fbpx

Hvorfor feirer vi Pride?

 

 

Foto: Dreamteam Photos & Studio i Bergen

Regnbuedagene i Bergen (også kjent som Pride month) arrangeres hvert år fra 1. til 8. juni, og er landets nest største Pride festival etter Oslo Pride. Festivalen arrangeres av Fri – foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold. Flere hundre frivillige deltar i å koordinere over 80 begivenheter for omlag 50.000 tilskuere!

De første dokumenterte Pride demonstrasjonene kan dateres tilbake til 28. juni 1970. (Sitert) flere tusen skeive mennesker samlet seg for å minnes Stonewall og demonstrere for like rettigheter. Dette fenomenet skal ha oppstått på samme tid i New York, Los Angeles og Chicago. Pride er til for å markere og feire seksualitet og mangfold. Vår alles rett til å være og elske - en frihet vi må stå sammen om og kjempe for. I dag er 64 land som kriminaliserer LGBT, hvorav 12 land har innført / fortsatt håndhever dødsstraff mot samtlige skeive mennesker. Det er skremmende at utenfor et så fredelig land som Norge risikerer man å bli forfulgt bare for å være annerledes eller om man elsker en av samme kjønn. Dette er et alvorlig brudd på grunnleggende menneskerettigheter og i min oppfatning et helt galt syn på verdien av livet! Det er klart vi skeive mennesker lever i frykt! Det er en grunn for at vi ikke feirer "hetro / cis Pride" på samme måte som LGBT+ Pride. De har alltid levd i fred, det er ingen land som kriminaliserer det å være hetro! Tenk på det.

Gjennom min oppvekst har jeg lært og erfart at mennesker er redd for det de ikke forstår, og av frykt kan det oppstå hat. Det finnes også enkelte i vårt samfunn som ikke har det bra med seg selv, men i stedet oppsøker hjelp, velger de å tråkke på andre for å føle seg bedre selv. Slik er verden. Det er lov å ha forskjellige meninger, men det kan bli veldig stygt når vi ikke kan respektere hverandre som medmennesker av den grunn.

Vi alle har tanker, forstå dem før du handler på dem. Vi har ord, vårt skjold og sverd. Vi har øyne, se verden slik den kunne vært. Og vi har ører, lytt til din neste og din nabo, med et oppriktig ønske om å forstå ❤︎

༺═──────────────────────────────────────────────────────────────────────────═

Du kan støtte meg ved å abonnere på denne siden. Da blir du blant de første som får varsel når jeg legger ut nye blogginnlegg! Du kan legge igjen din stemme ved å gi meg stjerner og/eller kommentar, på bunnen av hvert blogginnlegg ❤︎

Har du spørsmål eller andre henvendelser? Ta kontakt!  ❤︎

Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. ❤︎

Og du er også selvfølgelig hjertelig velkommen til å følge meg på ‬‬Instagram og Facebook ❤︎

Foto: Rune Johansen (Bergensavisen
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Eksamenstid og sommerplaner
App for rydde aksjoner!

Relatert

 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2025

Påmelding for 2024 er avsluttet. Meld deg på 2025-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs på høsten og vinteren. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Miss Norway

Logg inn

Meld deg på