fbpx

Hei ❤︎

Mitt navn er Celly Jane (22). Venner kaller meg Celly. Jeg er en transkvinne fra Bergen. Jeg ble født i Thailand, men er oppvokst og bosatt i Norge. 

Å få være med i Miss Norway er en stor ære for meg, men også betydelig for trans-samfunnet. Min deltakelse er et testamente for at verden har kommet langt fra siden den gang det å være skeiv ble vurdert som en psykisk lidelse av helsepersonell verden rundt.

Min hjertesak er rettigheter og synlighet for LGBTQ+ samfunnet, spesielt for transpersoner. Jeg kjemper for et bedre tilbud fra helsesystem da NBTK på Rikshospitalet i Oslo i dag avviser de fleste av pasientene deres, de mangler kunnskap på feltet og på tross av et tydelig behov om forbedringer i systemet nekter Riksen å gjøre noen tiltak. De sier de ønsker det beste for pasienten, selv mener jeg at den som lever med tilstanden vet hva som er best for en selv. Transpersoner lider og jeg kan ikke sitte her som en tilskuer et sekund lengre! Noe må gjøres!

Jeg vil bruke min deltakelse i Miss Norway som et springbrett for trans-aktivisme og for å spre mitt budskap til verden. I 2024 er det lov å ha forskjellige meninger, men vi må kunne respektere og akseptere våres forskjeller, selv om man ikke skulle forstå alt til enhver tid. Norge kan gjøre bedre! 

Sjalu på eksen hans/hennes? Her er mine råd

Foto: Privat

Sjalusi kan være en vond og ekkel opplevelse, og i et parforhold kan dette medføre større utfordringer dersom det ikke blir tatt hånd om. Du er sjalu på eksen, hva kan du gjøre? I dette innlegget vil jeg snakke om dette temaet; mine tanker om sjalusi i parforholdet og hva jeg tror du kan gjøre for å komme best mulig gjennom det, ut fra mine egne erfaringer.  

Forstå følelsene dine

Det første du må gjøre i denne situasjonen er å ta et steg tilbake. Stopp og ta et pust! Hvordan arter sjalusien seg, hva føler du inni deg? Blir sjalusien trigget hvis kjæresten din nevner eksen, hvis du ser dem sammen eller dersom du bare tenker på eksen? Hvorfor skjer dette? Sjalusi kan bli trigget av ulike grunner. Er sjalusien rettet mot fysisk utseende? Lurer du på hva eksen har som gjorde at kjæresten din valgte å date dem til å begynne med? En annen klassiker er at du ser for deg intime scenarioer av eksen og kjæresten. Eller kanskje du føler deg truet av eksen, er redd for at vedkommende skal overvinne kjæresten din. Uansett hva det skulle være bør det første steget alltid være å forsøke å forstå og rasjonalisere tankene dine. 

Kommunikasjon 

Ingen parforhold har en solid base dersom man ikke kan kommunisere. Sitt ned og snakk med kjæresten, fortell han/henne hva du føler og hvorfor. Vær åpen og sårbar under samtalen. Kjæresten din skal kunne lytte, prøve å forstå deg og så komme med deres perspektiv. Det er ikke alltid man har samme oppfatning i livet. Unngå å eskalere situasjonen til en krangel, målet er at dere skal kunne forstå hverandre i et trygt miljø. Det høres kanskje veldig Norskt ut, men dine følelser er gyldige. Ikke vent med å åpne opp, slik unngår du at sjalusien vokser til et monster. 

Ikke gi et ultimatum

Etter min erfaring fungerer ultimatum sjeldent. Du risikerer å putte mer stress på situasjonen og i verste fall blir du stående alene. Husk at på ett tidspunkt var eksen der før du kom inn i livet til kjæresten din. Å kutte folk ut av livet ditt fordi kjæresten din krever det kan oppleves som manipulerende, spesielt dersom vedkommende ikke har gjort noe mot deg eller parforholdet. Ser du hva jeg mener dersom vi snur rollene? Dette bringer oss til neste punkt;

Er kjæresten din virkelig over eksen?

