Min vei mot finalen

BUNAD-BILDE

 

Foto: Sven-Erik Knoff

Hei alle sammen!

Nå er det bare 9 dager igjen til finalen i Miss Universe Norway 2017. Veien hit har vært lang, lærerik og spennende. Den har vært fylt med glede og frustrasjon, og det har både vært opp og nedturer. Likevel har jeg aldri angret et sekund på at jeg meldte meg på konkurransen. Avgjørelsen var spontan, og i det øyeblikket visste jeg nok ikke helt hva jeg hadde kastet meg ut i.  Nå snart 12 måneder senere og mange erfaringer rikere er jeg veldig glad for avgjørelsen som ble tatt en sommerkveld i 2016.  

Mange har fulgt meg hele veien, både kjente og ukjente. Noen har kanskje kommet til i løpet av veien. Så her kommer et kort (men langt) innlegg om min vei mot finalen i Miss Norway 2017: 

Den 23.august 2016 kom mailen om at jeg hadde gått videre i første uttaket. På det tidspunktet hadde jeg ikke fortalt en eneste person om påmeldingen. Etter å ha delt nyheten på hjemmebane ble jeg møtt med skepsis, for det å ha deltatt i missekonkurranse er vel ikke noe å ha med seg videre i livet?, var et av spørsmålene jeg fikk. Det ble faktisk tema i et av mine presseoppslag, http://trd.by/livsstil/2017/03/20/Faren-til-Eirin-var-skeptisk-da-hun-meldte-seg-p%C3%A5-Miss-Norway-F%C3%B8rst-da-jeg-kom-tilbake-fra-f%C3%B8rste-kurs-ble-han-overbevist-14473799.ece

Ganske åpenbart så hørte jeg ikke på dette, og jeg dro alene nedover til Oslo for å delta på Misseskole den 17.september 2016.

Etter å ha fått en innføring i hvordan konkurransen fungerte var det rett hjem å kontakte presse, sponsorer og komme i gang med frivillig arbeid. 

Mitt første presseoppslag kom noen uker etter kurset, og jeg husker jeg var veldig fornøyd med det.Men gud hvor nervøs jeg var den dagen, og det var vel først da jeg tenkte over at jeg hadde satt meg selv i søkelyset. Etter den tid har det blitt en del flere oppslag og radiointervju, og jeg har blitt mer rutinert og trygg på meg selv.  Jeg skal også røpe at det er en del flere på vei om ikke så alt for lenge!

Et av mine oppslag i Strindaavisa:

https://issuu.com/bydelsavisa/docs/bystr_nr4_2017_web/18

I desember arrangerte jeg min første fotoshoot, hvor jeg hadde med meg en dyktig fotograf samt makeup-artist. Jeg hadde da aldri tatt bilder med noen som var profesjonell før. Fra liten alder har jeg alltid vært glad i å stå foran kamera og drømmen om modellyrket har alltid vært der. Etter å ha sett utallige episoder av Top Model skulle man tro at man hadde litt peiling på poseringer og ansiktsuttrykk, men så feil kan man ta hahah:)  Resultatet av shooten ble fint, men jeg så da at jeg hadde en utrolig lang vei å gå. 

Foto: Sven-Erik Knoff, Makeup: Reallymili

 

For noen måneder siden fikk jeg være med på en fotoshoot med Tom Tande når han var i Trondheim. Dette var en litt annerledes fotoshoot, hvor temaet var litt røft. Jeg skulle ikke smile eller se glad ut på noen måte, men ansiktet skulle være alvorlig. Det var veldig gøy å få være med på en sånn shoot, og en god erfaring å ha med videre. 

Foto og Makeup: Tom Tande, Hår: Caroline Aas, Heads Up Hårstudio

På min reise i Miss Norway har jeg vært så heldig å få med meg to sponsorer. Og en av de signerte jeg faktisk idag. Jeg er utrolig glad for å ha de med på laget, og begge to står for flotte verdier som jeg kan kjenne meg igjen i. Så tusen hjertelig takk til Heads Up Hårstudio og SHE Undertøy, deres støtte betyr mye!

Å jobbe med sponsorer har både vært gøy og utfordrende. Man må virkelig gå utenfor komfortsonen sin når man banker på dører. Man må takle å få avslag, og da snakker vi utrolig mange avslag. Men til slutt er det noen som sier ja, og da er kanskje de 100 avslagene du fikk før det glemt. Når man jobber hardt så åpner det seg muligheter. og du vet hva de sier: når en dør lukkes, så åpnes en annen. 

