Mine tips til bedre selvfølelse!

bloggc
Hei mine kjære lesere, håper alle har hatt en fin start på uken! Tenkte jeg skulle dele ett av mine mest leste innlegg i fjor, som er tips til å få bedre selvbilde.
 
Jeg kan bare begynne med å si at du kommer til å angre, dersom du bruker mye av din verdifulle tid på et dårlig selvbilde. Har du noen gang sett tilbake på gamle bilder å tenkt «Hvorfor tenkte jeg at jeg var stygg på den tid?», «skulle ønske jeg hadde den kroppen nå?» eller «skulle ønske jeg så slik ut den dag i dag?». Sånn kommer det til å fortsette gjennom hele livet, hvis vi ikke endrer innstillingen vår. Min største motivasjon for å ha et bra selvbilde, er at jeg ikke har lyst til å ende opp gammel, og angre på at jeg har brukt så mye av min tid på å ikke være fornøyd med meg selv. Vi må nyte den tiden vi har, akseptere oss for den vi er og være fornøyd med utseendet vi har fått, før det er for sent. Vi må leve i nuet.
 
Nå tenkte jeg å skrive et innlegg om mine beste tips til hvordan jeg får bedre selvfølelse. Tankegangen er nøkkelen til bedre selvbildet. Jeg ønsker at folk skal slutte å snakke negativt om seg selv. Det trenger ikke være utseendet, men går også på egenskaper man har. Er det virkelig verd å bruke all den tiden på å føle seg slik, når fakta er at man kan tillate seg selv å ha det greit? Det er kanskje lettere sagt enn gjort..
 
La oss ta ett eksempel: personer som sliter med anoreksi kan være sykelig undervektig. De ser seg selv større enn de egentlig er, fordi de forteller seg selv hele tiden at de er ikke er tynne nok. Dette resulterer i a få et forvrengt speilbilde av seg selv. Det samme gjelder om man snakker negativt om personlige egenskaper; dette vil føre til at man ser seg selv annerledes. Du forteller deg selv at du ikke er bra nok, noe du absolutt ikke fortjener å høre fra deg selv. Du må snakke fint om deg selv og dra deg selv opp. Gi deg selv fem positive komplimenter hver eneste dag. Etter en periode med dette vil tankegangen din endres og du vil begynne å se på deg selv annerledes. Dette kaller vi NLP, kort fortalt å omprogrammere tankegangen til noe positivt. 
 
Tenk at andre synes du er pen, flink, smart, og har store ressurser! Jeg likte utrolig godt en kommentar Annikken Jørgensen kom med på bloggerne. Selv om du ikke syntes du er pen, så synes andre det. Jeg vil at du skal legge merke til det du faktisk liker med deg selv. Sett deg ned og tenk over hva du faktisk beundrer med deg selv. Hva er du stolt av? Hva er du takknemlig for? Hva skal til for å bli fornøyd med deg selv? Det krever mye tid å føle seg bra med seg selv, men et sted må man begynne.
 
Gjør deg komfortabel i din egen kropp! Føler du deg bra med utseendet? Føler du deg komfortabel i klærne dine? Trives du med det du holder på med? Personlig føler meg mye mer komfortabel dersom jeg faktisk står opp om morgenen og steller meg. Det handler om å skape sitt eget image. Det er å gå uten sminke eller med sminke, vanlig eller fest klær. Uansett, så er det du som bestemmer hva du ønsker å gå med. Dersom du føler deg komfortabel i din egen kropp, vil du få mere selvtillit. Du må gjøre det som får deg til å føle deg vell. Når du trives i din egen kropp, vises det. Ingen bryr seg egentlig om hvordan andre går kledd, fordi alle er så opptatte av hvordan de selv ser ut. Alle burde være stolte av den de er!
                                   
Vil du føle deg komfortabel uten sminke - da må du tørre å gå uten sminke. Du vil fort merke at andre egentlig ikke bryr seg om hvordan du velger å gå. I tillegg så blir du vant med å se deg selv uten sminke. Vi trenger jo ikke legge skjul på at vi sminker oss for å se bedre ut, men det kan være ubehagelig for noen å gå uten sminke. Personlig, så liker jeg å stelle håret visst jeg skal gå uten sminke. Jeg liker at brynene ser greie ut, for dette er «rammen» til ansiktet, og det første folk legger merke til når man ser på en person.
 
Er det noe du går rundt og bærer på, som kanskje holder deg tilbake? Da er det utrolig viktig å snakke om dette. Skriv en dagbok eller snakk med venner. Få det ut av verden. Dersom du kanskje føler dette ikke er aktuelt, kan du snakke med en psykolog som vet hvordan de skal gå frem for at du skal føle deg bedre. Det er så utrolig viktig å snakke om det man sliter med. Uansett om det er noe stort eller lite du bærer på. Du vil føle deg lettet dersom du får snakket ut.
 
Få nok søvn! Søvnen går utrolig mye ut på psyken vår, selv om dette ikke er noe man kanskje tenker over. Dersom du sliten med søvnproblemer, er det mange forskjellige metoder du kan bruke for å sovne fortere. Tell fra 100 nedover. Det gjør at du får tankene på noe annet. Hjernen vil fokusere på tallene og ikke vonde eller forstyrrende tanker, som kan være grunner til at du ikke får sove. Du kan også søke på nettet, så kommer det masse forskjellige metoder opp.
 
Gå rett i ryggen slik at du får vist det frem. Du vil automatisk få mer selvtillit om du fremstiller deg slik. Alt går som sagt på tankegangen og hvordan du føler deg. Du må tillate deg selv å være lykkelig!
 
Man må slutte å bry seg om hva alle andre tenker. Dette er utrolig vanskelig, men det er bare du selv som velger hva du tar til deg og hva du ikke gjør. De personene som går rundt og snakker negativt om andre, har det ikke noe greit med seg selv. Hvorfor skal en person som har et fantastisk liv gå rund å behandle andre nedverdigende?
 
Gå med venner som gjør deg lykkelig! Gå med venner som drar deg opp. Du vil føle deg så mye bedre hvis du er rundt de som vil det beste for deg. 
 
Gjøre en god gjerning! Si noe fint til en venn, eller kanskje noen som trenger å høre det. Vær imøtekommende og smil til folk du møter på. Jeg skal love deg at hvis du sprer glede, vil du føle glede. Det å mestre noe vil gi bedre selvfølelse.
 
Håper dette innlegget kan hjelpe noe. Dette er i hvert fall mine personlige meninger til hvordan jeg føler meg bedre, så håper jeg dere finner deres.
 
Har du noen gode tips? Gjerne kommenter under.
 
Ha en fortsatt fin dag!
 
Gjerne følg meg på instagram: helene_abildsnes
Eller min facebookside: https://www.facebook.com/Helene-Abildsnes-Veien-til-Miss-Norway-2018-171002526786394/ For og følge meg underveis i konkurransen :).
 
Ønsker du samarbeid med meg? Kontakt meg gjerne på mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..
 
Fotograf: kingchristine99

 

 
Success is no accident. It is hard work, persevera...
Her bor jeg
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2020

Påmelding til Miss Norway 2020 har startet. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Beste hilsener fra Susanne Næss Guttorm, Miss Norway 2018

Logg inn

Meld deg på