Dersom kjæresten din er over eksen har du ingenting å være redd for. Ikke alle par går fra hverandre med harde følelser og kutter kontakten permanent. Noen holder kontakten som venner i etterkant og det er ok. Har kjæresten din medfølelse vil han/hun være der for deg og gjøre deg trygg på at det er slutt med eksen, og at du er den enste han/hun er romantisk involvert med. 

Ikke sammenlign deg med eksen

Jeg vet det kan være vanskelig å la være, men å sammenligne deg med eksen kan ha negative effekter på din selvtillit. I stedet for å prøve å finne noe du ikke har, prøv å fokuser på hva du faktisk har. Den brutale sannheten er at eksen er en eks av en grunn og det parforholdet var ikke ment for å være. Nå er kjæresten din sammen med deg, noe som betyr at dere har muligheten for å bygge noe sammen som var enda bedre enn det kjæresten din hadde med eksen, men du må tro på deg selv for å få det til. 

Distraher deg 

Den dødeligste cocktailen jeg vet om er å ligge i sengen og stirre i taket. Når man har lite å gjøre vil hjernen dra frem ting og tang for å underholde deg, noe som fort kan ende opp med at du blir oppslukt av mørke tanker og vonde følelser. I stedet bør du distrahere deg med noe du liker å gjøre. Film, musikk, håndarbeid eller en spasertur er bare noen forslag jeg kan gi. Selv går jeg til treningssenteret regelmessig får å få et avbrekk fra mine utfordringer. Problemene blir ikke løst av en treningsøkt, men jeg føler meg betydelig bedre etter å ha pumpet jern i gymsalen. 

Oppsøk profesjonell hjelp

Dette betyr ikke at det er noe galt med deg psykisk, og det er ingen skam i å oppsøke noen å snakke med som er utdannet på dette feltet. En psykolog er nøytral og tar ingen side, men dersom du åpner opp kan psykologen på sikt hjelpe deg med å finne de "redskapene" du trenger for å overkomme sjalusien. Detter er noe jeg selvhar gjort. 

༺═───────────────────────────────────────────────────────────────────────────═༻

Når dagen er til endes er det du selv som må velge dine prioriteter og ta en avgjørelse for deg selv. Er du villig til å gjøre din del for å bekjempe sjalusien eller er dette noe du absolutt ikke kan leve med? Bare du kan vite svaret og her er det heller ikke noe rett og galt.

Det jeg vet er at dersom kjæresten din elsker deg vil han/hun aldri gjøre noe for å skade deg med vilje. Det er sjeldent man er enige om alt og det er lov å ha ulike oppfatninger om livet. Det som er viktig er hvordan man takler det. Vær ærlig med deg selv og din partner, ikke sitt inne med sinne og forakt og ikke krev noe du selv ikke ville gått gjennom med. Sjalusi er vanskelig, men dersom dere jobber sammen og er villig til å ofre for hverandre har dere den beste sjansen for å nå den andre siden. 

༺═──────────────────────────────────────────────────────────────────────────═

Jeg håper dette innlegget kan ha vært til nytte for de som er i denne situasjonen. Del gjerne dine egne tanker og opplevelser i kommentarfeltet.

Du kan støtte meg ved å abonnere på denne siden. Da blir du blant de første som får varsel når jeg legger ut nye blogginnlegg! Du kan legge igjen din stemme ved å gi meg stjerner og/eller kommentar, på bunnen av hvert blogginnlegg ❤︎

Se også min side på Modellboost.no. Hvis du eller noen du kjenner er interessert i et oppdrag eller har andre henvendelser angående casting, ta kontakt!   

Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. ❤︎

Og du er også selvfølgelig hjertelig velkommen til å følge meg på ‬‬Instagram og Facebook ❤︎

Selfie før mitt første Missekurs. Foro: Privat

 

 

 

50 Hits

Vi besøker Buekorpsmuseet

Fjeldets Bataljon tropper opp Vetrlidsallmenningen, Martin Berland (Sjef) og Julian Myklebust (Adjutant) i spissen. Foto: Evelynn

 

Celly Jane som Tamburmajor, etterfulgt av Mikailsamran Skulstad (Førsteslager). Foto: Evelynn

På søndag 14. april besøkte Fjeldets Bataljon Buekorpsmuseet som ligger ved Østre Murallmenningen. Dette er en årlig tradisjon der bataljonen marsjerer til Murallmenningen via Fisketorget og Bryggen. Buekorpsmuseet er en frivillig organisasjon som siden 1977 har ivaretatt gjenstander, bilder og annen historie fra buekorps som har eksistert, og de som fortsatt er aktive i dag. Museet er åpent for alle og er ett stort arkiv som består av perler fra en av Bergen mest kjente tradisjoner. 

Oppstilling utenfor Buekorpsmuseet. Foto: Evelynn

Når du kommer inn i Buekorpsmuseet må du skrive navnet ditt i loggboken. Deretter er du fri til å utforske utstillingene som du vil. Det er gratis adgang, og personlig mener jeg at ingen kan sette en pris på hvor betydningsfult dette museet er. På veggene er det skrevet reportasjer og nyhetsartikler. Soldaterhatter henger fra taket. Du finner trommer, sverd og porselensdukker i full uniform. Noen utstillinger kan du også berøre som skuffer med medaljer beskyttet av plexiglass, og et helt arkiv med bilder og artikler fra utallige buekorps. 

Fjeldets Bataljon har hatt nær kontakt med Buekorpsmuseet i mange år, og jeg synes det er utrolig viktig at vi fortsetter å støtte det fantastiske arbeidet de gjør. Buekorps er en utrydningstruet tradisjon. I 2003 var Nordnæs størst med 120 innmeldte. Disse tallene har falt dramatisk, Fjeldets Bataljon har 14 aktive per 2024. av ca 200 buekorps som har eksistert siden midten av 1800 - tallet, kun 14 eksisterer i dag, men det dukker fortsatt opp nye buekorps. Det er i grunn utrolig at vi har holdt ut så lenge og jeg håper buekorps vil fortsette å marsjere i 100 år til. 

Vil du lære mer om Buekorpsmuseet og vår historie? Besøk Buekorpsmuseet i Østre Murallmenningen, eller på buekorpsmuseet.no.

Lyden av Fjeldets Bataljon

Video: Evelynn

༺═──────────────────────────────────────────────────────────────────────────═

Du kan støtte meg ved å abonnere på denne siden. Da blir du blant de første som får varsel når jeg legger ut nye blogginnlegg! Du kan legge igjen din stemme ved å gi meg stjerner og/eller kommentar, på bunnen av hvert blogginnlegg ❤︎

Se også min side på Modellboost.no. Hvis du eller noen du kjenner er interessert i et oppdrag eller har andre henvendelser angående casting, ta kontakt!   

Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. ❤︎

Og du er også selvfølgelig hjertelig velkommen til å følge meg på ‬‬Instagram og Facebook ❤︎

Foto: Dreamteam Photos & Studio i Bergen.

156 Hits

Fakta om påsken [Exclusive photoshoot]

[Samtlige bilde illustrasjoner er kun et underholdningsbidrag. Bildene er ikke en referanse til Playboy domene og hverken reflekterer eller representerer mine meninger og syn på religion].  

Foto: Dreamteam Photos & Studio i Bergen 

Påsken er en kristen høytid som er sentral for den Romersk katolske, den ortodokse og de protestantiske kirkene. Påsken er et symbol for Jesus siste nattverd, korsfestelse, lidelse, død og oppstandelse, som ifølge evangeliene i Bibelen fant sted under pesach i Jerusalem. I Norge har vi feiret påske i nesten 1000 år og i dag feires høytiden i rundt 95 land globalt.     

