fbpx

Miss Universe dag for dag

cover-u
Rart og tenke på for litt over tre måneder siden satt jeg spent på flyet. Aleine og selvstendig skulle jeg reise til min livs største opplevelse. I 2,5 år hadde jeg jobbet hver eneste dag og forberedet meg til Miss Universe.
 
 
Jeg fikk ikke sove natten før jeg reiste. Spent pakket jeg baggen dagen før.
 
Jeg legger merke til ei jente på flyet som filmer litt. Det viste seg og være Miss Netherland. Vi fikk god kontakt og giret hverandre opp før vi skulle av flyet. Når vi skulle av flyet ser vi ei til jente ta på seg Sash (båndet vi går rundt med). Miss Angola var også med på flyet!
 
Vi tre fikk god kontakt på vei til hotellet. Med en gang vi gikk ut av flyet begynte det hele. Så mange flotte mennesker ønsket og ta av en prat og bilder. Det var utrolig gøy for det var veldig surrealistisk på mange måter. Jeg var helt i ekstase og mer enn jeg noen gang kunne forestilt meg.
 
Vi ble kjørt hen til det fineste hotellet i Atlanta, Morrison Hotell. Vi fikk full oppvertning av hotellet, noe vi alle satt veldig stor pris på.
 
 
Romien min hadde ikke kommet til Usa enda og jeg var superspent på hvem det skulle være. Jeg fikk senerere vite at jeg ble på rom med Danmark! Husker mamma spurte meg hvem jeg håpte og komme på rom med og da svarte jeg Danmark. Vi hadde snakket sammen i forveien og var blitt litt kjent med hverandre. Så vi tullet litt med hvor sykt det hadde vært om vi kom på samme rom.
 
Her er jeg med Miss Danmark og Spain. Miss Spain "Natalie" er også fra Norge, så vi tre fikk god kontakt under Miss Universe.
 
De første tre dagene var rolige, siden jeg kom en av de første som kom slapp jeg unna ventetid og kø. Vi skulle registrere oss, fikse bikini, kjoler og bli kjent med hverandre.
Dag 2
Opp klokken 6 og stelle seg og være klar til frokost klokken 8. Som man ser på Miss Universe finalen, får top 20 vist frem en liten inrofilm. Vi ble satt foran et kamera med et crew som fikset oss litt rett før vi ble filmet, tok på mikrofon og så ble vi stilt spørsmål om oss selv.
 
Vi skulle også gjøre direktesendt video med vår hovesponsor CHI, som har helt fantastiske produkter. Virkelig spennede og komme seg mer ut av komfortsonen. Deretter phootoshoot med flinkeste Fadil Berisha, for portrettbilde.
Vi skulle også gi en donasjonsgave som skulle gis videre i julegave til barn som kunne ha glede av det. Tusen takk til Ringo Sørlandssenteret for fin gave jeg kunne gi.
Dag 3
Vi startet alltid dagen med god sunn frokost og en rolig start. Så vi fikk slappet av en time før vi begynnte. Denne dagen hadde vi møte med alle jentene hvor vi gikk gjennom timeplan. Resten av dagen var aktiviteter alle skulle gjennom, så jeg fikk litt ekstra tid til å slappe av siden jeg var en av de som kom først og fikk unnagjort oppgavene tidlig.
Dette var en spesiell dag. Dagen vi fikk møte Miss Universe. Ikke ofte jeg blir startstruced, men det var veldig stort og møte Catriona. Hun er et stort forbilde for meg.
 
Vi hadde kampanje for Smiletrain, og skulle lage noen personlige speil til barn blir født med en "cleft". Som vil si at leppen er sprekt og kan få problemer med å spise, puste, høre og snakke. Vi lagde speil for at de kan se det fine smilet de har etter en opperasjon. Veldig gøy og givende å være med på. Om du ønsker å gi et bidrag eller lese mer om Smiletrail, kan du trykke HER.
 
Dag 4
Så var det på tide og forberede oss til finalen med Sierra Lu. Vi fikk koregrafi og øvde inn plasseringene til finalen. Vi avsluttet dagen med å gå på resturang. Ferdig rundt 10 på kvelden. Da er det å bruke siste tiden til å forberede seg til eventuelle scene spørsmål og intervjuøving.
Dag 5
I dag var det fortsettelse på øving til finalen i noen timer. Vi ble oftest delt inn i grupper og gjorde forskjellige aktiviteter. Vi gikk hen til en nydelig park
 
Vi gikk ut og spiste etterpå og der fikk jeg god kontakt med Miss Venezuela. Det jeg syntes er gøyest med å konkurrere er å få nye venner og minner.
Dag 6
Vi started dagen som vanlig med frokost klokken 8. Da spiste jeg med disse koselige jentene. Vi startet øving etterpå. Nå er det kun 2 dager til dommedagen og alle begynner å kjenne ekstra på spenningen. Etter øving ble alle delt inn i grupper igjen og vi skulle besøke atlantas akvarium. Her gikk jeg ekstra med Miss Mongola og miss Malta. 
Vi gikk deretter hjem og fikset oss litt før vi gikk rett over på sirkus. Sirkus med akrobatikk! Dette var en av de gøyeste dagene. Jeg elsker og se på akrobatikk. Mest minnerike var og møte denne herlige jenta på 4 år!
Hun spurte om hun kunne ta bilde og vi hadde ikke tid til og ta bilder så vi måtte gå videre. Så jeg håpte jeg ville møte henne igjen når vi var inne. Det viste seg at hun hadde fått plass rett ved siden av meg! Hun løp hen og klemte meg og sa « I LOVE YOU» og satt jeg ved siden av meg og vi snakket sammen så lenge vi kunne. Dette gjorde meg så glad, og er et øyeblikk jeg kommer til og huske for resten av livet mitt.
 