Når jeg var ferdig på videregående skulle jeg ha et friår med jobbing. Da hadde jeg allerede bestemt meg for at jeg skulle fylle det året med mening, og melde meg som frivillig. Derfor var det midt i blinken at frivillig arbeid er en del av trappetrinnene i Miss Norway. Gjennom dette året har jeg vært frivillig flere plasser slik som Dyrebeskyttelsen, Kreftforeningen og Ranheim Frivilligsentral.  Alt har vært givende på hver sin måte, og noe kommer jeg til å fortsette med til høsten når jeg blir student. 

I løpet av dette året har jeg gjort utrolig mye gøy som feks å lage en presentasjonsfilm om meg selv. Jeg ønsket å vise fram den flotte byen min Trondheim, samtidig som jeg ville få fram hva jeg stod for og hva jeg ønsket å oppnå med konkurransen. Med god hjelp fra fotografen min Sven-Erik Knoff filmet vi på flere kjente plasser i byen, og jeg ble utrolig fornøyd med resultatet. Jeg hadde på meg bunad under ene opptaket, noe som turistene la merke til og ville gjerne ta bilde av også. Så deler av filmingen tok lenger tid enn planlagt da jeg måtte stille opp på bilder, men det var bare koselig å kunne gjøre det som en liten ekstra turistattraksjon for de.

https://www.youtube.com/watch?v=701oYYUa-lI

Foto: Sven-Erik Knoff, Makeup og Hår: Heads Up Hårstudio

Når man er deltager i Miss Norway får man være med på mye og oppleve ting man kanskje ikke hadde fått ellers. Jeg skal faktisk være ærlig å si at jeg aldri hadde vært på en lanseringsfest før i april, da vi finalisten fikk delta på Qnippsit sin lansering i Oslo. Det ble en spennende kveld hvor vi også var oppe på scenen en etter en. Når det var min tur så snublet jeg faktisk litt, men bedre å gjøre det der enn på selve finalen. Og når jeg skriver dette nå, er det så typisk at jeg kommer til å snuble haha. Så bank i bordet for det! 

Foto: Knut Yrvin

Et av de desiderte beste høydepunktene i konkurransen var Beauty Campen i Oslo den 17.juni. Det var en dag fylt med utrolig mange aktiviteter og et stramt tidsskjema. Kort fortalt så øvde vi til finalen, hadde flere fotoshooter, gikk misseparade opp Karl Johan og avsluttet dagen med middag og show på Wallmans. Jeg har skrevet et mer detaljert innlegg om campen her.

Foto: Knut Yrvin

Nå som vi snart skal tilbake til Wallmans for å stå på scenen selv, er det viktig å ikke glemme det vi har lært om Catwalk av vår coach Klara Szalai. Så langt tilbake som 11.mars i år dro jeg nedover til Oslo for å delta på Catwalk kurs. Det var en lang dag med mange timer på høye hæler. Der lærte vi alle de forskjellige gangene for casual, bikini, sportstøy og aftenkjole. Samt også de forskjellige ansiktsuttrykkene, poseringer og vendinger. I tillegg til dette fikk vi mange gode råd og tips. Jeg har også skrevet et mer detaljert innlegg om dette her

Foto: Christina Waage

Mitt friår etter videregående ble til noe helt annet enn jeg hadde sett for meg. Det ble til et år med nye erfaringer og opplevelser, mange nye vennskap og bygging av nettverk. Et år fylt med glede, tårer og en del gnagsår for å være 100% ærlig. Men nok en gang må jeg si at jeg ikke ville vært foruten dette året og denne konkurransen. Den har styrket meg som person, lært meg nye ting og gitt meg bedre selvtillit. Tilbakemeldinger fra venner og familie har vært støttende og positivt, og jeg har opplevd at veldige mange er interessert i å høre om Miss Norway. Selvfølgelig er det noen som er skeptiske og ikke like positiv til det, men vi er alle forskjellige og må få ha våre egne meninger, så det syns jeg er helt greit. 

Jeg vil avsluttet dette innlegget med å takke alle som har fulgt med på min vei mot finalen, og jeg håper dere vil følge med helt fram til målstreken neste lørdag. Jeg vil takke Miss Norway organisasjonen og alle i teamet for denne muligheten, og for god hjelp gjennom hele konkurransen. Jeg vil takke mine sponsorer Heads Up Hårstudio og SHE Undertøy for at dere satser på meg, og min fotograf Sven-Erik Knoff for god hjelp helt fra starten av. Jeg vil takke alle som har stemt og heiet, og støttet meg på min vei til finalen. 

Nå er det en intens uke igjen med mye jobbing og øving før finale dagen! Det kommer flere innlegg fra meg gjennom hele uka, så det er bare å følge med videre! 

Det er fortsatt mulig å stemme på meg ved å sende MISSU 5 til 1963 (10 kr per sms) 

Håper alle får en strålende helg! 

 

 

JEG ER I EUB! "SOMMERPRATEN"
Se opp til barn/ungdommer
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2020

Påmelding til Miss Norway 2020 er i gang. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på