  Foto: Dreamteam Photos & Studio i Bergen 

Foto: Dreamteam Photos & Studio i Bergen 

Men man må ikke være kristen for å feire påske, og det er mange Ateister som feirer påske av andre grunner. Selv er jeg Katolikk, men når jeg hører ordet påske tenker jeg først og fremst på barndommen min; sjokolade, hjemmelaget påskepynt, høner, påskeegg, Påskemorgen på NRK, fargene gul og lilla, hekser og sist, men ikke minst Påskeharen. Flere av disse tradisjonene har blitt inspirert av Norsk og Tysk kultur. Som et barn kom det ikke naturlig til meg at godteri og fantasifigurer symboliserer Jesus død og oppstandelse. Dette fikk jeg lære senere gjennom første kommunion   

Fun fact: Påskeharen har faktisk ingen tilknytning til Kristen religion i det hele tatt. Den ble oppfunnet av Tyske Lutheranere og var en figur som skulle avgjøre om barna var snille eller ikke, før påsken (litt som Julenissen). Haren hører dessuten til gnagerfamilien, ingen gnagere legger egg da alle gnagere er pattedyr.
At Påskeharen tradisjonelt legger egg henger mye sammen med at både haren egget har siden urtider symbolisert fruktbarhet, gjenoppstandelse og nytt liv, som igjen henger sammen med påsken!     

Gjennom oppveksten har jeg ved de fleste anledninger feiret påsken på en hytte på Geilo, med familien min. Mange av familiens tradisjoner lever fortsatt i dag, men jeg kan bekrefte at det er lenge siden sist gang jeg så påskemorgen på NRK Junior. I fjor feiret jeg påsken i Bergen sammen med kjæresten min Evelynn (tidligere "Amy"), og i år planlegger vi å gjøre det samme.

Evelynn er fra Italia og det er noen Italienske tradisjoner som er vesentlig forskjellig fra hva jeg har vokst opp med, som f.eks. focaccia, spekemat og rødvin til frokost, men det er et tema for en annen gang.   

Så spørsmålet er hva er påske for deg? 

༺═──────────────────────────────────────────────────────────────────────────═

Du kan støtte meg ved å abonnere på denne siden. Da blir du blant de første som får varsel når jeg legger ut nye blogginnlegg! Du kan legge igjen din stemme ved å gi meg stjerner og/eller kommentar, på bunnen av hvert blogginnlegg ❤︎

Se også min side på Modellboost.no. Hvis du eller noen du kjenner er interessert i et oppdrag eller har andre henvendelser angående casting, ta kontakt!   

Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. ❤︎

Og du er også selvfølgelig hjertelig velkommen til å følge meg på ‬‬Instagram og Facebook ❤︎

Foto: Dreamteam Photos & Studio i Bergen.

191 Hits

Nå er uttaket til semifinalen rett rundt hjørnet!

Dagen jeg deltok på mitt første Missekurs i slutten av januar tenkte jeg "nå sitter jeg fint i det". I denne konkurransen deltar det mange flotte kvinner, det er mye arbeid å ta tak i og jeg har ikke en gang erfaring med halvparten av det som må gjøres. Nå er vi i midten av mars og i dag er det siste Missekurset før uttaket til semifinalen! 
 
Når jeg ser tilbake har tiden gått så fort, men det er mye som har skjedd i løpet av disse månedene. I februar ble jeg intervjuet av Bergensavisen som delte min historie både på trykk og eAvis, jeg hadde 2 photoshoots i studio og innimellom alt sammen har jeg gjort frivillig arbeid, vært i Brussel, feiret valentinsdagen, hatt min første operasjon under lokalbedøvelse på legevakten og jeg vendte tilbake til buekorpset som offiser etter et år i skyggene. Jeg innser at Miss Norway er mye mer enn en skjønnhetskonkurranse. Jeg har fått utfordret meg selv, gått utenfor komfortsonen og blitt kjent med meg selv på en helt ny måte. I tillegg har jeg møtt nye venner på veien og fått oppleve å bli anerkjent på en måte jeg bare har drømt om til nå. Jeg har vokst som person og selvtilliten min er høyere enn noen gang. Alt dette takket være Miss Norway. Dette er opplevelser og egenskaper som jeg vil ta med meg videre i livet. 
 
