Mine tips til bedre selvfølelse!

bloggc
Hei mine kjære lesere, håper alle har hatt en fin start på uken! Tenkte jeg skulle dele ett av mine mest leste innlegg i fjor, som er tips til å få bedre selvbilde.
 
Jeg kan bare begynne med å si at du kommer til å angre, dersom du bruker mye av din verdifulle tid på et dårlig selvbilde. Har du noen gang sett tilbake på gamle bilder å tenkt «Hvorfor tenkte jeg at jeg var stygg på den tid?», «skulle ønske jeg hadde den kroppen nå?» eller «skulle ønske jeg så slik ut den dag i dag?». Sånn kommer det til å fortsette gjennom hele livet, hvis vi ikke endrer innstillingen vår. Min største motivasjon for å ha et bra selvbilde, er at jeg ikke har lyst til å ende opp gammel, og angre på at jeg har brukt så mye av min tid på å ikke være fornøyd med meg selv. Vi må nyte den tiden vi har, akseptere oss for den vi er og være fornøyd med utseendet vi har fått, før det er for sent. Vi må leve i nuet.
 
Nå tenkte jeg å skrive et innlegg om mine beste tips til hvordan jeg får bedre selvfølelse. Tankegangen er nøkkelen til bedre selvbildet. Jeg ønsker at folk skal slutte å snakke negativt om seg selv. Det trenger ikke være utseendet, men går også på egenskaper man har. Er det virkelig verd å bruke all den tiden på å føle seg slik, når fakta er at man kan tillate seg selv å ha det greit? Det er kanskje lettere sagt enn gjort..
 
La oss ta ett eksempel: personer som sliter med anoreksi kan være sykelig undervektig. De ser seg selv større enn de egentlig er, fordi de forteller seg selv hele tiden at de er ikke er tynne nok. Dette resulterer i a få et forvrengt speilbilde av seg selv. Det samme gjelder om man snakker negativt om personlige egenskaper; dette vil føre til at man ser seg selv annerledes. Du forteller deg selv at du ikke er bra nok, noe du absolutt ikke fortjener å høre fra deg selv. Du må snakke fint om deg selv og dra deg selv opp. Gi deg selv fem positive komplimenter hver eneste dag. Etter en periode med dette vil tankegangen din endres og du vil begynne å se på deg selv annerledes. Dette kaller vi NLP, kort fortalt å omprogrammere tankegangen til noe positivt. 
 
Tenk at andre synes du er pen, flink, smart, og har store ressurser! Jeg likte utrolig godt en kommentar Annikken Jørgensen kom med på bloggerne. Selv om du ikke syntes du er pen, så synes andre det. Jeg vil at du skal legge merke til det du faktisk liker med deg selv. Sett deg ned og tenk over hva du faktisk beundrer med deg selv. Hva er du stolt av? Hva er du takknemlig for? Hva skal til for å bli fornøyd med deg selv? Det krever mye tid å føle seg bra med seg selv, men et sted må man begynne.
 
Gjør deg komfortabel i din egen kropp! Føler du deg bra med utseendet? Føler du deg komfortabel i klærne dine? Trives du med det du holder på med? Personlig føler meg mye mer komfortabel dersom jeg faktisk står opp om morgenen og steller meg. Det handler om å skape sitt eget image. Det er å gå uten sminke eller med sminke, vanlig eller fest klær. Uansett, så er det du som bestemmer hva du ønsker å gå med. Dersom du føler deg komfortabel i din egen kropp, vil du få mere selvtillit. Du må gjøre det som får deg til å føle deg vell. Når du trives i din egen kropp, vises det. Ingen bryr seg egentlig om hvordan andre går kledd, fordi alle er så opptatte av hvordan de selv ser ut. Alle burde være stolte av den de er!
                                   
