig for dere alle! Slike ting som dette får meg til å innse hvor gled jeg er for at jeg tok valget å delta i Miss Norway 2019!

 

Dette er meldinger jeg har fått på Forskjellige sosiale medier! 

Jeg må også takke de fantastiske fotografene, som bruker sin fritid til å ta så mange fine bilder av meg (min høyeste takknemlighet for deres fantastiske innsats!) Så har jeg vært så heldig og blitt sponsa av lokal bedrift. Jeg fikk også en helside i lokalavisa. Det betyr utrolig mye for meg at dere alle har troen på meg i konkurransen. Jeg er veldig heldig som har dere som mitt team og support. Min dypeste takknemlighet for all deres hjelp! Om jeg står på senen i finalen, vil jeg at dere skal vite at dere er en stor grunn til at jeg står der!

Xoxo: Nina Bye

 

 

 

 

Takk til:

Nobra Foto

Marta Murawska

Innherred

Salong E6

Til alle dere der ut som har troen på meg!

Dere alle er fantastiske! <3 

 

Ønsker du et samarbeid med meg eller har spørsmål angående dette,  send meg gjerne en epost på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller min facebook side Nina Bye - reisen til miss norway 2018 så hører du fra meg snart!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  179 Hits
179 Hits

The family is one of nature’s masterpieces.

Hey there beautiful people!

I dag vil jeg skrive litt om hvorfor jeg ble den jeg er i dag. Om dere ikke har lest mine tidligere innlegg, har jeg der nevnt litt om mine forelde, som er ifra 2 forskjellige land med ulike kulturer. Det fikk meg til å skille meg ut på skolen, der de andre barna kanskje ikke helt forstod hvor jeg egentlig var ifra. Jeg ble født i Norge, og jeg har bodd her hele livet mitt (foruten om da jeg bodde i Spania), men uansett så ser mange i Norge på meg som thai eller utenlandsk. Det samme er det i Thailand, der kaller de meg ”farang” (Det et thai-ord som brukes for å referere til mennesker av europeisk utseende, altså «hvite») Det gav meg litt identitetsproblemer som yngre, selv om jeg følte meg like norsk som resten. Det fikk meg uten tvil til å legge merke til raseforskjellene mellom klassekameratene mine. På alle eventer eller blant nye venner, blir jeg spurt om etnisk opprinnelse av minst én person. I sjeldne tilfeller vil jeg ikke snakke om det, men 97% av tiden er jeg mer enn glad for å dele.

 

Men etter hvert som jeg vokste opp, har jeg funnet mer meg selv. Nå kan jeg si med stolthet at jeg representerer to fantastiske land. Man skal være stolt av opphavet sitt, og da kan jo jeg bære dobbelt opp med stolthet (hehe.) Jeg har vært veldig heldig med oppveksten mine foreldre gav meg. jeg har alltid fått det jeg har hatt behov for opp igjennom årene. Samtidig så har foreldrene mine informert meg om at penger vokser ikke på trær, og om man skal ha noe, må man jobbe seg til det. Jeg husker i ung alder, brukte min mor og mine søsken å kjøpe inn gaver og pakke inn til barna ifra landsbyen hennes. Dette gjorde vi én gang i året så lenge jeg kan huske ifra barndommen. Og min far har virkelig vist meg at en drøm kommer ikke i oppfyllelse gjennom magi: det er rett og slett svette, besluttsomhet og hardt arbeid som skal til.

Min mor og far skiltes da jeg bare var ei lita jente. Mine to søstre og jeg bodde en uke hos mor og en uke hos far, og slik fortsatte det å være. For mange kan det være veldig trist at foreldre skilles, men om de ikke hadde det, ville jeg ikke endt opp med tre fantastiske nye søsken, to søstre og én bror. Endelig fikk jeg sjansen til å bli storesøster! Så nå har jeg 5 søsken til sammen. Jeg er så takknemlig for å ha en så stor familie. Jeg lærer nye ting heletiden ifra dem alle. Dette føler jeg også er en av mine sterke sider i denne konkurransen. Selv om vi er søsken, er vi svært ulike på hver vær måte, og jeg utnytter denne muligheten til å få kunnskaper på mange forskjellige måter.