Nå er semifinalen rett rundt hjørnet og jeg runder av med å legge ut bilder til semifinalen, og jeg skal snart svare på noen spørsmål slik et du kan bli litt bedre kjent med meg en siste gang før semifinalen ❤︎.

Portrett 

Foto: Dreamteam Photos & Studio i Bergen.

Jeg heter Celly Jane (22). Jeg ble født i Thailand, men er oppvokst og bosatt i Bergen (Norge). 
Jeg har gått på Christi Krybbe Barneskoler, Danielsen Ungdomsskole og VGS. I tillegg har jeg gått et år på Tryggheim VGS på Bryne (Stavanger). Linjen jeg gikk på var studiespesialiserende. I dag er jeg freelance modell, blogger og frivillig. 

Cocktail kjole

 
Noe jeg synes er ekstra fint med Thailand er hvor mye respekt de fra Thailand gir hverandre og folk fra andre land. Alt fra hvordan man hilser mennesker basert på deres alder, normer som blir ansett som høffelig og uhøflig og den vesentlige respekten man finner i Muay Thai - man skulle nesten tro at folk fra Thailand er født med respekt. Jeg tror man kan lære mye av å sette seg inn i Thalandsk kultur. 
 
Bergen deriblant er kjent for å ha høye turfjell som Fløyen og Ulriken. Her kan du se både fotballaget SK Brann og De Bergenske Buekorpsene. Bergen er også hjemstedet til steder av historisk betydning som Troldhaugen, Bryggen, Håkonshallen og Domkirken m.m. I en by som ellers kan virke liten ved første øyekast, er det mye å oppleve. Det er verdt å ta turen innom Bergen, også om du så har vært her før. Jeg føler meg sterkt knyttet til denne lille vakre byen.      
 

Fritidsantrekk

 Full uniform (Buekorps). Foto: @Gurli_Gyngemose.

Friluft

Utenfor Brussel's Town Hall. Foto: Valerie Kor

Idrett

Dumbbell curls. Foto: Elin H.

I ringen. Foto: Adrian.

Foto: Elin H.

Min største hjertesak er rettigheter og synlighet for LGBTQ+ samfunnet, spesielt for transpersoner. Jeg kjemper for et bedre tilbud fra helsesystem da NBTK på Rikshospitalet i Oslo i dag avviser de fleste av pasientene deres, de mangler kunnskap på feltet og på tross av et tydelig behov om forbedringer i systemet nekter Riksen å gjøre noen tiltak. De sier de ønsker det beste for pasienten, selv mener jeg at den som lever med tilstanden vet hva som er best for en selv, og det er tross alt pasienten som må leve med deres avgjørelse. Dette er ikke greit! Transpersoner lider og jeg kan ikke sitte her som en tilskuer et sekund lengre. Norge kan gjøre bedre!

Jeg vil bruke min deltakelse i Miss Norway som et springbrett for trans-aktivisme og for å spre mitt budskap til verden. I 2024 er det lov å ha forskjellige meninger, men vi må kunne respektere og akseptere våres forskjeller, selv om man ikke skulle forstå alt til enhver tid. 

Mitt fokus fremover er selvsagt konkurransen, semifinalen først. Jeg skal jobbe med å produsere flere og bedre blogginnlegg, bygge på de ferdighetene jeg har utviklet så langt og være den beste versjonen av meg selv. 
Men alt handler ikke om konkurransen. Jeg har fått oppleve så mye på så kort tid, som jeg på lang sikt vil verdsette mye mer enn tittelen "Frøken Norge". Å møte disse flotte menneskene, både deltakere, støttespillere og følgere, samt mestringsfølelsen, utfordringene og egenskapene og verdiene Miss Norway har gitt og lært meg underveis - alt dette føles som en seier i seg selv. Vi har alle vunnet noe stort i bare det å få delta i Miss Norway! Jeg er så takknemlig for å være her i første uttaket til den største nasjonale Missekonkurransen i Norge.
 
