fbpx

Hvordan lever av maks 1110 kroner per måned som en student (37kr daglig)

God dag. En økonomi student bør være meget god i personlig økonomi. I dag skal jeg fortelle dere hvordan du som en student kan leve så billig som mulig. Folk ble skeptisk når jeg forteller dem hvor mye jeg bruker i mat. Svaret er enkelt: sett opp et matbudsjett og planlegge måltider for hele uke. Men hvordan er framgangsmåten?

(foto: Tina Bergersen/www.tinabergersen.com)

En måned bruker jeg i snitt 1200-1500kr på mot. Dvs ca. 300kr per uke. Det blir handletur per mandager. Den måneden jeg reiser hjem og henter mat hjemmefra blir det enda billigere. Enkelt framgangsmåte er å lage matbudsjett og matplan. Vanligvis spiser jeg ris med thaimat, men også nudler, brød, vestlig mat. Det varierer mye. Viktig med varierende kosthold. Hjernen vår er lei av repeterende mat. 

Karbohydrater skal utgjøre 45-60%. Proteiner 10-20%, Fett 25-40%, mineraler og vitaminer. 

 

Det kan også komme i form enn kun ris. Risen jeg spiser er en blanding av brun og hvitt med tanke på fiber. Thai mat som rød/gul/grønn curry er veldig enkelt og billig lage. Enten kan du lage ingredienser fra bunnen av eller kjøpe ferdig laget. Det du trenger er ingrediens, kjøtt, kokosmelk, grønnsaker, litt fiske source, lime og sukker. That’s it. Der er du ferdig med et måltid. Som en student er det best å estimere hvor mye mat kroppen din trenger og mye du bør handle inn. En kvinne spiser 1200-1500 kcal daglig. 

Her er oversikt over månedlig og årlig kostnader: 

Diagram 

Her er eksempler av hjemmelagde mat fra mitt kjøkken. 

(venstre: lagde hjemelagd ostekake, høyre: kjøpte ostekake)

Justering av matplan forekommer. Dette skal tilpasse livstil og energibehov til hver enkelt. Hold deg unna alkohol og røyking. La være å spise ute. På den måten kan du spare masse penger. :) 

 

Med vennlig hilsen

Eirin Grinde Tunheim

 

Ønsker du samarbeid med meg? Kontakt meg gjerne på mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg meg på facebook:https://www.facebook.com/eirintunheimveientilmissnorway2019/

Følg meg på instagram: https://www.instagram.com/eirin_tunheim/

 

Semifinalist!
The Semifinalists Are Decided
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på