Vi var hjemme 10 på kvelden, så var det tid for å planlegge neste dag. Vi skulle ha intervju med dommerne, Intervju med pressen og øve i lokalet som finalen skulle være på.
Dag 7
I dag sov jeg en time lengre enn jeg pleide fordi jeg trengte og sove ut litt. Så jeg hadde kun en time og fikse meg på før vi skulle spise frokost og ha intervju med pressen. Hjertet dunket og jeg var veldig nærvøs, men dette gikk fort over etter det første intervjuet. Jeg tenkte «dette er muligheten min til og nå ut om miljøet».
 
Jeg fikk virkelig snakket ut om hva vi som enkeltpersoner kan gjøre for i vår livstil for å gjøre vår del for å miljøet. Noe som er veldig gøy var at en av disse intevjuene fikk viral på sosiale medier. Den ble lagt ut på flere plattformer og bare på Miss Universe sin instragram med nesten 200 000 visninger og til og med delt videre i Norsk avis!
 
Dette fikk meg virkelig til å innse at en enkeltperson kan virkelig gjøre en forskjell i samfunnet og det er bare og fortsette uansett hvor mange man når ut til!
 
Før intervjuet med dommerne skulle vi også ha presse rundt den nye kronen!
Jeg er veldig glad for at presse intevjuet var før intervjuet med dommerne, for det roet nærvene veldig. Likevel er nærvene der. Det som hjelper meg er å tenke « Jeg har gjort alt jeg kan, nå er det ikke mer å gjøre og det går som det går» . Jeg satt på meditasjonsmusikk og mediterte så mye jeg kunne før jeg skulle inn til dommerne.
Så var det øving til premanary som var dagen etter. veldig fulle dager, men veldig gøy! Vi var hjemme klokken 11 på kvelden og fikk vite at vi måtte være klare med scene sminke til klokken 6 på morraen.
 
Dag 8
Opp klokka 4 og rett på sminking og hår og frokost klokken 6. Vi gikk og øvde hele dagen til finalen og hadde primanary på kvelden. Vi kom til hotellet som showet skulle være på rundt en time før showet begynnte. Da var det å gjøre seg klar med sminke og hår.
 
Heldigvis hadde vi fantastiske hjelpere som holdt styr på klærne våres og hjalp til med sminking og skifting. Det var så gøy å ut på scenen. Det gikk så fort, og nøyt hvert eneste sekund.
Her går jeg i Nasjonal kostymet mitt designet og skreddersydd av flinkeste Judy Hansen! Kjolen skal representere alle fire årstider vi har i Norge.
 
Avsluttet kvelden med masse Pizza og meg og Miss Danmark så igjennom sceneopptrednen før vi gjorde oss klare for å legge oss
 
Dag 9 var bare øving til finalen så hopper over til dag 10.
 
Dag 10
 
Den store dagen var her, og alle var spente. Jeg gledet meg på alles vegne. Dagen gikk ekstremt fort og plutselig skulle alle fra Europa ut på scenen. Jeg har jobbet det jeg kunne for å gjøre mitt beste. Nå hadde jeg gjort mitt og det gjenstod og se hvem som stakk av som neste Miss Universe.
Jeg koste meg hvert eneste sekund og det og se finalen fra scenne når fineste Zoey ble kåret, er et øyeblikk jeg aldri glemmer. South Africa vant og jeg er stolt og glad på hennes vegne! Zoey er en verdig vinner i mine øyne og vi fikk god kontakt under konkurransen.
Konklusjon - Alt dette startet med en facebook anonse om å melde meg på Miss Norway. Det ente opp med mitt livs største opplevelse. Jeg håper at jeg har klart og fått frem under hele prosessen hvor mye glede man kan få ut av livet om man tørr og satse litt, og gå ut av komfortsonen sin.

Jeg er super takknemlig for alt det gøye jeg har opplevd og fine folk som har støttet meg under hele konkurransen. Dere har gjort reisen min komplett! Tusen takk til Miss Norway organisasjonen og dommerne som har gjort det mulig for meg og fått denne fine opplevelsen.

Kjolen du ser under er designet og skreddersydd av Judy Hansen.

Om du vil følge meg videre i reisen, kan du følge meg på instagrammen min:

https://www.instagram.com/helene_abildsnes/?hl=nb

 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Gjør det beste ut av situasjonen
Karantene eller hjemmekontor?
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på