Vil du føle deg komfortabel uten sminke - da må du tørre å gå uten sminke. Du vil fort merke at andre egentlig ikke bryr seg om hvordan du velger å gå. I tillegg så blir du vant med å se deg selv uten sminke. Vi trenger jo ikke legge skjul på at vi sminker oss for å se bedre ut, men det kan være ubehagelig for noen å gå uten sminke. Personlig, så liker jeg å stelle håret visst jeg skal gå uten sminke. Jeg liker at brynene ser greie ut, for dette er «rammen» til ansiktet, og det første folk legger merke til når man ser på en person.
 
Er det noe du går rundt og bærer på, som kanskje holder deg tilbake? Da er det utrolig viktig å snakke om dette. Skriv en dagbok eller snakk med venner. Få det ut av verden. Dersom du kanskje føler dette ikke er aktuelt, kan du snakke med en psykolog som vet hvordan de skal gå frem for at du skal føle deg bedre. Det er så utrolig viktig å snakke om det man sliter med. Uansett om det er noe stort eller lite du bærer på. Du vil føle deg lettet dersom du får snakket ut.
 
Få nok søvn! Søvnen går utrolig mye ut på psyken vår, selv om dette ikke er noe man kanskje tenker over. Dersom du sliten med søvnproblemer, er det mange forskjellige metoder du kan bruke for å sovne fortere. Tell fra 100 nedover. Det gjør at du får tankene på noe annet. Hjernen vil fokusere på tallene og ikke vonde eller forstyrrende tanker, som kan være grunner til at du ikke får sove. Du kan også søke på nettet, så kommer det masse forskjellige metoder opp.
 
Gå rett i ryggen slik at du får vist det frem. Du vil automatisk få mer selvtillit om du fremstiller deg slik. Alt går som sagt på tankegangen og hvordan du føler deg. Du må tillate deg selv å være lykkelig!
 
Man må slutte å bry seg om hva alle andre tenker. Dette er utrolig vanskelig, men det er bare du selv som velger hva du tar til deg og hva du ikke gjør. De personene som går rundt og snakker negativt om andre, har det ikke noe greit med seg selv. Hvorfor skal en person som har et fantastisk liv gå rund å behandle andre nedverdigende?
 
Gå med venner som gjør deg lykkelig! Gå med venner som drar deg opp. Du vil føle deg så mye bedre hvis du er rundt de som vil det beste for deg. 
 
Gjøre en god gjerning! Si noe fint til en venn, eller kanskje noen som trenger å høre det. Vær imøtekommende og smil til folk du møter på. Jeg skal love deg at hvis du sprer glede, vil du føle glede. Det å mestre noe vil gi bedre selvfølelse.
 
Håper dette innlegget kan hjelpe noe. Dette er i hvert fall mine personlige meninger til hvordan jeg føler meg bedre, så håper jeg dere finner deres.
 
Har du noen gode tips? Gjerne kommenter under.
 
Ha en fortsatt fin dag!
 
Gjerne følg meg på instagram: helene_abildsnes
Eller min facebookside: https://www.facebook.com/Helene-Abildsnes-Veien-til-Miss-Norway-2018-171002526786394/ For og følge meg underveis i konkurransen :).
 
Ønsker du samarbeid med meg? Kontakt meg gjerne på mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..
 
Fotograf: kingchristine99

 

 
Gi stjerner til dette innlegget:
63 Hits

Mitt 2018 - Friår, utfordringer, høydepunkt og reiser

cover

Hei alle fine, godt nyttår! Jeg håper alle har hatt en fin jule -og nyttårsfeiring. Her har det nesten gått i ett på jobben og merket det var godt med noen fridager med venner og familie. Dette har vært året for å finne meg selv, mine interesser, nye utfordringer og minner for livet.

Reise - Dette har jo vært et år med litt reising for min del. Jeg jobbet veldig mye for å spare opp til backpacking med mine to bestevenner og det er jeg så glad for at jeg gjorde. Et av høydepunktene denne turen, må være da vi var i Angkor Wat. Det er et veldig kjent sted i Cambodia med utrolig fine templer og det var bare helt nydelig å se på. Anbefales på det sterkeste å gå hit om du skal besøke dette landet.
 
