fbpx

Sykehjemmets bakgunn

Som jeg har skrevet tidligere så jobber jeg på et sykehjem. Tenkte jeg ville dele litt av min erfaring i denne bransjen, hvordan mennesker jeg møter, hvor mye jeg har lært, og hvor mye dette har forandret meg som person.

 

Jeg begynte i denne jobben som sommervikar på Langelandsykehjemmet i Kongsvinger i 2014. Begynte å jobbe på en somatisk avdeling der jeg trives godt. I førsten var det mange nye mennesker å lære å kjenne. Man må kjenne personen(ene) godt for å utføre et godt arbeid. Jo bedre man kjenner personene jo bedre utfører man arbeidsoppgavene sine på avdelingen. Jeg fant fort ut at rutiner har mye å si for både oss helsepersonell og beboerne. Blir rutinene brutt så vil det også gå utover Beboerne som urolighet, utålmodig og desorientert. Beboerne på sykehjem blir ofte fort knyttet til hverandre. Dette er faktisk mennesker de omgås hver dag og som de kan kalle nærmeste venner i en alder av kanskje (+-)80år. Kommunikasjon er noe av det viktigste i denne jobben. Kommuniserer man ikke er det veldig ofte at det kan bli misforståelser og ugjort arbeid som vil gå utover beboerne.

 

I bransjen kommer man borti alle typer mennesker og personligheter. Det er viktig å tilpasse seg mennesker man jobber med, pårørende og beboere.  Etter å ha blitt vant til å omgås mange mennesker både kjente og ukjente, så må man automatisk være sosial og frampå for å vise et godt inntrykk og engasjement. Jeg har vokst mye på selvtillit og selvkontroll da man ikke kan ta til seg alt som blir sagt. Det er viktig og ikke ta med seg privatliv på jobb samtidig som man må kunne legge fra seg jobben på jobb, da man kommer borti sterke inntrykk. Jeg har bitt en veldig omsorgsfull person som setter stor pris på eldre mennesker.

Husk: Behandle andre som du selv vil bli behandlet!!!

 

Bethel´s første photoshoot
Klar for tur!
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på