Finaledagen, kroppspress og video

38473781_2232715350297757_8310486586449985536_n
Mange har spurt meg «er det ikke litt deilig å være ferdig?» svaret mitt var selvfølgelig nei. Konkurransen passer meg helt perfekt, og jeg kan ikke beskrive hvor mye det ville betydd for meg å bli Miss Norway. Ikke bare på grunn av statusen man for, men fordi jeg elsker det jeg holder på med. Derfor er det bare å være positiv, prøve igjen og ikke gi seg! Jeg har sagt det før, men det er så viktig og gjøre det man ønsker i livet og ikke leve opp til andres forventninger. (Video fra finalen finner du i bunnen av innlegget)
 
  • Etter en søvnløs natt med mye nærver, gikk jeg spent hen til lokalet hvor finalen skulle foregå. Jeg gledet meg så mye at jeg fikk bare sovet et par timer. Det var så urealistisk at finaledagen var her, og det føltes mer ut som en vanlig dag med øving. Jeg tror det var først da folkene begynte å komme jeg kjente på det, men samtidig så var det veldig urealistisk. Kvelden gikk så fort at jeg ikke kan beskrive det en gang! Vi begynte dagen med å gå gjennom litt koregrafier og øving på catwalk. I siste liten ble det litt endringer i planen, som inebærte at vi skulle danse litt på scenen! Dette gjorde meg litt nervøs, ettersom dans ikke er en av mine beste sider. Heldigvis gikk det gikk kjempegreit og det var gøy å prøve noe nytt. Mye av tiden dagen før gikk også på å øve inn koreografi til dans og catwalk. Hvor vi skulle spre litt ekstra glede til publikum. Dette var ikke annet en kjempegøy!

Inneholder annonse: Judy Hansen/Gofit/Studiosstyle

Videre ble vi stylet av dyktige stylister. Jeg ble da stylet av Mailinda Rex fra Stydiosstyle. Ble så fornøyd med sminke og hår! Jeg var innom henne dagen før for å stripe håret og klippe til Extentions og ble superfornøyd. Jeg kan si men hånda på hjertet at jeg aldri har vært så fornøyd med håret før. Om du vil fikse håret ditt vil jeg anbefale studiosstyle.
 
  • Rett før jeg skulle opp på scenen, kjente jeg det virkelig på nærvene! Jeg gledet meg bare så mye til å ut på scenen. Jeg øvde inn catwalkene flere måneder før finalen og de siste tre ukene, hver eneste dag! Vi skulle også skrike ut navnet våres og hvor vi kom fra. 

Det var ikke godt å vite hvordan nervene skulle virke inn, men når jeg først gikk ut på scenen hadde jeg det så gøy! Samtidig var det gøy å høre venner og familie heie på meg mens jeg gikk på scenen. Deretter var det tid for Gofit antrekk, her kunne vi slippe oss litt løs og gjøre det vi ville. Så her later jeg som jeg spiller golf.

Videre var det tid for å snakke om våres hjertesak/en veldedig organisasjon. Tidligere har det vært spørsmålsrunde, så dette var helt nytt i år. Det var dette jeg var mest nærvøs for, fordi jeg aldri har snakket forran så mange folk før, med kameraer rundt meg og dommere som vurderer. I det jeg gikk opp på scenen, så glemte jeg vekk alt rundt meg og fokuserte på å få ut budskapet mitt. 
 
  • Målet med talen min, var at den skulle sitte hos alle i salen, så jeg prøvde å få dem til å se for seg hvordan det var å være tekstilarbeider. Jeg håper budskapet satt hos dem som hørte på. Vi avsluttet med å danse litt på scenen, for å spre glede etter sterke taler før dommer møte.

Etter pausen var det opp på scenen i bikini. Miss Norway har det «ryktet» på seg å være med å bidra til kroppspress. Grunnen for at dette er med i konkurransen er at vi skal vise frem selvtilliten og at man er fornøyd med seg selv, akkurat slik man er. Noe alle burde si til seg selv hver eneste dag! Det er ikke for å skape kroppspress, men mer for underholdningens skyld. 
 
Om vi bidrar til kroppspress er vannskelig og svare på. Jeg tror alle har sine usikkerheter, men det er viktig og akseptere seg selv slik man er og vite at du er bra nok som du er. Alle er unike, alle har forskjellige kropper og man kan ikke sammenligne seg selv med andre.
 
Jeg vil ikke stå å nekte for at jeg ikke syntes Miss Univers er kroppspress, fordi kroppspress vil vi ha rundt oss uansett hvor mye man jobber for å motvirke det. Derfor må man jobbe med seg selv, hvis man blir påvirket av dette i sosiale medier. Det finnes mange gode råd på nettet og jeg har selv skrevet et innlegg mine tips her. Alle er foskjellige og det er det som gjør hver enkelt person så unikt. Dommerne avgjør ikke utifra hvilken kroppsfasong man har eller utsende. Utstråling og god personlighet er det de ser etter.
Til slutt var tiden for aftenkjole. Det å gå så sent i 15 cm høyhælte sko, når man er litt skjelven av adrenalin var litt av en utfordring! Kjolen jeg gikk med var bare helt nydelig og er designet å skreddersydd av Judy Hansen. Hun er bare helt rå på å det hun gjør. Hun sydde kjolen på kun noen dager og den satt perfekt etter min kroppsform. Jeg kan ikke beskrive følelsen jeg hadde mens jeg gikk ut på scenen. Jeg følte meg veldig glad, stolt og lykkelig. Dette var siste catwalk før kåring og jeg koste meg hvert eneste sekund!
 
  • Det var utrolig spennende og nervepirrende å vente på kåringen. Da mitt navn ble ropt opp på en tredjeplass med familie og venner som skrek ut navnet mitt ble jeg utrolig glad! Jeg lå på syvende plass og dro meg opp til tredje og er ikke annet en kjempe glad og takknemlig for tittelen. Det var en opplevelse for livet, en minnerik kveld og starten på noe nytt. 

 
Håper dere har en fantastisk kveld videre!
 
Her kan du se video fra finalen:
 
Fotograf: Daniel Millan
 
Bli med å gå i fakkeltog mot pelsindustrien!
En morgendag for alle
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2020

Påmelding til Miss Norway 2020 har startet. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Beste hilsener fra Susanne Næss Guttorm, Miss Norway 2018

Logg inn

Meld deg på