Høydepunkt - Jeg tror høydepunktet mitt definitivt var da jeg bestod fagprøven. Den var så vanskelig, men jeg nektet å gi opp før jeg hadde klart den. Fagprøven var jo selvfølgelig gøy, men mye gikk galt mot slutten og det var veldig stressende. Jeg tror alle har kjent på den følelsen at man nesten vil gi opp, fordi man føler man ikke klarer det. Oppi alt dette sa jeg til meg selv at dette skulle jeg klare, og det var en helt ubeskrivelig mestringsfølelse da jeg fikk gladnyheten om at jeg fikk fagbrevet.
 
Utfordring - Dette året har vært året som har bydd på mange gøyale utfordringer. Både konkurranse, jobb og skolemessig. Det er mye som skjer bak et hvert av resultatene man ser. For eksempel om man åpner en egen bedrift, blogger eller holder på med skolen, så er det ingen som vet hvor mye arbeid man faktisk legger i det hele.
 
 
Jeg merket i fjor at det til tider var litt av en utfordring og kombinere alt jeg skulle gjøre. Rett før finalen jobbet jeg nesten hver dag på jobben, trente daglig, øvde catwalk, øvde på prestering, sceneoptreden, blogget, gjorde sponsorarbeid, lage presentasjonsvideo, reklamefilm, manus, forberede meg internasjonalt, snakket med pressen, finne fotografer, stylister og alt det gøye i konkurransen. Men det er selvfølgelig en utfordring når man jobber for noe man ønsker å oppnå og kombinere alt til tider.
 
Foto: Daniel Millan
 
Jeg reiste jo også på backpacking oppi alt dette, så alt av bilder og videoer som er obligatoriske i Miss Norway til Finalen, gjorde jeg før jeg i det hele tatt visste at jeg var finalist, men det er jo aldri dumt og ligge et steg foran!
 
Jeg håper dere likte innlegget og dere må gjerne komme med tips om dere ønsker jeg skal skrive om noe spesielt i kommentarfeltet under.
 
Følg meg gjerne på andre sosiale medier:
Instagram: helene_abildsnes
 
Fotograf cover bilde: Vestgardenphoto
 
 
Ønsker du et samarbeid med meg som kan være med å øke din virksomhet? Gjerne kontakt meg på mail for å høre hva jeg kan tilby: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
 
 

 

Gi stjerner til dette innlegget:
219 Hits

Den største gleden er å glede andre

16_november_2018_0195-Edit

 

Hei mine kjære lesere! Da håper jeg alle har hatt en fin julefeiring, det har i hvert fall jeg. Meg og ei venninne har nettopp bestilt tur til Sør America, så det skal jeg fortelle dere om senere!

I fjor lagde meg og ei venninne noen hjemmelagde gaver som vi ga til de eldre for å glede dem litt ekstra i juletiden. Det var så koselig, så vi bestemte oss for å gjøre det samme i år. Vi ønsket å glede de med en fin gave for å vise at det er noen som tenker på dem.

Her har vi pyntet noen syltetøyglass å lagt nøtter og sjokolade oppi.

Planen var egentlig og gi gavene personlig, men tror vi kom på litt feil tidspunkt, så det var ikke noen hjemme. Derfor la vi de på utsiden av døren, så kan de komme hjem til en koselig hilsen. Dette er noe vi absolutt kommer til å gjøre igjen! Det skal ikke så mye til for å glede andre<3
Håper alle har en fantastisk jul og nyttår!
 
Følg meg gjerne på andre sosiale medier:
Instagram: helene_abildsnes
 
Fotograf på coverbilde: espen.haugen.photography
 
 
Ønsker du et samarbeid med meg som kan være med å øke din virksomhet? Gjerne kontakt meg på mail for å høre hva jeg kan tilby: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
 
Gi stjerner til dette innlegget:
294 Hits

Jeg var på Radio for første gang!

