fbpx

Jeg eier en delav Britisk maritim historie!

Foto: Privat

2. oktober 2023 tok jeg dette selfiet, men hva er spesielt med det? Nei, det er ikke blikket mitt eller den hvite sommerkjolen (som Evelynn kjøpte til meg i Molde). Smykket som jeg har på meg kan ved første blikk se ut som hvilket som helst smykke fra gullsmeden eller en og annen billig butikk, men det er det ikke. Dette smykket består av sølv, og inneholder fragmenter fra et av Enlands viktigste krigsskip i sjøfartshistorien; HMS Victory;

Illustrasjon fra Naval Action. HMS Victory åpner ild under det kongelige flagg 1405 - 1603. Foto: Privat

Historie

HMS Victory ble designet av Sir Thomas Slade (1703 - 1771) for den Britiske marinen. Konstruksjon varte gjennom sjuårskrigen og hun sto ferdig bygd i 1765. HMS Victory er et krigsskip / linjeskip. Alle skip fra denne tidsepoken ble delt inn i klasser (7 - 1 / minst til størst), og en vanlig krigstaktikk var at flåten seilte i formasjon som en konvoi (hvorav begrepet linjeskip kommer fra). I 1765 var HMS Victory blant den største og mest sofistikerte klassen av kriggskip verden hadde sett. Hun er 69,34 meter lang, veier 3 556 tonn,  amert med 104 kanoner og har et mannskap på 821 menn. 21 oktober 1 805 deltok hun i slaget ved Trafalgar (Den tredje koalisjonen) der Britene kjempet mot den allierte Franske og Spanske armadaen. Horatio Nelson (1758 - 1805) ledet HMS Victory og den Britiske flåten inn et sjøslag som skulle endre Europas historie.

I motsetning til ordinær krigstaktikk valgte Horatio Nelson å dele flåten i 2 parallelle linjer som seilte rett mot fiendens kanoner. Cuthbert Collingwood ledet den andre halvdelen av den Britiske flåten, ombord Roayl Sovereign . Dette skipet hadde imidlertid blitt restituert i forkant av slaget ved Trafalgar og var raskere enn de fleste skip i hennes klasse. Dette førte til at Roayl Sovereign kuttet gjennom fiendens linje av skip, og endte opp mellom det Spanske skipet Santa Ana og Franske Fougueux. Royal Sovereign åpnet ild og begge skipene skjøt tilbake. Britiske HMS Belleisle kom frem først og dekket Royal Sovereign fra Fougueux, etterfulgt av resten av Collingwoods flåte. Dette gjorde at samtlige skip fra den Spanske og Franske flåten ikke kom til før flertallet av deres største krigsskip var enten senket eller kapret. 

Nordover nærmet Horatio Nelson seg fienden. Til tross for dødfall stod han fast ved denne taktikken, selv da vinden ga seg og mannskapet kunne ikke gjøre annet enn å ta imot kontinuerlige salvoer av kanonkuler. Da vinden igjen blåste opp beordret Horatio Nelson at flåten skulle snu, for å lokke fienden til å tro at et motangrep skulle komme, men i siste øyeblikk beordet han flåten hard babord og HMS Victory, som Royal Sovereign, endte opp mellom det franske flaggskipet Bucentaure og Redoutable, som hun åpnet ild på. De Franske skipene måtte snu og Horatio Nelson brukte dette for å sette Bucentaure ut av spill, men HMS Victory tok selv mye skade fra Redoutable. Ombord Redoutable var det også skarpskyttere og kl 13:15 ble Horatio Nelson skutt og livstruende skadet. Midt i kaoset prøve mannskapet ombord Redoutable å borde HMS Victory, men det britiske mannskapet stoppet angrepet. Like etter kom HMS Temeraire mellom HMS Victory og Redoutable. Etter en skuddveksling ble Redoutable kapret av mannskapet ombord HMS Temeraire.

