fbpx

Mitt navn er Iris Eskic,

Jeg er 21 år, fulltidsstudent og har deltidsjobb.

Jeg er en person som elsker prøve nye ting, utfordre meg selv og alltid ha nye prosjekter på lur. Miss Norway gir meg også muligheten til å ytre en sak jeg brenner sterkt for, nemlig: likestilling mellom ulike etniske minoriteter. Dette er en sak jeg vært preget av hele livet, så det å få lov til å jobbe med dette og kanskje utrette en forskjell ved å sette det i et større søkelys -betyr enormt mye for meg!

Jeg studerer International Management ikke bare fordi ønsker en internasjonal karriere innen markedsføring og/eller business, men også fordi jeg ønsker et globalt perspektiv på verden, samt få et innblikk i hvordan verdensøkonomien holder verden sammen. Denne konkurransen vil gi meg mye 'first-hand experience' som vil være fantastisk å ta med seg videre i studiet, og ikke minst i arbeidslivet etterpå. Drømmen er å kombinere hjertesaken med en profesjonell internasjonal karriere! 

Gleder meg til videre deltagelse med dere!<3


Om du eller noen du kjenner ønsker å jobbe med meg: ta kontakt! Du finner meg på email og sosiale medier!
Email: Iris_e@hotmail.com

Instagram: Iriesk

Facebook: https://www.facebook.com/iris.eskic 

 

Hvorfor stemme på meg?

meg-_20220523-155040_1

Hvorfor skal akkurat DU stemme på meg? 

 

Hei! Jeg heter Iris Eskic, er 21 år gammel og finalist i Miss Norway 2022.

Som jeg har skrevet om tidligere brenner jeg for at alle etniske minoriteter skal ha lik rett på godene livet har å by på her i Norge. Norge som er et relativt likestilt land har fortsatt mye urettferdigheter med tanke på hvordan mennesker blir tatt i mot og behandlet på mange ulike arenaer. Rasisme er også en uetisk del av forskjellsbehandlingen. 

Stem på meg for å rette søkelys mot denne saken som ikke er nok diskutert i Norge den dag i dag. Det blir ofte tatt for gitt at Norge er likestilt og at alle som bor her er så heldige. Ja mennesker som bor i Norge er heldig sammenlignet med andre land, men det betyr ikke at alle individer føler seg 'hjemme' og 'likt av flertallet'. For eksempel ble Anna (link 1) skjelt ut da hun brukte sin samedrakt på 17.mai. Samenes tilhørighet og lik rett på den norske nasjonalfølelsen er saker jeg blant annet ønsker å belyse i dagens samfunn.

Stem på meg og hjelp meg å fremme likestilling!


Derfor, hvis du støtter de samme verdiene som meg, tror på min sak og det jeg ønsker utrette, stem med teksten MISSU 4 på SMS til 2401Du vil bli belastet 20kr per stemme, og det er åpent for å stemme helt frem til finalen i August! Hvor mange ganger du ønsker å stemme er det ingen begrensinger for<3

Gleder meg til å møte dere alle i finalen!


 Link 1: Opplevde samehets på 17. mai:– Folk skjønner ikke at det ikke er greit – NRK Sørlandet – Lokale nyheter, TV og radio

 

 

Hilsen Iris<3

 

 

 

785 Hits

Pause fra eksamensstresset

IMG_20220523_193103

På tur til Grefsenkollen<3

 

Da var 10/11 eksamener gjennomført og jeg har endelig kunne tatt en pause fra min 08-20 hverdag! I går var jeg på min aller første tur opp til Grefsenkollen. Det var ikke like spektakulært til fjelltoppene jeg er vant med hjemme i Sandnessjøen, men det var likevel en fantastisk tur! Med meg hadde jeg søskenbarnet mitt Ida, og det var ekstremt godt å endelig få komme seg ut av byen og inn i naturen igjen<3