16_november_2018_0048

Jeg elsker de øyeblikkene hvor jeg gjør ting jeg ikke tørr, fordi det er i disse sekundene jeg føler jeg virkelig lever når jeg går helt utenfor min komfortsone. Jeg kjente jeg ble både glad, spent og nervøs da jeg ble spurt om å komme på radio.

I fjordårets sesong var jeg verken på radio eller tv oppslag, fordi jeg syntes det var litt skummelt, men som jeg sier til dere så skal man ikke la frykten stoppe drømmene. Jeg merket det veldig på nervene før jeg skulle snakke, men så er det noe jeg lenge har hatt lyst til å være med på så da måtte jeg bare hoppe ut i det. Det var kjempegøy!
 
Jeg gleder meg til neste gang og må si det var stas og få lov til å bli intervjuet på direktesendt radio. Trykk på bilde for å høre radio intervjuet!
Ha en fortsatt fin dag videre!
 
Følg meg gjerne på andre sosiale medier:
Instagram: helene_abildsnes
 
Fotograf på coverbilde: espen.haugen.photography
 
 
Ønsker du et samarbeid med meg som kan være med å øke din virksomhet? Gjerne kontakt meg på mail for å høre hva jeg kan tilby: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
 
Gi stjerner til dette innlegget:
286 Hits

Jeg tok saksen i egne hender like før klassebilde

IMG_0850
Hei fine dere! Jeg var så heldig og ble intervjuet av Budstikka i Søgne, så jeg tenkte jeg skulle dele dette med dere. For tiden jobber jeg en del for å spare opp til ny backpacking. Denne gangen til Sør America! Jeg har lenge hatt lyst til å dra på surfecamp og jeg fikk aldri mulighet til dette da jeg var i Asia, så dette gleder jeg meg veldig til. Jeg reiser med to gode venninner og planen er å reise til Costa Rica og Galapagos øyene. Jeg syntes det er veldig interresant hvordan dyrene har tilpasset seg på øyene og gleder meg til å se det med egne øyne.
 
  • Da jeg ble intervjuet ble jeg spurt om hva få vet om meg. Noen av dere vet det kanskje siden jeg skrev om det for lenge siden på bloggen, men jeg nevnte gangen jeg skulle klippe håret mitt selv som tilfeldigvis var rett før klassebilde... Jeg kunne så ønske jeg tok et bilde av håret rett etter klippinga, men for å beskrive hvordan jeg klippet håret så tok jeg saksa og klippa det helt rett under skuldrene for så og ta halve håret under i et strikk og klippet bob rett over ørene helt rund. På grunn av det tjukke hår så jeg ut som Dora the exprolerer. Det var med andre ord ikke et bra syn, haha.
 
Jeg husker jeg snakket med en kompis på telefonen og han sa det kan vel ikke være så ille? Siden jeg ikke turte og vise det. Da jeg viste han håret klarte han ikke slutte å le og frisøren var også skeptisk til om hun kunne fikse det. Det så greit ut til slutt, men det tok sin tid før det grodde ut.
 
 
Jeg ble veldig fornøyd med presseoppslaget. Her tok de med hva jeg brenner for og fakkeltoget mot pels, noe jeg er glad for at de tok med. Når pressen tar med slike ting, hjelper det på å nå ut til enda flere.
 
 
Dere kan lese resten av oppslaget her. Ellers vil jeg si tusen takk til alle som stilte opp på fakkeltoget mot pels. Det ble arrangert fakkeltog i 23 byer over hele landet på lørdag, og det var mellom 5.000-6.000 mennesker som deltok i år. I en sak som denne hjelper alle stemmer. Vi gir oss ikke før burene er tomme.
 
Tusen takk til alle som leser bloggen min! Det er utrolig gøy at så mange leser bloggen min og det setter jeg veldig stor pris på. 
 
Ha en fortsatt fin fredagskveld!
 
