fbpx

Her bor jeg

IMG_3526

Som dere sikkert vet så er Bergen kjent som "regnbyen" Det regner hele året! Jeg bor ute på Sotra, som ligger ca 20 minutter fra Bergen. Dette er Norges største øy som har tre kommuner som skal slå seg sammen til en. Noen tror kanskje at det regner like mye på Sotra som i Bergen, men fakta er at det er flere solskinnsdager ute på Sotra. Fantastisk! I dag har det vært full storm, så jeg tenkte at en fotoshoot hadde vært spennende. Det var ganske kaldt, helt nedi to grader med kraftige vindkast som gjorde at det føltes enda kaldere. Den sterke vinden kommer rett fra havet, og siden Sotra ligger med Nordsjøen som nærmeste nabo, er det jo klart at det blåser mer her ute enn i Bergen.

Landskapet på Sotra er ganske spesielt. I 2006 var det en stor skogbrann som brant ned rundt 20 kvadratkilometer og mange hus måtte evakuere. Naturen bruker lang tid på å vokse ut igjen etter en skogbrann, men etter en slik hendelse får naturen en ny sjanse på å spire ut igjen. Det er tørt på Sotra, med mye skog og lyng. Før i tiden kunne man se over til Bergen by fra enkelte deler av øyen, men det kan man ikke den dag i dag pga all skogen som ble plantet som le for vinden. Mange sier at å bo på Sotra er som å bo på landet, da det finnes rester fra gårder som har vært i bruk fra gammelt av. Her finns også mye fjell, men ikke syv fjell som i Bergen. Det høyeste fjellet rekker hele 341 moh. Det er det selvsagt mye sjø her, med utallige holmer, berg og skjær. Sotra har mye å by på, spektakulær utsikt over sjø og vill natur, rolige båtturer innaskjærs, eller fiske ytterskjærs med store bølger og åpent hav.

Hvis du tenker over det så beskriver de tre kommunenavnene omgivelsene på Sotra. Fjell kommune er den kommunen med flest fjell, Øygarden kommune har historie av gjengrodde gårder fra gamledager, og Sund kommune beskriver kysten. Det sies at ytterst på Sotra snakker måkene engelsk.

Som dere ser, så blåser det mye her ute.

Foto: Iselin Jamne

 

 

Følg meg på Instagram for å holde deg oppdatert på bilder jeg publiserer utenom bloggen, og lik gjerne Facebooksiden min.

 

Kontakt meg på mail hvis du være min samarbeidspartner: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Mine tips til bedre selvfølelse!
Miss Universe 2018
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://missnorway.org/

Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på