Jeg som mange andre glemmer fort å ta meg gode pauser fra eksamen og nyte en god pause. Det er viktig å ta seg tid mellom slagene og virkelig slappe av. Stress i eksamen-sammenheng kan være en destruktiv form for atferd som ødelegger mer enn det hjelper. Derfor er det så viktig å ta en pust i bakken av og til. Jeg merker det spesielt etter nesten en og en halv mnd med 10 eksamener. Stressnivået har vært skyhøyt og prestasjonene ikke like så høye dessverre. Derfor skulle jeg ønske jeg tok meg god nok tid fra starten av og benyttet meg av noen gode pauser innimellom. Turen i går var akkurat det jeg trengte, og jeg blir å fortsette med det fremover mot sommeren også!

 


Hilsen Iris<3

 

 

616 Hits

Gratulerer med dagen som var!

Gratulerer med dagen som var!

Hei alle sammen!

 

Gratulerer med gårsdagens nasjonaldag! Håper alle har hatt en fin feiring og vært i godt selskap!

I år tilbringte jeg 17.mai med denne flotte venninnegjengen her, bestående av jenter fra klassen<3 Dette er første gang hvor jeg ikke feirer 17.mai hjemme i Sandnessjøen, derfor var jeg riktig spent på hvordan det kom til å bli uten familien. Det gikk jo selvfølgelig helt fint, i et selskap som dette var det ingenting jeg kunne klage på. Det er også første gangen på 6 år at jeg ikke jobber på nasjonaldagen så det var veldig gøy å få oppleve hele 17.mai med venner!

Vi startet dagen med en felles frokost før vi tok veien videre til byen for å se på toget gå forbi National. Utpå dagen grillet vi og spilte diverse spill! Alt i alt en superfin dag med jentene.

Håper du/dere også har hatt en fin feiring. Det er viktig å legge seg på minne at vår grunnlovsdag handler om så mye mer enn disse festlighetene, nemlig samhold. Våre bunader, drakter og festklær er et symbol på tillhørligheten en har til Norge, det er et symbol på nasjonalfølelsen man har til landet og byen sin/familien sin. Sammen skaper det et større nasjonalt bilde hvor ulikheter blir verdsatt og likheter blir skapt. I går feiret hele Norge at grunnloven ble skrevet 17.mai 1814, og vi feiret hva som assosierers med Norge, det å kalle seg 'norsk' og det å stå sammen!


 


 

Hilsen Iris<3

 

 

 

693 Hits

9 av 11 eksamener fullført

IMG_20220416_001858_1

Hei alle sammen!

 

Hva gjør jeg for tiden? Hvorfor er jeg mindre aktiv her inne nå enn før? Det er nemlig på grunn av eksamensperioden min som begynte allerede i april! Per nå har jeg gjennomført 9 av 11 eksamener hvor neste er allerede på kommende torsdag. Det har vært en intens periode hvor jeg ikke har hatt tid til å gjøre stort annet enn skole. Så vidt noe tid til trening, jobb eller sosiale aktiviteter. Det har vært eksamen hver eneste uke siden april, men de verste eksamenene er nå over og jeg har endelig begynt å få hverdagen min tilbake med trening og venner!

 

Gleder meg til jeg er ferdig og kan fokusere mer på arbeidet mitt i konkurransen og endelig få tid til alle planene jeg har foran meg!<3

Vi ses snart!

 


Hilsen Iris<3

 

699 Hits

Intervjuet av to lokale aviser

iSandnessje_20220508-173131_1

Hei alle sammen!

  

I forbindelse med finaleuttaket ble jeg intervjuet av to lokale aviser fra Helgeland, nemlig iSandnessjøen og Helgelandsblad. Der ble veien videre mot finalen i august diskutert og jeg fikk mange gode spørsmål vedrørende min hjertesak og mine tanker rundt hele konkurransen. 