༺═──────────────────────────────────────────────────────────────────────────═
 
Du kan støtte meg ved å abonnere på denne siden. Da blir du blant de første som får varsel når jeg legger ut nye blogginnlegg! Du kan legge igjen din stemme ved å gi meg stjerner og/eller kommentar, på bunnen av hvert blogginnlegg. Dette vil hjelpe meg i Miss Norway ❤︎

Se også min nye side på Modellboost.no. Hvis du eller noen du kjenner er interessert i et oppdrag eller har andre henvendelser angående casting, ta kontakt!   

Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. ❤︎

Og du er også selvfølgelig hjertelig velkommen til å følge meg på ‬‬Instagram og Facebook ❤︎

  Foto: Dreamteam Photos & Studio i Bergen
 
 
227 Hits

Det er en jente i guttekorpset!

Alle har gått hjem, men jeg nyter solnedgangen fra Pitterhaugen. Foto: @Gurli_Gyngemose

Celly Jane (22) er tilbake i Fjeldets Bataljon - "det er en jente i guttekorpset"

Mye har skjedd i livet mitt og i går var jeg ekstra nervøs for gå tilbake til buekorpset da jeg for ett år siden, under visse omstendigheter, la gullstripene på bordet og abdiserte som sjef, like før startskuddet gikk for sesongen 2023. Da jeg så tilbake innså jeg hva 10 år i rangene faktisk har betydd for meg og det er mange gode minner fra disse årene jeg tar til meg. I ærlighetens lys innså jeg at jeg hadde gjort en feil og at jeg er ikke klar for å legge fra meg skottehuen for godt - så på søndag 10. mars stilte jeg på linje som tamburmajor, i sølvstriper, skarptrommen i beltet og stikkene klare for å slå opp sesongens første marsj. Jeg er tilbake i Fjeldets Bataljon 2024! 

Fra mine tidligere år i buekorpset da jeg var 2. kompanisjef (2022). Foto: privat.

En gang var jeg en Fjeldergutt. (Inspirert av buekorpskrigene). Foto: privat

Å plutselig stille i full uniform for damer og formell sminke, i et buekorps for gutter, for aller første gang, ville skremt mange som er i samme livssituasjon som meg, men jeg vet også at hvis jeg skal være lykkelig i livet må jeg også tørre å stå frem som den jeg faktisk er. Etter 10 år var det endelig på tide å komme ut av skapet, denne gangen foran hele bataljonen. Til min store overraskelse og lettelse ble jeg møtt av så mange positive kommenterer og varme ord. Både foreldre og gamlekarer støtter meg og min hjertesak, jeg fikk høre at jeg er modig og at buekorpset hadde savnet meg. Da jeg spurte en av de yngste slagerne våres om han synes det er rart at jeg plutselig bruker sminke, fikk jeg som svar;

"nei da, jeg synes det er helt greit. Jeg er så vandt med at folk sminker seg hjemme hos meg". 

Så så han på meg og smilte. Dette beviser at jeg som transkvinne kan ikke "påvirke" et barn i hva det barnet tenker og føler om kjønn og legning. Dette er tross alt første gang jeg stiller på linje i full sminke, og de eneste personene som har visst at jeg skulle gjøre dette frem til da var sjefen og min kjæreste, begge støttet min avgjørelse. Det svaret jeg fikk av den unge gutten kom fra ham selv og det sier noe, men størst av alt for meg er den følelsen jeg fikk av at jeg er velkommen og ønsket av de rundt meg. Det er mange som ikke er klar over hva bare noen støttende ord kan bety for transpersoner, og skeive mennesker generelt! De 2 setningene gjorde meg så lykkelig og jeg fikk til og med et bekreftende klapp på skulderen av en gamlekarene, og i det øyeblikket visste jeg at her hører jeg hjemme. Fjeldets Bataljon er mer enn et buekorps - for meg er disse menneskene familie ❤︎. 