Følg meg gjerne på andre sosiale medier:
Instagram: helene_abildsnes
Gi stjerner til dette innlegget:
285 Hits

Bli med å gå i fakkeltog mot pelsindustrien!

Emayavan-Kanesamoorthy
Inneholder støtende bilde: Akkurat nå sitter jeg med hjertet i halsen etter å ha sett bilder av dyr som sitter i trange bur og venter på å bli en pelsjakke. Jeg blir så provosert og jeg ønsker at dette skal ta slutt.
 
  • Jeg ble vegetarianer for tre år siden og stilte opp på fakkeltog første gang da jeg var 16 år. Det var ikke lenge før dette jeg selv ønsket en pelsjakke, men da jeg fant ut hvordan det ble laget, kunne jeg virkelig ikke forstå hvordan noen har samvittighet til å tjene penger på noe slik forferdelig. Samme gjelder dem med skjulte kleslevlerandører.
 
Disse stakkars forsvarsløse dyrene er født og oppvokst i fangenskap. Dette gjør meg oppriktig sint, lei meg og maktesløs. Kan penger virkelig ha så mye makt? At dyrene ikke fortjener å leve et like fullverdig liv som oss mennesker? For at vi skal ha noe «fint» og ha på oss?
Foto Jo-Anne McArthur - We animals rev
Jeg får vondt inni meg av å se dette bilde. Er et dyrs liv som tortureres fangenskap virkelig noe vi ønsker og gå rundt med? (Dette er ikke et av de verste bildene).
 
  • Pels brukes ikke lengre for å holde oss varme, men for pynt og luxus. Det er galt at dyr skal lide for at vi skal ha noe «fint» og ha på oss. Den pelsen som er på jakka har ingen funksjon. Jeg snakker ikke om dem som faktisk trenger pels for å overleve. Væsken/lommeboken av skinn har ingen funksjon. Man kan få kjøpt gode sko, jakker og tilbehør til god kvalitet uten at det trenger og være laget av dyreskinn. I tillegg er det mye rimeligere. En ting er hvis dyrene har levd i det frie og pelsen en tatt på en humanist måte, men dessverre er det ikke slik på pelsfarmene.
 
Derfor er det viktig for oss som bryr oss om dyrevelferd og at pelsindustrien skal legges ned viser engasjement og bruker stemmen våres for å bli hørt.
 
NOAH har kjempet i 30 år for denne kampen, og endelig vant de en viktig seier for dyrene. Innen 2025 har regjeringen lovet et forby mot pelsoppdrett. Dette er en fantastisk seier som viser at det å bruke sin stemme og alle som har engasjert seg faktisk gir resultater. Men 7 år er alt for lenge for minker og rev i bur. Ingen fortjener å bli født og oppvokst i fangenskap og trange bur - det gjør heller ikke dyrene.
 
Jeg er så utrolig glad for at så mange engasjerer seg for å stoppe pelsindustrien og håper virkelig pelsindustrien blir lagt ned med en gang. Jeg håper jeg ser deg i morgen på øvre torg i byen (Lørdag 27.oktober) oppmøte 16:30! Vi gir oss ikke før burene er tomme.
På onsdag var jeg ute og hengte opp plakater rundt om kring for å spre budskapet. Jeg skal også være med å dele ut holde plakater og jeg håper at jeg ser nettopp deg på fakkeltoget.
 
Ha en fin kveld videre!
 
Følg meg gjerne på andre sosiale medier:
Instagram: helene_abildsnes
 

Fotograf coverbilde: Emayavan Kanesamoorthy

Gi stjerner til dette innlegget:
249 Hits
Påmelding for 2019 er i gang

Påmelding til Miss Norway 2019 er full gang etter at semifinaleuttaket for 2018-sesogen er gjennomført. Vi gleder oss til å se din påmelding. Det er lurt å følge med på årets deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på.

Beste hilsener fra Susanne Næss Guttorm, Miss Norway 2018

Logg inn

Meld deg på