 

Takk for det fine bilde : Marta Murawska

 

Per dags dato er det kun de to yngste jeg bor sammen med, de andre tre bor i tre forskjellige land og to av de også i andre verdensdeler. Den eldste søsteren min er 28 år. Siden 2011 har hun bodd i USA, hvor hun har gjort ferdig to mastergrader og én bachelor. I tillegg er hun interessert i kampsport, hun har holdt på med MMA, brasiliansk jiu jisu, thai boksing, boksing og kickboksing - og konkurrert i MMA og brasiliansk jiu jitsu. Søster nummer 2 er 26 år gammel. Hun er veldig aktiv på sosiale medier og instagram, med over 35,8 tusen følgere, hun deltok også i Amazing Race Asia sesong fem. Den eldste av mine yngre søstre, er 19 år, bor i Spania og driver også en aktiv instagram profil med 22,4 tusen følgere, samtidig som hun jobber deltid som modell. Min yngste søster er 14 år. Hun engasjerer seg mye i musikk, dans og drama. Hun skal være med i ”Shrek The Musical” nå den 19.mars. Jeg gleder meg virkelig til å se på forestillingen! Den yngste av mine søsken, og min eneste bror er 11 år. Han er veldig ung enda, men skulle jeg ha gjettet hans talent, må det være i det verdenskjente spillet «Fortnite».Det er det han dedikerer mesteparten av tiden sin til, hehe.

Før jeg avslutter dette innlegget må jeg nevne at min mor var den første utenlandske som gikk på videregående skolen her på Levanger. Og jeg har funnet artikler som går tilbake til min fars ungdomstid, der han da vant gull i Coca-Cola cup i sprinting. Jeg kan med stolthet si at jeg kommer ifra en familie der konkurranse ligger i blodet, som gjør meg mer fysisk og psykisk klar for Miss Norway 2019!

 

Facebook: https://www.facebook.com/Nina-Bye-Reisen-til-Miss-Norway-2019-221221582153757/

Instagram: https://www.instagram.com/ninabyeofficial/

 

Ønsker du et samarbeid med meg eller har spørsmål angående dette,  send meg gjerne en epost på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller min facebook side Nina Bye - reisen til miss norway 2018 så hører du fra meg snart!

 

 

 

  262 Hits
262 Hits

Best of both worlds

Hey beautiful people!

I dag skal jeg skrive litt om familien min, mest min far og mor som er oppvokst med veldig forskjellig kultur og ulike tradisjoner. To verdener. Min mor er da ifra Thailand som jeg har nevnt i tidligere innlegg, og min far er ifra Norge. Men det fascinerende med dette er at de begge møttes og fant kjærligheten i en by som het Gøttingen i Tyskland, der da min far studerte medisin og min mor jobbet som aupair.

fotografert av: Nobra Foto
 
 

 

Jeg er svært glad for å komme ifra to nasjonaliteter, mine forelde har vært så fantastiske, og de jobbet hardt for at jeg skulle få bli kjent med begge kulturene jeg kommer ifra. Jeg reiser nå til Thailand hvert år for å besøke familie og venner jeg har der. Det må jeg takke mine forelde for at jeg har muligheten til. Da jeg var barn, ble jeg med min mor flere ganger i året for å besøke hennes slekt, det var da selvfølgelig før jeg måtte starte på skole i Norge. Som jeg nevnte tidligere, dro jeg hver sommer til Thailand etter jeg begynte skolegangen i Norge, der jeg tilbringe hele sommerferien min Thailand.

 

Jeg er også så takknemlig for at jeg har fått anledningen til å reise til så mange forskjellige land og oppleve andre kulturer og mennesker. Jeg har ca vært i 20 land. Reiser er ikke bare en ferie. Eller å bo på et hotell. For meg er det mer å samhandle med nye mennesker og kulturer. Å se verden med våre levende øyne er et vakkert syn og minne jeg kan ta med meg videre for alltid. Du møter mange nye mennesker og utveksler livshistorier med de, forskjellige kulturer har forskjellige typer historier som du kan lære av. Forskjellige land har ulike måter å håndtere liv og erfaringer, og det gir deg sjansen til å forstå noe fra alle mennesker der ute i verden. For min del har reisene mine fått meg til å endre perspektivet mitt om liv, jobb og at mennesker har forskjellige livsgleder. For meg er det veldig viktig å utforske min egen kultur, Men også andre folk sine kulturer. Jeg føler det er veldig viktig for meg å dra til nye steder rundt i verden og være en person som faktisk har sett verden og har hatt en forståelse på hvordan det er der ute.