Lengre nord gikk HMS Neptune til angrep på det Spanske flaggskipet Santísima Trinidad (oversatt: Den hellige Treenighet) som også ble satt ut av sjøslaget. Alt tydet på at den allierte Spanske og Franske armadaen kom til å tape slaget og den Franske generalen Villeneuve beordret et siste forsøk på å angripe Horatio Nelsons flåte, men denne kommandoen ble ikke fanget opp av alliansen. På dette tidspunktet overga Villeneuve seg til Britene da Bucentaure ikke var i stand til å fortsette sjøslaget. Collingwood tok over kommandoen og beordret den Britiske flåten til å avskjære de resterende Spanske og Franske skipene, som trakk seg tilbake og gjorde en retrett. Britene hadde vunnet slaget ved Trafalgar, kapret 18 skip og knust den Spanske og Franske armadaen. Horatio Nelson sovnet inn så snart han fikk høre om seieren. At britene vant slaget ved Trafalgar betydde at England nå dominerte havet samtlige handelsruter, og ingen nasjon utfordret den Britiske marinen de neste 100 årene! 

 Smykke fra det Britiske Nasjonalmuseet for den Kongelige marinen, med autentisitetsbevis. Foto: Privat

HMS Victory ble tatt ut av tjenesten i 1922 og har siden ligget på tørrdokk i Portsmouth. Hun kostet 63 000 pund å konstruere, som i dag tilsvarer svimlende 740 000 000 pund! Hun ble en populær turistattraksjon og i 1928 ble hun et museum for offentligheten. HMS Victory holder til hos det Britiske Nasjonalmuseet for den Kongelige marinen, siden de åpnet dørene har over 30 000 000 mennesker besøkt HMS Victory på hennes siste hvileplass. 

HMS Victory, som alle andre treskip, har gjennomgått flere restitusjoner. Treverk slites ned med tiden og på land har tyngdekraft noe å si selv for et skip som veier 3 556 tonn. Vedlikehold av HMS Victory drives gjennom frivillige og donasjoner fra sponsorer m.m. I 2005 gikk hun gjennom et rutinemessig restitusjon prosjekt. I stedet for å gå til spille ble overskuddsmateriell fra HMS Victory donert til en gullsmed som brukte materiell til å lage smykker, knappenåler, slipsnåler o.l. Som en liten nerd og historiker fikk jeg stjerner i øynene med en gang jeg kom over noe slikt, og på min 22 års dag fikk jeg dette fantastiske smykket av Evelynn, som gave. Smykket består av treverk fra HMS Victory, omkranset av Sterlingsølv, og er bare nydelig! Selv om det er stille i huset vil jeg alltid bli minnet om de harde levekårene ombord på linjeskip og grusomhetene fra krig, men samtidig har jeg nå en liten bit av et av de flotteste og mest betydningsfulle krigsskipene som noensinne har eksistert, og historien bak. 

I dag gjennomgår HMS Victory et nytt restitusjon prosjekt med et budsjett på 45 000 000 pund! Les mer her.
 
For de som lurer på om HMS Victory noen gang vil seile igjen er svaret nei. Hun er en beskyttet artifakt, til minne om en brutal tid, gammel teknologi og arkitektur og en av Englands største seiere i historien. Vil du vite mer om HMS Victory kan du lese mer på www.nmrn.org

༺═──────────────────────────────────────────────────────────────────────────═༻

Du kan støtte meg ved å abonnere på denne siden. Da blir du blant de første som får varsel når jeg legger ut nye blogginnlegg! Du kan legge igjen din stemme ved å gi meg stjerner og/eller kommentar, på bunnen av hvert blogginnlegg ❤︎

Har du spørsmål eller andre henvendelser? Ta kontakt!  ❤︎

Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. ❤︎

Og du er også selvfølgelig hjertelig velkommen til å følge meg på ‬‬Instagram og Facebook ❤︎

Foto: Dreamteam Photos & Studio i Bergen.
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

På vei til Oslo for Beauty camp!
Eksamenstid og sommerplaner

Relatert

 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2025

Påmelding for 2024 er avsluttet. Meld deg på 2025-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs på høsten og vinteren. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Miss Norway

Logg inn

Meld deg på