For å lese intervjuet, trykk på linkene under:
Helgelandsblad https://www.hblad.no/2022/nyheter/iris-til-finalen-i-miss-norway/

iSandnessjøen https://www.isandnessjoen.no/iris-21-fra-sandnessjoen-er-klar-for-finalen-i-miss-norway-na-er-det-i-stor-grad-opp-til-meg-selv/s/5-108-87022 

 


 

Hilsen Iris<3

 

 

 

675 Hits

Min presentasjonsblogg

Min presentasjonsblogg Foto Lucas Slawinski

Hei alle sammen!

Mitt navn er Iris Eskic, jeg er 21 år gammel og bosatt i Oslo. 


Hjertesak

Hjertesaken min omhandler at alle skal bli behandlet likt uavhengig av ens etniske bakgrunn, og at alle skal ha rett på de samme godene Norge har og by på Dette kan være i jobbsammenheng, i ens daglige rutiner, på skolen osv. Den innebærer også at ingen skal forskjellsbehandles på grunn av for eksempel religion, etnisk opphav, kultur og seksuell legning. 

Jeg håper at på veien videre mot finalen vil jeg kunne klare å utrette enda mer med tanke på min hjertesak. Jeg ønsker å skape mer bevissthet rundt dette temaet da jeg er klar over at dette fortsatt er et problem i dag. Det foregår rett under nesen på folk, og veldig ofte er det i form av indirekte forskjellsbehandling og rasisme. Dette er noe som må tas frem og diskuteres, og jeg ønsker hjelpe til med akkurat det!

Gjennom bacheloren jeg får gjennom BI håper jeg å kunne kombinere utdanningen med en internasjonal karriere innen arbeid for likestilling og mot rasisme. Dette er ikke bare en sak jeg interesserer meg for, men faktisk bryr meg om. Per nå er fokuset på å gjøre en forskjell innad i Norge, men jeg håper at gjennom denne konkurransen vil jeg klare å opparbeide meg kompetanse rundt temaet til å kunne ta saken internasjonalt. Jeg er ikke ferdig-lært og jeg har ikke alle svarene. Derimot er jeg en drevet person med ambisiøse mål og meninger, jeg brenner for min sak og ser for meg et fremtid med denne saken da forskjellsbehandling og rasisme er et viktig globalt tema jeg ønsker å ta tak i.


Mine interesser


Jeg er ekstremt glad i være i aktivitet! Elsker å drive med kickboksing, spille lacrosse, trene på gymmen, gå turer og løpe i fjellene! Venner og familie er også en viktig drivkraft for meg og mine mål i livet<3 Jeg er nylig blitt ansatt på Universitetssykehuset i Oslo noe jeg er svært glad over! Tidligere har jeg jobbet på sykehjem i min hjemby over en periode på 6år. I Oslo var jeg først innom service bransjen, men nå skal jeg endelig tilbake i de hvite uniformen!


Min introduksjonsvideo


 

Du finner videoen også her: https://youtu.be/BmRNkIBsb6U


 Presseoppslag


Debattinnlegg i Jeune

https://www.jeune.no/kronikk/bor-flerkulturelle-i-norge-kalle-seg-norske

Helgelands blad

  Iris er i semifinalen - Helgelands Blad (hblad.no) 

Brønnøysund avis

  Ung helge­lending tar norskhetsdebatten - banett.no  

Debattinnlegg i ekstraavisen

  https://www.extraavisen.no/min-hudfarge-gjorde-meg-til-et-offer-for-rasisme-og-hets/

iSandnessjøen

 https://www.isandnessjoen.no/iris-21-kjemper-om-a-bli-norges-vakreste-jeg-er-vant-med-a-sta-foran-kamera-men-ikke-pa-denne-maten/s/5-108-78509

 

 

Hilsen Iris<3

 

 

 

1249 Hits
Påmelding for 2025

Påmelding for 2024 er avsluttet. Meld deg på 2025-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs på høsten og vinteren. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Miss Norway

Logg inn

Meld deg på