Det jeg har lært mest av denne opplevelsen er at uansett hvilken nasjonalitet, religion eller levestandarder folk har rundt i verden, så er vi ikke alt for ulike, vi alle kommer ifra samme art (Homo sapiens). Det vil si vi føler frykt, hat, glede sorg og sinne. Og vi alle trenger kjærlighet, oppmerksomhet og omsorg. Vi bor og kommer ifra forskjellige steder, har ulik religion og kultur. Men vi må ikke glemme at vi og alle der ute bor på samme planet.

Fotografert av: Nobra Foto

 

Ønsker du et samarbeid med meg eller har spørsmål angående dette,  send meg gjerne en epost på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller min facebook side Nina Bye - reisen til miss norway 2018 så hører du fra meg snart!

  211 Hits
211 Hits

No one is useless in this world who lightens the burdens of another

Hei til dere alle, beautiful people out there!

”Mental Helse” og fokuset jeg har på det. Det er jo en sak jeg har valgt å kjempe for, og jeg har begynt å engasjere meg mer for det . En mental helse er jo noe vi alle har. Og i likhet med den fysiske helsen, er også den mentale helsen noe vi må ta vare på.
Det er også en av årsakene til at jeg synes ”Mental Helse” er en veldig bra organisasjon.Gjennom politisk påvirkningsarbeid, folkeopplysning og formidling av brukererfaring, jobber Mental Helse for økt åpenhet, bedre forebygging og behandling av psykiske helseproblemer. Mental Helses visjon er at alle har rett til et meningsfylt liv og en opplevelse av egenverd og mestring. Det er et lavterskeltilbud og unge og voksne som sliter får muligheten til å delta på sosiale aktiviteter uten at det skal koste dem så mye. Jeg tenker i hovedsak på det å komme seg ut døra og møte opp på aktivitetene, men mental helse bruker å dekke en del eller hele aktiviteten, slik at de som sliter med økonomien, også får mulighet til å være med på ting. Aktivitetene kan være for eksempel kino, bowling, go-cart lazer x osv. Eller en koselig hyttetur i ny og ned.

Jeg har vært i kontakt med Veronica Winther, som jobber i ”Mental Helse Levanger”. Jeg må si jeg ser på henne med beundring, og det arbeidet hun gjør. Også de andre som sitter i styret til ”Mental Helse” og jobber for at andre skal få litt mer glede i hverdagen. ”Den største gleden man kan ha, det er å gjøre andre glad” er det et ordtak som heter.Jeg vil oppfordre dere alle som leser nå, om dere sliter selv, eller kjenner noen, bare fortell de om ”Mental Helse” og mulighetene. Jeg har selv vært litt aktiv i ”Mental Helse Levanger” nå i det siste, og alle er velkommen hit. Om du føler du sliter mye eller lite, det spiller ingen rolle, ingen skal bli ekskludert her.

For at ”Mental Helse” skal fungere, er man avhengig at det er flere frivillige som jobber der gratis og faktisk gjør en innsats. De som jobber eller er frivillige i ”Mental Helse”, er ingen behandlere som har i oppgave å løse de som er medlem sine problemer. Dette er mer et sted man kan komme til, for å ha det hyggelig og være sosial, uten at det stilles noen krav til den enkelte. De som sitter i styret, har regelmessig møter, hvor de blant annet planlegger hva slags aktiviteter som skal bli holdt fremover.
På Levanger har de møter 1 gang i uka, noen ganger 2 ganger. Jeg kommer dit som frivillig noen ganger. Jeg må si jeg synes alle de jeg har møtt der, folkene, de er veldig trivelige. Så jeg er glad jeg også får være en del av dette og delta.

  345 Hits
345 Hits
Påmelding for 2020

Påmelding til Miss Norway 2020 har startet. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Beste hilsener fra Susanne Næss Guttorm, Miss Norway 2018

Logg inn

Meld deg på