Foto: @Gurli_Gyngemose

Jeg vil takke alle som har deltatt i Fjeldets Bataljon, og alle aktive medlemmer som har vært med å å skape noen av mine livs beste minner gjennom årene. Dere gjør meg så stolt og jeg er så takknemlig for å ha dere i livet mitt. Det har vært en ære å forme og drive dette buekorpset sammen med dere alle ❤︎.

Hvis du vil vite mer om Fjeldets Bataljon kan du besøke oss på våres nettside

༺═──────────────────────────────────────────────────────────────────────────═༻

Fakta om buekorps

De første buekorpsene ble stiftet på 1800 - tallet. Unge gutter samlet seg og marsjerte gjennom gatene med trommer, hjemmelagde uniformer og effekter. Dette var ment for å være propaganda mot slagsmål/gatekamper.

Buekorps ble først ansett som en aktivitet for gutter. Vågens Bataljon 1991-2008 var det første buekorpset drevet av jenter - stiftet 135 år etter det eldste buekorpset (Dræggens Buekorps) som med sikkerhet kan datere sin stiftelsesdag (13. mai 1856 - d.d.).   

Det har eksistert over rundt 200 buekorps i Norge. I dag er disse tallene redusert til 14 og alle de gjenværende korpsene opererer i Bergen. I dag er Bergen kjent for å være den eneste byen med aktive buekorps i hele verden. 

- Buekorps krigene blir nevnt i buekorps samfunnet. Det finnes veldig begrenset informasjon om dette i det offentlige, men disse krigene har trolig handlet om uenigheter rundt verving og at buekorps tråkket på hverandres territorium. Hvordan krigene foregikk er uklart, men jeg har selv konflikt mellom buekorps i moderne tid.  

- Begrepet "rævadilter" kommer fra Bergen og omtaler en person som er for ung til å delta aktivt i buekorps, men som dilter/følger etter (hvorav begrepet "rævadilter" kommer fra). 

- Buekorps er frivillige organisasjoner. I buekorpset får ingen betalt for den rangen eller tittelen man bærer. Dette er ikke en jobb eller ansettelse. Buekorps blir drevet av grasrotandelen og en årlig årskontingent som alle aktive betaler før sesongen starter. Salg av bøker, pins og annet memorabilia som er produsert av buekorpset er et pluss.  

༺═──────────────────────────────────────────────────────────────────────────═

Du kan støtte meg ved å abonnere på denne siden. Da blir du blant de første som får varsel når jeg legger ut nye blogginnlegg! Du kan legge igjen din stemme ved å gi meg stjerner og/eller kommentar, på bunnen av hvert blogginnlegg. Dette vil hjelpe meg i Miss Norway ❤︎

Se også min nye side på Modellboost.no. Hvis du eller noen du kjenner er interessert i et oppdrag eller har andre henvendelser angående casting, ta kontakt!   

Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. ❤︎

~ Og du er også selvfølgelig hjertelig velkommen til å følge meg på ‬‬Instagram og Facebook ❤︎

Foto: Evelynn
197 Hits

Frivillighetsarbeid - Forandringshuset V13

Det er ikke mye som kan sammenlignes med det å vite at du har noen som man kan gå til når man trenger hjelp, eller at man har et sted man kan oppsøke ved behov, av hvilken som helst grunn. Dette har jeg kjent på selv utallige ganger i livet, derfor har jeg alltid verdsatt det å kunne bety noe for andre mennesker.

Når jeg først skulle sette meg inn i frivillig arbeid tenkte jeg med en gang på de store aktørene, men det å komme i gang er ikke bare bare. Flere steder har jeg sett at søknadsprosessen er lang, påmeldings kursene er fullbooket og lokalene som krever bemanning er utenfor min bydel. Her måtte jeg tenke utenfor boksen og etter å ha sendt noen diskré henvendelser til mitt nære nettverk kom jeg over Forandringshuset V13.

Forandringshuset er en organisasjon som jobber tett med Kirkens Bymisjon, og er et åpent tilbud for alle. Aktivitetene styres i stor grad av deltakerne, bla. kan man få hjelp med lekser, CV og jobbsøknad, drive med kunst og hobby, slappe av og sosialisere. Forandringshuset har også flere fasiliteter som en kafé, en dansesal, et studio, en konsertsal og konferanserom/kontorer. Deres grunnlag er i hovedsak kristent, men Forandringshuset har valgt å være nøytrale til religion og livsyn. Majoriteten av deltakerne består av innvandrere og medlemmer av LGBTQ+ samfunnet. Forandringshuset V13 ligger sentralt i Bergen ved Nedre Korskirkeallmenningen 4, og har også lokaler flere steder i landet.  

Jeg får hjelpe til i workshop avdelingen. Foto: Cass.

Pins til Kvinnedagen og Bergen Pride. Foto: Cass. 

Ved ankomst ble jeg tatt godt imot av både ansatte og deltakere. Jeg fikk høre at denne dagen var usedvanlig stille, det var lavt oppmøte av deltakere. På tross av dette tok jeg det med godt mot og som dere ser fikk jeg hjelpe Charlie og Cass med å lage FEMINIST pins til kvinnedagen. Det tok noen forsøk å få gjort det riktig, men etter noen defekte pins, en maskin som nesten gikk i stykker og mye latter, gikk arbeidet på skinner. I Forandringshuset er stemningen god! 

Forandringshuset arrangerer også Pride for dem som ikke kan delta på Pride Festivalen eller er for unge til å oppsøke utesteder (også under denne perioden). Jeg synes dette er et fantastisk tilbud og jeg er så takknemlig for at det finnes flere aktører som ser oss LGBTQ+ personer, også fordi rettigheter og synlighet for transpersoner og LGBT er min hjertesak!

Lunsjpause og kjøkkentjeneste. Foto: Chris

  Kaos hører også med! Foto: Chris

Chris er ansatt miljøarbeider hos Forandringshuset, vi kjenner hverandre fra før som bekjente og det var slik jeg fikk tilbudet om å få være med. Under besøket ble jeg også kjent med dagligleder Ann Kristin som visstnok kjenner min tidligere sjef fra den gang jeg jeg var aktiv hos Kirken Bymisjon - Re:Tro, mellom perioden januar/juni 2023. Verden er neimen ikke så stor!

Tusen takk til Chris og Ann Kristin, Forandringshuset, for å ha latt meg få komme på besøk og ha fått se og oppleve hva Forandringshuset har å by på. Jeg vil også takke alle andre som deltok denne dagen. Jeg ser frem til flere møter med dere, et godt samarbeid og vennskap ❤︎

Og til deg som leser, vil du vite mer om Forandringshuset V13? Kom på besøk da vel! Kanskje vi sees ❤︎

Se vedlagte lenker under neste bilde for mer informasjon om Forandringshuset og Kirkens Bymisjon. 

Foto: Cass.

Forandringshuset: Instagram 

Forandringshuset: nettside

Kirkens Bymisjon: nettside

༺═──────────────────────────────────────────────────────────────────────────═  

Du kan støtte meg ved å abonnere på denne siden. Da blir du blant de første som får varsel når jeg legger ut nye blogginnlegg! Du kan legge igjen din stemme ved å gi meg stjerner og/eller kommentar, på bunnen av hvert blogginnlegg. Dette vil hjelpe meg i Miss Norway ❤︎

Se også min nye side på Modellboost.no. Hvis du eller noen du kjenner er interessert i et oppdrag eller har andre henvendelser angående casting, ta kontakt!   

Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. ❤︎

~ Og du er også selvfølgelig hjertelig velkommen til å følge meg på ‬‬Instagram og Facebook ❤︎

Foto: Dreamteam Photos & Studio i Bergen

༺═──────────────────────────────────────────────────────────────────────────═

Larisa Gabu intervju

 

182 Hits
Påmelding for 2025

Påmelding for 2024 er avsluttet. Meld deg på 2025-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs på høsten og vinteren. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Miss Norway

Logg inn

Meld deg på